5 dagen visumvrij in Shanghai

Het 144 uur visumvrij transit beleid geeft transitreizigers uit onder ander Nederland en België de mogelijkheid om 6 dagen in in Shanghai te verblijven zonder vooraf een visum aan te vragen. Mocht je op je doorreis naar een andere land Shanghai aandoen, maar dan gebruik van onze tips om het beste uit je bezoek aan Shanghai te halen.

Dag 1:

Begin je dag met een bezoek aan de Chenghuangtempel. De oorsprong van deze  tempel gaat vele honderden jaren terug in de tijd, naar het jaar 1403, toen het van een simpele lokale gebedshal werd opgewaardeerd tot een taoïstische tempel.

Ga vervolgens naar het Volksplein, een groot openbaar plein dat het hart van Shanghai vormt. Maak ’s middags een wandeling langs de Bund, een boulevard aan het water met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Geniet ’s avonds van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants van Shanghai.

Dag 2:

Op je tweede dag in Shanghai kun je enkele van de meest populaire musea van de stad bezoeken, zoals het Shanghai Museum en het China Art Museum. Je kunt ook een bezoek brengen aan de  Oriental Pearl Tower, een 468 meter hoge toren die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Maak ’s avonds een boottocht op de Huangpu-rivier en geniet van het verlichte stadsbeeld.

Dag 3:

Op je derde dag in Shanghai kun je enkele van de populairste winkelstraten van de stad bezoeken, zoals Nanjing Road en Xintiandi. Je kunt daarna ook nog een bezoek brengen aan de Yu tuin een prachtige traditionele Chinese tuin. Geniet ’s avonds van een optreden in het Shanghai Grand Theatre.

Dag 4:

Op je vierde dag ga je naar Suzhou. dit  is een historische stad op slechts een half uur reizen van Shanghai, met tientallen kanaaltjes, honderden bruggen en eeuwenoude siertuinen die het tot de Werelderfgoedlijst gemaakt hebben. Verreweg de snelste en eenvoudigste manier om vanuit Shanghai in Suzhou te geraken is door een van de  hogesnelheidstreinen te nemen. Deze G-treinen brengen je met een topsnelheid van 350 km/u in minder dan een half uur naar het hoofdstation van Suzhou.

Dag 5:

Op je laatste dag in Shanghai kun je het Shanghai Disneyland Resort bezoeken, het eerste Disney-resort op het vasteland van China.  Geniet ’s avonds nog 1 keer van een heerlijke maaltijd in een van de vele rooftoprestaurants van Shanghai.

Vervoer vanaf het vliegveld

Er zijn meerdere manieren om vanaf Shanghai Pudong International Airport naar het centrum van Shanghai te reizen. De metro of  taxi wat ons betreft te beste optie.

Om van Pudong Airport naar het centrum van Shanghai te gaan met de metro, moet je eerst naar de metrohalte van Pudong Airport (浦东机场) gaan en daar een kaartje kopen bij een automaat of balie. Je kunt betalen met contant geld of een mobiele betaalmethode zoals Alipay of WeChat Pay.

Daarna neem je metrolijn 2 (groene lijn) en stap je uit bij de halte East Nanjing Road (南京东路站), een belangrijk overstappunt in Shanghai.

Vanaf daar kun je verder reizen met andere metrolijnen of bussen. De reistijd van Pudong Airport naar East Nanjing Road is ongeveer 1 uur, en de kosten van het kaartje variëren afhankelijk van de afstand die je reist. Het tarief begint bij 3 RMB voor de eerste 6 kilometer en stijgt daarna met 1 RMB per 10 kilometer.

Deel dit artikel :