De beste reisgids voor China

China is een fantastisch land om doorheen te reizen. De mensen zijn vriendelijk, de omgevingen vaak bijzonder uitgestrekt en de steden weten je keer op keer te verrassen. Toch moet het gezegd dat je er goed aan doet om een degelijke voorbereiding te maken vooraleer je op reis vertrekt. Een goede reisgids kan daarbij eigenlijk niet ontbreken. Wij hebben de leukste en bovendien ook meest interessante boeken over reizen in China alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Lonely Planet

Veel mensen willen tijdens hun vakantie  zoveel mogelijk van de omgeving zien. Dit betekent dat ze er niet voor kiezen om bijvoorbeeld op dezelfde plaats een hotel te boeken, maar wel rond te trekken. Wanneer ook jij er aan denkt om met de backpack door China te reizen heb je uiteraard behoefte aan een kwalitatieve reisgids. Deze moet je niet alleen de weg wijzen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in China, daarnaast zijn ook interessante tips over goedkope, maar toch ook kwalitatieve overnachtingsadressen mooi meegenomen. De Lonely Planet reisgidsen bieden het je allemaal. Of je nu van plan bent om uitsluitend China aan te doen of je ook nog andere bestemmingen op je lijstje hebt staan, eigenlijk mogen de gidsen van Lonley Planet niet in je backpack ontbreken!

Speciale Lonely Planet pocket uitvoering

Het merendeel van de Lonely Planet boeken die zijn uitgekomen zijn behoorlijk stevig uit de kluiten gewassen exemplaren. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat je telkens een zwaar en dik boek achter je aan moet zeulen. Er is van de Lonely Planet namelijk ondertussen en waardevolle pocket boekenreeks verschenen. Zo is er bijvoorbeeld de Pocket Lonely Planet Hong Kong. Ondanks de beperkte afmetingen van deze reisgids moet het gezegd dat ze over een waardevolle schat aan informatie beschikt die van pas kan komen voor elke backpacker die ze in huis haalt! Door Azië trekken was nog nooit zo comfortabel!

Capitool

De Capitool reisgidsen die over Azië zijn verschenen pakken het iets anders aan in vergelijking met de Lonely Planet boeken. Daar waar deze eerste duidelijk zijn bestemd voor de backpacker is Capitool iets toegankelijker voor de gewone reiziger die op één en dezelfde plaats verblijft. Bovendien is een extra voordeel van de Capitool reisgidsen dat ze niet Engelstalig, maar wel gewoon in het Nederlands te verkrijgen zijn. De Capitool reisgidsen voorzien je als lezer bovendien ook nog eens van heel wat mooi beeldmateriaal. Zo weet je op voorhand al een beetje wat je van bepaalde bezienswaardigheden en regio’s kan verwachten. Bovendien kan je zo ook perfect voor jezelf uitmaken welke bezienswaardigheden nu echt de moeite waard zijn en welke je maar even aan de kant laat voor misschien een volgende vakantie.

Trotter

De Trotter reisgidsen trachten een beetje te doen wat Lonely Planet doet, maar dan wel in het Nederlands. Net zoals de Lonely Planet boeken focust ook Trotter zich vooral op de backpacker. Het is opvallend dat er in de Trotter reeks toch al een behoorlijk aantal boeken met Azië als onderwerp zijn verschenen. Het gaat hierbij wel in het merendeel van de gevallen over individuele gidsen. Zo is er niet alleen een gids verschenen met China als onderwerp, ook Thailand en tal van andere Aziatische landen hebben al een Trotter sausje over zich heen gekregen.

National Geographic

Door de jaren heen zijn de National Geographic reisgidsen een vaste waarde geworden voor reizigers. Dit niet in het minst omdat ze het vaak aandurven om bestemmingen in kaart te brengen die andere reeksen vaak links laten liggen. Dit geldt ook voor de verschillende plaatsen in Azië die nochtans jaarlijks door grote aantallen toeristen worden bezocht. Binnen de reeks van National Geographic zijn er diverse reisgidsen terug te vinden, waaronder één specifiek gericht op China. Wanneer je niet alleen over een waardevolle gids voor tijdens je vakantie wenst te beschikken, maar ook wenst te kunnen genieten van een aardige dosis voorpret zijn deze boeken alvast de moeite meer dan waard!

Onze favorieten

Welke reisgids het beste bij jou past is natuurlijk afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Is je reis helemaal georganiseerd? Dan heb je waarschijnlijk vooral behoefte aan informatie over steden en bezienswaardigheden. Maar als jij je reis zelf gaat plannen is een gids met vooral veel praktische informatie over overnachten en vervoer wat ons betreft noodzakelijk. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van gidsen die wij zelf graag gebruiken. Doe er je voordeel mee.

    • De Lonely Planet China is de perfecte gids als je zelf je reis door China gaat organiseren. In deze gids vind je veel naast toeristische informatie heel veel praktische informatie over het vinden van hotels en het vervoer tussen de mooiste steden van China.
    • in de Capitool reisgids China is het land opgedeeld in negentien gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, amusement en winkels.
    • De National Geographic China reisgids is een uitgebreide reisgids voor China. De achtergrondinformatie is degelijk en vlot geschreven. Handzaam geheel, stevig uitgevoerd met flappen. De tientallen kaartjes zijn overzichtelijk en de honderden kleurenfoto’s van goede kwaliteit. Geschikt voor de gemiddelde toerist die het land individueel of in een groep bereist.

Deel dit artikel :

Inpaklijst

Meld je aan en ontvang gratis deze handige inpaklijst voor China