De 5 beste dagtrips vanuit Beijing

de Chinese muur bij Beijing

Beijing biedt een overweldigende verscheidenheid aan dingen om te zien en te doen, maar de charme ligt niet alleen binnen maar ook buiten de stadsgrenzen. In de buurt bevinden zich tombes uit de Ming-dynastie, oude dorpen, de Grote Muur en zelfs fascinerende glazen bruggen die boven een diepe kloof bungelen, allemaal onvergetelijke manieren om een dag door te brengen.

Hoewel we dol zijn op de hoofdstad van China, zijn de luchtvervuiling en de verkeersopstoppingen niet altijd aantrekkelijk. Maar een korte trip buiten de stad is genoeg om je onder te dompelen in een adembenemende, bosrijke bergomgeving. Als je even aan de stad wilt ontsnappen, ontdek dan onze top vijf uitjes.

Bezoek de Chinese muur

Reistijd: 1 tot 2 uur (enkele reis)

Kronkelend langs de in mist gehulde bergen tot ver in de verte tijdens zijn epische reis van 21.196 km, stelt de Grote Muur simpelweg niet teleur. Slechts 70 km van de hoofdstad zijn de gerestaureerde delen Mutianyu en Badaling de meest populaire dagtochten vanuit Beijing en zeker de meest toegankelijke. Het uitzicht is verbluffend, en het is eenvoudig te doorkruisen met kabelbanen, stoeltjesliften en zelfs rodelbanen, en dus het is zeer gericht op toeristen. Wil je liever de rustige en nog ongereptere delen van de muur bezoeken? Ga dan naar Jinshanling, Jiankou, Huanghua Chen of  Zhuangdaokou

Hoe reis je naar de Chinese muur vanuit Beijing?

Badaling is veruit het gemakkelijkste gedeelte van de muur om te bereiken, dankzij een nieuwe hogesnelheidstrein die slechts 30 minuten duurt. Er is openbaar vervoer naar alle delen, maar de route omvat een lastige reeks busverbindingen; maak in plaats daarvan op een van de directe toeristenbussen die vertrekken vanaf de Dongzhimen Transport Hub.

Als je over het budget beschikt om een auto met chauffeur te boeken, is dat verreweg de beste optie, vooral als je in een groep bent – je hebt het comfort van deur-tot-deur toegang en een snellere reis. Verwacht ¥500 tot ¥1200 te betalen voor een dagtocht met de auto vanuit Beijing. Overweeg anders om deel te nemen aan een georganiseerde tour die kunt boeken via Get your guide.

De Ming graven

Reistijd: 45 minuten tot 1,5 uur enkele reis

Waarschijnlijk heb je al de residentie van de keizers uit de Ming-dynastie bezocht in de Verboden Stad; nu is het moment aangebroken om een uitstapje te maken naar hun laatste rustplaats in de door UNESCO erkende Ming-graven, gelegen zo’n 50 km ten noordwesten van Beijing.

Aan de voet van de Tianshou-berg vind je de ondergrondse tombes van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie, die regeerden tussen 1368 en 1644. Slechts drie van de mausolea zijn toegankelijk voor het publiek, waaronder het indrukwekkende Cháng Líng-tombe, dat architectonische gelijkenissen vertoont met de Verboden Stad.

Je komt aan via de Spirit Way, een 7 km lange weg met paleispoorten, boogpoorten, sierlijke paviljoens, stenen standbeelden en de Great Palace Gate, een punt waar zelfs keizers moesten afstappen om naar binnen te gaan.

Hoe kom je bij de Ming graven vanuit Beijing?

Bus 872 is de meest directe manier om de Ming-graven te bereiken (één uur), vertrekkend vanaf de noordkant van Deshengmen Arrow Tower. Met de metro neem je de Changping-lijn, en dan is het nog eens 30 minuten lopen of een korte taxirit (¥20). Een taxi vanuit Beijing kost ongeveer ¥300 retour. Via Get your guide kun je een dagtrip boeken waarmee je zowel de muur bij  Mutianyu en de Ming graven bezoekt

Bezoek de Marco Polo-brug in Wanping.

Reistijd: 30 minuten tot 45 minuten

Een korte trip door de stad Beijing je naar de ommuurde stad Wanping, die beroemd is om zijn met meerdere bogen overdekte Marco Polo-brug. Met een oorsprong in 1189 en een overspanning van 265 meter over de Yonding-rivier, betreft het de oudste brug van Beijing. Langs de brug prijken 485 decoratieve, met de hand uitgesneden stenen leeuwen. De benaming van de brug is afgeleid van de vermaarde Italiaanse ontdekkingsreiziger, nadat hij indruk maakte tijdens zijn reizen over de Zijderoute, zoals beschreven in de Reizen van Marco Polo.

De brug is ook bekend vanwege een gevecht tussen Chinese en Japanse soldaten in 1937, dat de Tweede Chinees-Japanse Oorlog veroorzaakte. Kijk eens naar het nabijgelegen Museum van de Oorlog van het Chinese Volk tegen Japanse Agressie voor meer informatie. Wanping staat ook bekend om zijn poort uit de 17e eeuw van de Ming-dynastie en muren van 6 meter hoog die de oude stad gedurende 2 km omringen.

Hoe kom je in Wanping vanuit Beijing?

Je komt in Wanping door met metrolijn 16 naar Wanpingcheng station reizen.

Niet naar beneden kijken! The Beijing UFO Glass Platform

Als het gaat om glazen uitkijkplatforms en skywalks, kan China er geen genoeg van krijgen. Op het laatste meetmoment waren er zo’n 2300 in het hele land – hoe gedurfder, gevaarlijker en futuristischer ze eruitzien, des te beter.

Op 70 km  van Beijing ligt het Shilinxia Glass Viewing Platform, en dit is geen uitzondering. Deze unieke ronde brug steekt 32 meter uit over – en 400 meter  boven – de Jingdong Stone Forest Gorge, als een UFO die neerstrijkt op de klif. Het is een opwindende manier om het prachtige Shilinxia Scenic Area in je op te nemen, dat zich meer dan 12 km uitstrekt.

Hoe kom je bij Shilinxia?

Neem bus 852 vanaf het Dongzhimen Transport Hub naar het busstation Pinggu, en neem vervolgens bus 25 naar het Shilixia Scenic Area in Pinggu.

Cuandixia Village

Reistijd: 2 uur

Gelegen in Zhaitang Town, Mentougou District, ligt Cuandixia  (ook bekend als Chuandixia Village) op ongeveer 90 km ten westen van het stadscentrum van Beijing. Dit oude dorp wordt gekenmerkt door traditionele woongemeenschappen, kleurrijke historische overblijfselen en unieke Folklore, te midden van een bergachtig landschap.

Hoe kom je bij Cuandixia Village?

Neem metrolijn 1 of lijn 6 naar station Pingguoyuan. Neem vervolgens bus M11 of M22 naar station Zhaitang en stap over op M12 naar het dorp.

Let op:  bus M11  vertrekt dagelijks om 6:55, 12:30 en 17:00 vanaf het metrostation Pingguoyuan, en M12 vertrekt om 6:20, 9:20 en 14:00 vanaf het busstation Zhaitang.

Deel dit artikel :