Beroemde filmlocaties in China - Weetjes over China

Beroemde filmlocaties in China

Crouching Tiger, Hidden Dragon – Yellow Mountain

In een  van de meest populaire, zo niet de meest populaire, Chinese films wordt je getrakteerd op prachtige  Chinese landschappen die een bezoek waard zijn als je in China bent. Een groot deel van de film is bijvoorbeeld gefilmd op Huangshan, Yellow Mountain, en de verschillende locaties (waaronder Feicun Valley en JiuLong Waterfall) vormden een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het hele land.

Mount Qingcheng, Kung Fu Panda

Mount Qingcheng is een beroemde taoïstische berg, een van de oorsprongsplaatsen van het taoïsme. De berg werd in 2000 UNESCO-werelderfgoed en was te zien in de Kung Fu Panda-films uit 2011 en 2016.

Xitang

De laatste sc├Ęnes van Mission Impossible 3 spelen zich af in Xitang Water Town, dicht bij Shanghai. Bezoek deze stad als je wilt ontsnappen aan het moderne Chinese leven Het is gebouwd op en rond de grachten die de ruggengraat en hoofdaders van het dorp vormen.

Hoewel het al een populaire toeristenbestemming was vanwege de rustige sfeer en de prachtige steegjes en kanalen, kreeg het dorp meer bekendheid na de sc├Ęne van Tom Cruise in Mission Impossible 3, waar hij door de steegjes van Xitang rent. Als je door Xitang loopt, kun je recht in de huizen van de dorpelingen kijken en ze hun dagelijkse klusjes zien doen.

The Last Emperor – De verboden stad

De laatste keizer is niet alleen een belangrijke film om de geschiedenis van China te begrijpen, maar sommige van de locaties en achtergronden in de film zijn ook in het echt een bezoek waard. De film geeft een geweldig verslag van het leven in de Verboden Stad van Beijing, terwijl het prachtige grote paleis ook in zijn historische en architectonische glorie wordt vastgelegd.

beijing forbidden city at dusk