7 verrassende bestemmingen in Zuidoost-Azië

the sanctuary of truth in thailand

Het is niet gemakkelijk om nog verrassende plaatsen buiten de gebaande paden te vinden in Zuidoost-Azië, want het is een bestemming dat al decennialang tal van backpackers en toeristen aantrekt! Zuidoost-Azië is een beproefd reizigersmekka met duizenden reizigers, maar de bestemmingen in Zuidoost-Azië bieden zoveel meer dan strandbars en nachtclubs, en als je echt goed zoekt, kun je een aantal fantastische, ongerepte paradijsjes vinden.

Hsipaw, Myanmar

Oké, Myanmar is misschien niet het ongerepte paradijs dat het ooit was, maar maak een trektocht naar de dorpen rond Hsipaw en ontdek de verbazingwekkende Shan-cultuur binnen handbereik. Laat je bij aankomst niet ontmoedigen door de dagelijkse tours die Hsipaw verlaten. Negeer ze, negeer de gidsen en loop gewoon zelf de omliggende dorpen in. Je wordt beloond met watervallen, landbouwgrond, natuurlijke warmwaterbronnen en echte lokale gastvrijheid. De lokale bevolking zal je waarschijnlijk uitnodigen voor een maaltijd en je kunt hun huizen en de verbazingwekkend relaxte levensstijl waarin ze leven zien.

Taman Negara, Maleisië

Een van ’s werelds oudste bladverliezende regenwouden – naar schatting meer dan 130 miljoen jaar oud – strekt zich uit over een enorme 4343 vierkante kilometer door Centraal- en Noord-Maleisië. Kuala Tahan is slechts een van de startpunten om deze oeroude jungle te verkennen. Gelegen langs de Tahan-rivier, kunnen dagjestoeristen over de boomtoppen dwalen langs ’s werelds langste hangbrug of over de Bukit Teresek-heuvel trekken. Langere tochten – zowel begeleide als ongeleide – zijn beschikbaar voor maximaal negen dagen, waarbij de nodige benodigdheden te koop of te huur zijn in het dorp.

Bai Xep, Vietnam

Een klein vissersdorpje net ten zuiden van Quy Nhon, deze ooit geïsoleerde inham heeft twee baaien: Bai Truoc, een bruisende haven aan het strand die wordt gebruikt door Vietnamese traditionele ronde vissersboten, terwijl Bai Sau een grotere baai biedt om te zwemmen en te ontspannen op het witte zandstrand. Het gebied is glorieus verstoken van auto’s of iets dat zelfs suggestief kosmopolitisch is, met volop mogelijkheden voor kooklessen, wandelpaden en trektochten naar watervallen.

Borobudur, Indonesië

Terwijl het aantal tempels in Zuidoost-Azië in de miljoenen loopt, is dit oude complex op Java ’s werelds grootste boeddhistische tempel diep begraven in de overwoekerde jungle. De geschiedenis van de tempel is gehuld in mysterie en legende, maar werd gebouwd op een bepaald punt in de achtste of negende eeuw en vervolgens verlaten om onbekende redenen. Theorieën suggereren dat de verhuizing van de hoofdstad het gevolg was van aardbevingen of de toenemende dominantie van de islam. De tempel werd herontdekt in 1814, maar was pas toegankelijk voor het publiek toen hij in de jaren zeventig werd gerestaureerd.

Lees ook: De 10 mooiste tempels China

Cardamom gebergte

Als je het Cardamom gebergte googelt, zul je heel weinig vinden. Zelfs met zoveel toeristen die (terecht) massaal naar Angkor Wat trekken, halen maar heel weinig bezoekers deze majestueuze bergketen in het zuidwesten van Cambodja. Deze regio, een hotspot voor biodiversiteit, is een van de laatst overgebleven wilde olifantencorridors. Het is ook de thuisbasis van een gemeenschapsproject waarbij je kan helpen bij het planten van bomen om bosbouw te bestrijden. En een scala aan werkelijk buitengewone schoonheid. Deze plek is een toevluchtsoord voor wandelaars, vooral dankzij het feit dat het de hoogste berg van Cambodja, Phnom Aural, herbergt.

Kanchanaburi

Aangezien Kanchanaburi op slechts twee of drie uur rijden van het chaotische Bangkok ligt, kon het niet meer verschillende met de chaotische hoofdstad. De stad is zowel schilderachtig als rustig. Denk aan drijvende restaurants langs de rivier, winkels en gebouwen omgeven door groene jungle, en een eetcultuur die gewoon verbijsterend is. Kanchanaburi heeft echter ook een donkere geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten Japanse troepen geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische arbeiders om een ​​spoorlijn naar Myanmar aan te leggen. Velen stierven tijdens de bouw ervan, en dit verhaal werd vervolgens herdacht in een boek en film. Aan de andere kant is deze stad een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van enkele van de landelijke juweeltjes van Thailand – het is super dicht bij vele parken en historische locaties op het omliggende platteland.

Nationaal Park Khao Sok, Thailand.

Wakker worden met zonsopgang boven een mistig meer, datreflecties van stijgende kalkstenen kliffen bedekt met dicht regenwoud waar gibbons slingeren en joelen weerspiegeld. Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park voldoet aan deze beschrijving en is een van de best bewaarde geheimen van Thailand. Spectaculair mooi en ver weg van de drukte van Phuket. Tot voor kort waren eenvoudige bamboevlothuizen de enige optie voor accommodatie aan het meer, maar onlangs zijn er verschillende luxe drijvende resorts geopend, waaronder een nabij het gebouw van het ethische olifantenreservaat, Elephant Hills.

Lees ook: Top 10 nationale Parken van China

Kong Lor

Een van de meest unieke locaties in Laos is het plattelandsdorp Kong Lor. Wanneer je voor het eerst aankomt, zou je kunnen denken dat dit gewoon een ander plattelandsdorp is, maar je zult snel zien wat deze plek zo verbazingwekkend maakt; een natuurlijke grot van 7 km door de bergen. Kong Lor zelf is prachtig en de Stray-accommodatie is een aanrader om te verblijven. Het privébalkon kijkt uit op de tabaksvelden met rondzwervende waterbuffels op niet meer dan een paar meter afstand van je. De omliggende bergen maken dit perfecte decor compleet.

Aan het einde van de weg is het plaatselijke ‘zwembad’. Een klein meer dat een geweldige plek is om te zwemmen. Verderop ligt de ingang van de grot, waar je na een korte wandeling in een kleine houten boot springt en aan de tocht begint. Met alleen een hoofdlamp om te zien waar je heen gaat, is de tocht door de grotten een magische ervaring.

Paying with card at the cafe

Veilig betalen in het buitenland

Betalen met je pinpas Je Nederlandse pinpas kun je gebruiken in heel Europa. Je betaalt geen extra transactiekosten bij het pinnen of bij het geldopnemen

Shanghai

Wonen in Shanghai

Julia | Anderhalf jaar geleden verhuisde ik voor het eerst naar China. Ik studeerde een half jaar Chinees recht aan de East China University of Political Science and Law in Shanghai. Ik herinner mij nog goed hoe ik voor het eerst op de top van het op één na hoogste gebouw van de wereld stond.

Mijn eerste dag

Donderdag 2 januari is mijn eerste dag op de high school waar ik de komende zes maanden ga werken. Mijn coördinator laat me de verschillende