Veel gestelde vragen over reizen door China

Praktische informatie over een reis naar China is essentieel om het meeste uit je reis te halen en eventuele problemen te vermijden. Het is belangrijk om bijvoorbeeld te weten wat de beste reistijd is, welke visa en vaccinaties nodig zijn, welke valuta wordt gebruikt en hoe je geld kunt wisselen. Door je goed voor te bereiden kun je veilig genieten van je reis door China.

Ja, reizigers hebben een visum nodig om door China te reizen. Er komen wel steeds meer uitzonderingen voor reizigers die 1 tot maximaal 6 dagen een bepaalde stad of regio willen bezoeken.

Er zijn verschillende transportopties om door China te reizen, waaronder hogesnelheidstreinen, bussen, binnenlandse vluchten en taxi’s. Er zijn verschillende transportopties om door China te reizen, waaronder treinen, bussen, taxi’s en vliegtuigen. Het openbaar vervoer is betaalbaar en goed ontwikkeld. Tickets kun je voor je vertrek maar ook in China zelf nog boeken.

Het klimaat in China verschilt per regio, maar over het algemeen is de beste tijd om te reizen in de herfst (september-november) of lente (april-mei). Het weer is dan mild en aangenaam, met weinig neerslag. In de zomer (juni-augustus) kan het erg warm en vochtig zijn, terwijl de winters (december-februari) koud en droog kunnen zijn. Houd ook rekening met de luchtvervuiling in de grote steden, vooral in de wintermaanden. 

In China is er strenge online censuur en veel populaire websites en apps zoals Facebook, Google en WhatsApp zijn geblokkeerd. Een VPN (Virtual Private Network) stelt je in staat om deze blokkades te omzeilen en veilig te blijven terwijl je online bent. Het gebruik van een VPN is dus handig als je wilt communiceren met het thuisfront en online informatie wilt opzoeken tijdens je reis door China.

Communicatie

Geldzaken

Visum China

Vervoer

Overige

Als je op zoek bent naar een handige manier om verbonden te blijven met mobiele data tijdens je reis in het buitenland, is een eSIM-kaart van Airalo zeker het overwegen waard. Met deze eSIM-kaart kun je vooraf een databundel kopen voor China en deze direct activeren en beheren vanaf je apparaat.

Praktische informatie China

Inpaklijst

Meld je aan en ontvang gratis deze handige inpaklijst voor China