Reisroute Mongolen en moslims

China is natuurlijk het land van de Chinezen. Ook wonen er in het reusachtige land echter tientallen verschillende minderheden. Deze reis door het noorden van China laat je kennismaken met de Mongolen en de Hui. Het eerste volk veroverde in het verleden grote delen van het Aziatische continent, terwijl de Hui een groep van moslims zijn die al eeuwenlang in China wonen. Het is een reis door een dor, leeg en onherbergzaam landschap.

 • Totale afstand: 2049 kilometer
  Duur van de reis: 22 dagen
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

 De twee autonome regio’s van China die je tijdens deze reis bezoekt, Binnen-Mongolië en Ningxia, zijn minder op toeristen ingesteld dan de oostkust van China. Toch is de reis goed te doen als je van een beetje avontuur houdt. We hebben hieronder steeds per stad aangegeven hoeveel dagen je er kunt doorbrengen. De prijzen voor de trein zijn telkens voor de zogeheten soft sleeper, met uitzondering van de kortere ritten waarbij de prijs voor een zitplaats is vermeld.

Beijing (北京) – 5 dagen

Beijing is door de goede bereikbaarheid een uitstekend beginpunt van de reis. Je kunt in de Chinese hoofdstad eenvoudig enkele dagen doorbrengen om onder meer de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Tempel van de Hemel te bezoeken. Op onze website kun je talloze artikelen over de bezienswaardigheden vinden. Is dit niet je eerste reis en ben je al eens in Beijing geweest? Dan kun je je verblijf natuurlijk ook beperken tot slechts enkele dagen.

Hohhot (呼和浩特) – 4 dagen

 • Trein vanaf Beijing: 6 tot 10 uur / 518 km / 214 yuan

Vanuit Beijing kun je vervolgens de nachttrein nemen naar Hohhot, de hoofdstad van Binnen-Mongolië. Erg beroemd zijn de uitgestrekte graslanden en prachtige blauwe hemel die vooral in de zomermaanden een bezoek verdienen. In en rond de stad vind je verder enkele prachtige tempels, pagodes en moskeeën. Een kennismaking met de Mongoolse keuken mag uiteraard ook niet ontbreken.

Baotou (包头) – 3 dagen

 • Trein vanaf Hohhot: 1 tot 2 uur / 165 km / 24,5 yuan (zitplaats)

De tweede stop in Binnen-Mongolië is in Baotou. Dit is voornamelijk een industrieel centrum en in de stad zelf is minder te zien dan in Hohhot. In een cirkel van 50 kilometer rond Baotou vind je echter een groot Tibetaans klooster, enorme zandduinen in de woestijn en enkele delen van de Chinese muur in vervallen maar authentieke staat.

Shizuishan (石嘴山) – 2 dagen

 • Trein vanaf Baotou: 5 tot 7 uur / 465 km / 182.5 yuan

Na een prachtige reis met de trein door een dor en ruig landschap kom je vervolgens aan in Shizuishan in Ningxia, de autonome regio van de Hui-moslims. Deze kleine plaats is een prima uitvalsbasis om het Helan-gebergte te bezoeken. Dit droge, rotsachtige gebergte kent talloze pieken boven de drieduizend meter en begint meteen buiten Shizuishan. Het is onder meer mogelijk een kabelbaan omhoog te nemen. Het Shahu-meer is een andere populaire lokale attractie.

Yinchuan (银川) – 3 dagen

 • Trein vanaf Shizuishan: 40 minuten / 55 km / 11 yuan (zitplaats)

Yinchuan ligt slechts iets ten zuiden van Shizuishan. Het is een veel grotere en oudere stad met een aantal mooie pagodes en moskeeën. Het is tevens de hoofdstad van Ningxia en je zult er dan ook veel Hui-moslims tegenkomen. Ze zijn goed te herkennen aan hun witte hoofddeksels. Het bekendst is Yinchuan echter om de de graftombes van de Westelijke Xia-dynastie (1038–1227) iets verderop in de woestijn. Sommige van deze honderden graftombes hebben nog het meeste weg van markante piramides.

Guyuan (固原) – 2 dagen

 • Trein vanaf Yinchuan: 6 tot uur / 379 km / 158.5 yuan

Guyuan, helemaal in het zuiden van Ningxia, is een kleine en minder toeristische stad die op bijna tweeduizend meter hoogte ligt. Het staat vooral bekend om de boeddhistische grotten en tempels van Xumishan die gebouwd werden tussen de 5e en 10e eeuw. Het hoogtepunt is een 20 meter hoog boeddhabeeld dat in de rotsen is uitgehakt. Ook is het vanuit Guyuan mogelijk uitstapjes te maken naar delen van de Chinese Muur.

Xi’an (西安) – 3 dagen

 • Trein vanaf Shizuishan: 7 uur / 467 km / 174.5 yuan

De reis eindigt tenslotte in Xi’an. Om bij het thema van deze reis te blijven moet je natuurlijk de bekende moslimwijk van de stad bezoeken. Ook het beroemde Terracottaleger mag je echter niet overslaan. In ons artikel over Xi’an lees je meer over de attracties in en rond de stad.

Vanuit Xi’an kun je tenslotte weer het vliegtuig of de hogesnelheidstrein nemen naar Beijing of een andere grote Chinese stad met vluchten terug naar Nederland.

Reisroute China 3 weken

Tijdens  deze 21-daagse reis begin je in Beijing met het bezoeken van een paar van de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van China. Daarna reis

14-daagse rondreis door China

Deze rondreis van 14 dagen neemt je mee langs de hoogtepunten van China. Je begint in Beijing, de hoofdstad van China. Hier bezoek je onder

Mongolian Woman Standing In Front Of The Tent Outdoors

Reisroute Mongolen en moslims

China is natuurlijk het land van de Chinezen. Ook wonen er in het reusachtige land echter tientallen verschillende minderheden. Deze reis door het noorden van

Reisroute China met kinderen

We hebben op deze website al eens een artikel besteed aan tips over het reizen met kinderen in China. Heb je liever een vooraf uitgestippelde route

Reisroute van Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul