Reisroute van Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul je tijdens deze reis in de provincies Shandong en Jiangsu ook kennismaken met het Chinese platteland, een berg beklimmen, een havenstad bezoeken en talloze Chinese paleizen, tempels en siertuinen bezoeken. Een voordeel van deze route is dat je telkens gebruik kunt maken van de hogesnelheidstrein. Zo ben je altijd snel op plaats van bestemming.

 • Totale afstand: 2234 kilometer
  Duur van de reis: 21 dagen
  Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Hieronder bespreken we iedere stop op deze voorbeeldroute door China. Per stop geven we je ook een aanbeveling van het aantal dagen dat je er kunt doorbrengen. De prijsopgave voor de trein is verder telkens voor de 2e klasse en de reistijd is afgerond op halve uren omdat niet iedere trein er even lang over doet.

Beijing (北京) – 5 dagen

Beijing als reisbestemming behoeft natuurlijk nauwelijks een introductie. De oude paleizen van de keizers, nostalgische hutongs, indrukwekkende tempels en tuinen en natuurlijk het Plein van de Hemelse Vrede, je vindt er allemaal. We hebben voor deze reis daarom een ruime 5 dagen voor Beijing ingepland. Wil je meer te weten komen over wat er in Beijing te zien en te doen is? Dan hebben we op onze website heel veel informatie over Beijing voor je klaar staan!

Taishan (泰山) – 2 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Beijing: 2 uur / 465 km / 214 yuan

De eerste stop buiten Beijing brengt je naar Taishan, de beroemdste en meest beklommen berg van heel China. Met een hoogte van 1533 meter zijn de zesduizend treden niet al te inspannend, maar ben je liever lui dan moe dan kun je ook een bus of kabelbaan omhoog nemen. Gebruik van de twee ingeplande dagen een dag voor de beklimming en een dag om het provinciestadje Tai’an aan de voet van de berg te verkennen.

Qingdao (青岛) – 3 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Taishan: 3 uur / 455 km / 149 yuan

Qingdao is weer een heel andere soort bestemming. Deze bijzonder aangename havenstad aan de Oost-Chinese Zee kent namelijk een rijk verleden als Duits koloniaal bezit. De huizen en zelfs enkele kerken in het historische stadscentrum stammen nog altijd uit deze tijd. Breng ook zeker een bezoek aan de Tsingtao-brouwerij. Deze beroemdste bierbrouwerij van China werd hier in 1903 door Duitsers opgericht.

Qufu (曲阜) – 2 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Qingdao: 3,5 uur / 525 km / 179 yuan

Vanaf Qingdao gaat de reis verder naar Qufu. Deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermelde plaats staat beroemd om de tempel en begraafplaats van Confucius. Dat was een beroemde Chinese wijsgeer die leefde rond 500 voor Christus. Qufu is ook verreweg de kleinste stad op de route. Als je graag eens op het Chinese platteland wilt kijken kun je een dag extra inplannen voor Qufu.

Nanjing (南京) – 3 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Qufu: 2 uur / 488 km / 224 yuan

De volgende bestemming, Nanjing, hebben we al eens eerder een artikel aan besteed op deze website. Dit is de oude hoofdstad van China en je kunt er onder meer terecht voor het gigantische mausoleum van de Hongwu-keizer, de stichter van de Ming-dynastie (1368-1644). In Nanjing staan de stadsmuren verder nog grotendeels overeind en ook vind je er een aantal prima historische musea.

Suzhou (苏州) – 2 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Nanjing: 1 uur / 217 km / 99,5 yuan

Ook over de een na laatste bestemming Suzhou hebben we een apart artikel op deze website. De historische binnenstad is wereldberoemd door de vele kanaaltjes, schilderachtige witte huisjes en overweldigende siertuinen. Bezoek zeker een of enkele van deze tuinen voordat je verder reist naar Shanghai.

Shanghai (是) – 4 dagen

 • Hogesnelheidstrein vanaf Suzhou: 0,5 uur / 84 km / 39,5 yuan

Voor Shanghai hebben we op deze route weer wat meer dagen gereserveerd. Het is immers de grootste stad van China met tal van bezienswaardigheden. Bezoek de duizelingwekkend hoge wolkenkrabbers, wandel eens langs de historische architectuur van de Bund of dineer in de Franse Concessie. Voor een uitgebreider overzicht van wat er te zien en te doen is in Shanghai kun je hier verder kijken.

Reisroute China 3 weken

Tijdens  deze 21-daagse reis begin je in Beijing met het bezoeken van een paar van de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van China. Daarna reis

Reisroute China 2 weken

China is een fascinerend land dat rijk is aan cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Als je slechts 14 dagen hebt om het land te verkennen,

14-daagse rondreis door China

Deze rondreis van 14 dagen neemt je mee langs de hoogtepunten van China. Je begint in Beijing, de hoofdstad van China. Hier bezoek je onder

Reisroute China met kinderen

We hebben op deze website al eens een artikel besteed aan tips over het reizen met kinderen in China. Heb je liever een vooraf uitgestippelde route