Reisroute China 2 weken

China is een fascinerend land dat rijk is aan cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Als je slechts 14 dagen hebt om het land te verkennen, is het belangrijk om een reisroute te kiezen die het beste past bij jouw interesses. Hieronder vind je een suggestie voor een reisroute die begint in Beijing en eindigt in Shanghai en enkele hoogtepunten van China omvat, waaronder de Chinese Muur en het Terracotta Leger in Xi’an.

Dag 1-4: Beijing.

Begin je reis in de hoofdstad Beijing, waar je de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Tempel van de Hemel kunt bezoeken. Maak een wandeling door de hutongs, de traditionele oude wijken van Beijing, en ontdek de lokale cultuur en keuken.

Dag 5-6: Pingyao.

Reis naar Pingyao, een UNESCO-werelderfgoedstad, bekend om zijn goed bewaarde oude stadsmuren en historische gebouwen. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes en bezoek het Rishengchang Exchange Museum om meer te leren over de vroegere bankierscultuur van China.

Vervoer: Er rijden dagelijks ongeveer 3  hogesnelheidstreinen tussen Beijing en Pingyao, waarbij de reistijd ongeveer 4 uur bedraagt. Een enkele reis op een tweede klasse stoel kost CNY 239.

Dag 7-9: Xi’an

Reis naar Xi’an en bezoek het wereldberoemde Terracotta Leger, dat duizenden terracotta soldaten en paarden omvat. Breng ook een bezoek aan de Grote Moskee en de nabijgelegen islamitische wijk.

Vervoer: dagelijks rijden 14 treinen tussen Xi’an en Pingyao, waaronder 9 hogesnelheidstreinen en 3 normale treinen. De reistijd met  hogesnelheidstreinen is 2,5 tot 3 uur. Let erop dat verschillende soorten treinen verschillende vertrek- en aankomstterminals gebruiken. Controleer de stationsnaam op je ticket om er zeker van te zijn dat je  naar het juiste station gaat.

Dag 10-11: Guilin en Yangshuo.

Vlieg naar Guilin en maak een boottocht over de Li-rivier naar Yangshuo, een prachtig landschap met karstbergen en rijstvelden. Verken de omgeving per fiets of te voet, en bezoek de kleurrijke lokale markten.

Dag 12-14: Shanghai

Vlieg naar Shanghai en bezoek de bekende bezienswaardigheden zoals de Bund, de Franse Concessie en de Yu-tuin. Wandel over de beroemde Nanjing Road en bezoek de Shanghai Tower, het hoogste gebouw van China.

Mongolian Woman Standing In Front Of The Tent Outdoors

Reisroute Mongolen en moslims

China is natuurlijk het land van de Chinezen. Ook wonen er in het reusachtige land echter tientallen verschillende minderheden. Deze reis door het noorden van

kunming cityscape in early morning

Reisroute Kunming naar Beijing

Deze reis start in Kunming, de stad van de eeuwige lente. Kunming heeft het hele jaar door een aangename temperatuur en is daardoor ook in

Reisroute van Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul

Reisroute de Zijderoute

De Zijderoute is de benaming voor eigenlijk een groot aantal verschillende routes waarlangs Chinese zijde in het verre verleden zijn weg vond naar Europa. Vandaag

Reisroute China met kinderen

We hebben op deze website al eens een artikel besteed aan tips over het reizen met kinderen in China. Heb je liever een vooraf uitgestippelde route