De Chinese muur bij Juyongguan

Yuyongguan is op een afstand van ongeveer 55 kilometer het deel van de Chinese Muur dat het dichtste bij Beijing ligt. Dit deel van de muur beschermt dezelfde bergpas als het hierboven beschreven Badaling, maar dan het zuidelijke uiteinde er van. Onderweg vanaf Badaling zul je de muur bij Juyongguan ook kunnen zien aangezien zowel de tolweg als het treinspoor door dit deel van de muur gaan.

Hoewel er al veel eerder verdedigingswerken op deze plaats hebben gestaan, stamt de tegenwoordig gerestaureerde muur uit de tijd van keizer Hongwu (1368-1398). Het aparte aan dit deel van de muur is dat het eigenlijk een muur in een cirkel is met een totale lengte van meer dan zes kilometer, die gebouwd is op het punt waar de bergpas plaats maakt voor de bredere vallei in het zuiden. Hoewel de muur in Juyongguan minder hoog en breed is dan bij Badaling, kent het daarentegen wel twee redelijk grote toegangspoorten bij de noordelijke en de zuidelijke ingangen, beide voorzien van verdedigingswerken in de vorm van een hoefijzer en nog enkele antieke kanonnen. Tevens is hier een deel van de muur dat door het water gaat te bezichtigen.

Het is er doorgaans minder druk dan Badaling dus je hebt ook minder kans tussen hele drommen Chinezen het rondje over de muur te moeten lopen. Wat betreft de moeilijkheidsgraad is het makkelijker lopen in Badaling omdat er meer trappen op de muur zijn, maar de omgeving is juist weer minder spectaculair. Verder zijn er minder faciliteiten, zoals geen kabelbaan of museum, maar voor als je tijdens een drukke vakantieperiode in Beijing bent of graag iets anders wilt zien dan Badaling waar bijna iedereen naar toe gaat, dan is Juyongguan een goed alternatief.

Bezienswaardigheden in Juyongguan

Behalve de muur zelf zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden. Zo staat in het midden van het ommuurde gebied een groot marmeren platform van bijna tien meter hoog, ook wel het Wolkenplatform (云台 / Yúntái) genoemd. Dit is stamt uit de Yuan-dynastie (1271-1368) en is ouder dan de muur zelf. Oorspronkelijk hebben hier drie torens op gestaan, maar tijdens de opvolgende Ming-dynastie (1368-1644) maakte dit plaats voor een boeddhistische tempel die enkele eeuwen later ook maar weer vernield werd. Er zijn nog enkele overblijfselen van te bezichtigen en ook de moeite van het bekijken waard zijn de afbeeldingen die in de gang door het marmeren platform zelf zijn uitgekerfd. Verder bevindt zich in het ommuurde gedeelte een park met enkele paviljoenen en wat souvenirwinkeltjes en restaurants. Als laatste bezienswaardigheid kun je op de muur zelf nog enkele replica’s van het beroemde Terracotta-leger vinden, wellicht interessant voor hen die deze stenen soldaten graag willen zien meer niet de mogelijkheid hebben hiervoor helemaal naar Xi’an te reizen.

Openingstijden Chinese muur bij Juyongguan

Bij Juyongguan is de Chinese Muur van 8:30 tot 17:00 te bezichtigen.

Toegangsprijzen

Toegang tot de muur bij Juyongguan kost 45 yuan in het hoogseizoen (1 april – 31 oktober) en 40 yuan in het laagseizoen (1 november – 31 maart).

Tijdsduur wandeling

Wil je de hele muur rondlopen dan zul je ongeveer anderhalf uur kwijt zijn. Reken voor het bekijken het Wolkenplatform nog een half uur extra.

Bereikbaarheid Chinese muur bij Juyongguan

Hoewel Juyongguan minder druk bezocht wordt dan Badaling is dat ook een nadeel: het is namelijk veel lastiger te bereiken. Met een reistijd van ongeveer een uur is de snelste optie in dit geval een taxi, hoewel je daarbij wel zult moeten denken aan een prijs van ongeveer 150 yuan en meer dan het dubbele wil je dat de taxi je ook weer afhaalt nadat je de muur gezien hebt. Het beste kun je dit via je hotel regelen.

Bus

De bus nemen naar Juyongguan is een andere mogelijkheid, maar een snelle, rechtstreekse bus zoals is er niet en je zult dus langer onderweg zijn. Wil je zo weinig mogelijk overstappen dan kun je de metro naar station Longze op lijn 13 nemen. Neem vervolgens uitgang A, de enige uitgang, steek de straat over en neem bus 68 (昌68路). Dit is het beginpunt van lijn 68, dus je hoeft je geen zorgen te maken of je wel de goede richting op gaat. Het eindstation van deze lijn is vervolgens Juyongguan, dus je kunt gewoon tot het einde blijven zitten. De bus vertrekt ongeveer elke tien minuten tussen 6:40 en 19:10 vanaf het metrostation en vanaf de muur terug naar het metrostation tussen 5:30 en 18:00. Het is een bus waar je gewoon kunt instappen en bij een Chinees in uniform binnen in de bus een kaartje moet kopen. Maak duidelijk dat je op de heenweg naar Juyongguan oftewel 居庸关 wilt en op de terugweg naar het Longze metrostation, oftewel 城铁龙泽站. Schrijf dit eventueel op zodat je het kunt laten zien. Een kaartje voor een enkele reis kost 8 yuan en de reistijd bedraagt ongeveer twee uur.

Meer informatie

BADALING, CHINA : Tourists visiting the Great Wall of China near Beijing

De Chinese muur bij Badaling

Badaling, ongeveer 75 kilometer ten noordoosten van Beijing, is het meest bezochte en bekendste deel van de Chinese muur. Het is hier waar de bekende

Temple of Heaven in Beijing, China

De 10 mooiste tempels China

China is een enorm land met duizenden tempels. Stuk voor stuk zijn ze prachtig om te zien en ademen ze die typisch Oosterse, ietwat mysterieuze

the Great Wall

De Chinese muur

Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur. Iedereen heeft wel eens gehoord van

Zhangjiajie mountains, China

Top 10 nationale Parken van China

China is een land met fenomenaal natuurschoon, maar toch verlaten veel bezoekers zelden de grote steden of de comfortabele hogesnelheidstreinen die het landschap in snel