Zhangjiajie glazen brug

De Glazen brug van Zhangjiajie ligt in Zhangjiajie in het noordwesten van de  provincie Hunan. De brug is een belangrijke toeristische attractie vanwege de ligging en de deels glazen bodem.

De hangbrug is 385 meter lang en minimaal zes meter breed, De brug bevindt zich 300 meter boven de grond. De brug ligt over een kloof tussen twee bergen in het Zhangjiajie National Forest Park. Op ieder moment mogen maximaal 800 bezoekers op de brug zijn en dagelijks komen er 8000 bezoekers.

De glazen brug bezoeken

De 800 bezoekers die samen met jou op brug zijn zullen vooral bezig zijn met het maken van foto’s van zichzelf. Je zult dus geen rustig wandeling over de brug kunnen maken. Hoewel je de brug niet op mag zonder beschermende ‘pantoffels’ om je schoenen zit het glas al flink onder de krassen. Er zijn daardoor nog maar weinig plekken waar je door het glas naar benden kunt kijken.

Hoewel je toegangskaarten kunt kopen bij de brug is het voor buitenlanders verstandiger om de kaartjes vooraf te kopen. verblijf je in een hostel in Wulingyuan dan kun je daar meestal wel een tour naar de brug boeken. Tijdens die tour breng je meestal ook een bezoek aan de grand canyon onder de glazen brug.

Tijdens je wandeling op de brug mag je alleen je telefoon en een kleine tas meenemen. Ander bagage dien je op te slaan in een kluisje. Het verkeer op de brug gaat maar in 1 richting. Je moet daarna een flink eind terug wandelen om de bagage weer uit je kluis te kunnen halen.

Organiseer je het bezoek aan de brug zelf dan dien je rekening te houden met het feit dat je niet zomaar een kaartje kunt kopen en de brug op kunt wandelen. Op je ticket kun je zien op welk tijdstip je de brug op mag.

Hoe kon je bij de glazen brug in Zhangjiajie

Sunrise in Chinese national famous mountain Taishan

Taishan

Taishan in de provincie Shandong is met talrijke tempels, paviljoenen en steles met wijze spreuken zowel de heiligste berg in het taoïsme als de meest

The Great Wall at Mutianyu, Bejing, China

De Chines muur bij Mutianyu

Mutianyu is een veel bezocht deel van de Chinese Muur, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het

BADALING, CHINA : Tourists visiting the Great Wall of China near Beijing

De Chinese muur bij Badaling

Badaling, ongeveer 75 kilometer ten noordoosten van Beijing, is het meest bezochte en bekendste deel van de Chinese muur. Het is hier waar de bekende

surface of rivers and karst peaks in Yangshuo

5 must-sees in China.

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een vakantie en ontspanning. Er zijn veel mogelijkheden om hieraan te komen en misschien wil je dit wel in