De Chines muur bij Mutianyu

The Great Wall at Mutianyu, Bejing, China

Mutianyu is een veel bezocht deel van de Chinese Muur, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het opengestelde deel een redelijk recht stuk door een erg bosrijke vallei dat aan beide uiteinden overloopt in een minder begaanbare delen die hoog de bergen ingaan. Het begaanbare deel is iets meer dan twee kilometer in lengte en kent naast 22 wachttorens in het midden op het laagste punt ook nog een toegangspoort. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Badaling en Juyongguan echter, sta je nadat je je ticket hebt gekocht niet meteen voor de muur maar zul je eerst naar de relatief lage bergtoppen waar de muur op gebouwd is moeten klimmen.

Er zijn verschillende paden en een wandeling zal ongeveer een half uur duren. Voor de luilakken is er een kabelbaan omhoog en kun je met een rodelbaan weer terug. Eenmaal bij de muur aangekomen kun je zowel links- als rechtsaf tot het punt waar je niet verder mag en vervolgens weer terug. Wat betreft de drukte valt Mutianyu tussen Badaling en Juyongguan in. Enkele redenen waarom je voor Mutianyu zou kiezen is de erg mooie omgeving en het feit dat de restaurants en winkeltjes niet meteen naast de muur zelf liggen maar op een afstandje aan de voet van de bergen. De muur zelf is hier echter de enige attractie, er zijn geen musea of tempels te vinden.

The Great Wall at Mutianyu, Bejing, China

Openingstijden

De muur bij Mutianyu is geopend van 8:00 tot 16:00.

Toegangsprijzen

Toegang tot de muur zelf kost 40 yuan. Wil je gebruik maken van de kabelbaan dan kost dit 45 yuan voor enkel heen of enkel terug en 65 yuan voor heen en terug. Wil je de glijbaan terug naar beneden nemen dan zul je hiervoor 55 yuan moeten betalen.

Tijdsduur wandeling

Hoeveel tijd je kwijt bent in Mutianyu is afhankelijk van hoeveel je wilt bekijken, maar neem je de wandeling naar de bergtoppen, loop je naar beide uiteinden van de muur en loop je ook weer terug naar beneden dan zul je ongeveer drie uur kwijt zijn.

Eigenlijk is een kaart niet nodig voor Mutianyu, want de opzet is vrij simpel. Meteen waar je bij de bus of taxi aankomt kun je een ticket kopen. Daarna kun je via drie verschillende paden omhoog lopen of de kabelbaan nemen.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om vanuit Beijing naar de Chinese Muur bij Mutianyu te reizen. De goedkoopste manier van reizen is via het OV. Je reist dan met bus 916 vanaf de Dongzhimen Public Transport Hub naar Huairou North Avenue (Beijing regio). Vanaf daar reis met bus H23, H24, H35 of H36 naar de halte Mutianyu Roundabout. De laatste 3 kilometers van de je reis naar de muur dien je dan nog te voet af te leggen.

Wil je minderen overstappen en  meer comfort? dan kun je gebruik maken van de toeristenbussen die dagelijks in de ochtend vertrekken vanaf Qianmen, Shaoyaoju en het Chaoyang treinstation. Deze bussen vertrekken rond 8.30 in de ochtend of wanneer ze vol zijn. Een kaartje voor deze bus koop je bij de conducteur.

De meest comfortable manier om de Chinese muur bij Mutianya te bezoeken is via een georganiseerde tour. Je wordt dan ’s ochtends door een gids bij je hotel opgehaald en naar de muur gebracht. De meeste hotels in Beijing zullen zo’n tour voor je kunnen verzorgen. Maar je kunt deze ook nu al boeken via Get your Guide of Viator.

Deel dit artikel :

Benut je tijd op reis optimaal! Bespaar je zelf gedoe en boek je tickets van tevoren

Powered by GetYourGuide