Xiamen en het zuidwesten van China

China is een groot land en er zijn heel veel leuke plaatsen. Omdat ik niet genoeg kan krijgen van dit land laat ik mijn reisroute nog wel eens afhangen van de ticketprijzen. Zo kwamen wij ook op deze route Xiamen, Hangzhou, Zhenjiang, Nanjing, Hangzhou, Xiamen.

Xiamen aankomst en door naar Hangzhou

Na een rechtstreekse vlucht kwamen wij aan in Xiamen en vlogen een paar uurtjes later gelijk door naar Hangzhou om onze vakantie echt te beginnen.

Hangzhou

Hangzhou is één van mijn favoriete steden in China, het meer, de sfeer, het groen ik vind het een hele prettige stad om een paar dagen door te brengen. De twee dagen die wij in Hangzhou aan het begin van onze reis waren hebben wij gebruikt om van het hostel naar de dierentuin en de  Tijgerbron te wandelen. De dierentuin in Hangzhou is een mooie dierentuin, heel erg groen en met panda’s. De Tijgerbron ligt iets verderop en de weg naar de bron gaat door een mooi groen stuk bos, waar het op een mooie zomerdag lekker koel is. 

Van Hangzhou naar Zhenjiang

Aan het einde van de 2e dag namen wij de hoge snelheidstrein naar Zhenjiang, waar wij twee nachten verbleven in het Zhenjiang International Youth hostel. Een heel oud pand in een leuke oude binnenstand en met smaakvol ingerichte ruime kamers.

Zhenjiang is een minder bekende stad langs de Jiangze. Het heeft een mooi (gerestaureerd) oud gedeelte Xijin Ferry, waar het hostel is gevestigd. Hier vind je een aantal bezienswaardigheden, leuke restaurantjes en winkeltjes. Verder zijn er een aantal tempels en parken en kun je je laten rondrijden in een Riksja, ook een hele belevenis.

Van Zhenjiang naar Nanjing

Vanuit Zhenjiang kun je heel eenvoudig met de (hogesnelheids)trein in 20 minuten naar Nanjing, een moderne stad met veel bezienswaardigheden.

In Nanjing verbleven wij drie nachten in het Orange Hotel Xinjiekou. De hotels van de Orange ketens worden boutique hotels genoemd en hebben een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Je vindt ze in diverse steden in China. Dit hotel lag bijna tegenover het metrostation wat vervoer door de stad voor ons heel makkelijk maakte.

In Nanjing hebben wij het door de zomerhitte rustig aan gedaan. We hebben het Nanjing Aquarium bezocht, waar wij ons vermaakt hebben met allerlei soorten vissen en zelfs een dolfijnshow.  ’s Avonds hebben wij een rondvaart gemaakt in een traditionele boot, bij de Confusius temple, vooral voor kinderen erg leuk omdat er allerlei verlichte lampions hingen langs de route. 

Op dag twee hebben wij verkoeling gezocht op het water. In een elektrisch bootje (met dakje) hebben wij lekker lang over het Xuanwu meer gevaren, van waaruit je een mooi uitzicht hebt op de stad. Je kunt hier ook nog met een treintje langs de stadsmuren rijden en het park heeft verder een speeltuin en een botanische tuin.

Van Nanjing naar Hangzhou

Vanuit het Orangehotel konden wij eenvoudig met de metro naar het treinstation en vanaf daar waren wij in no time weer met de hoge snelheidstrein terug in Hangzhou. Hier verbleven wij dit keer drie nachten in het Zhongshan hotel. Een hotel waar niet of nauwelijks Engels werd gesproken, maar waar de kamers groot, schoon en luxe zijn en de prijs per nacht heel aangenaam is. Het ontbijt dat hier geserveerd wordt is Chinees dus als je daar van houdt is het prima.

Het Zhongshan hotel ligt wel in het centrum en dat maakt het makkelijk om vanaf daar een van de vele restaurants en bezienswaardigheden te bezoeken.

Wij maakten dit keer een fietstocht rondom het meer, gezien de warmte hebben wij regelmatig een (foto)stop ingelast, genoeg leuke plekjes onderweg om even te zitten en wat te drinken. Als je in Hangzhou bent moet je zeker een bezoekje brengen aan het Theemuseum, iets buiten de stad. Hier kun je een theeceremonie bijwonen, gratis, maar als je iets koopt na afloopt worden ze wel erg blij. Verder is er van alles te zien over theeproductie en ook de omgeving is erg mooi. 

Een andere leuk uitje is Hefanlu, een toeristische oude straat, met onder andere een hele oude Apotheek, maar ook veel gezellige winkeltjes en restaurantjes, achter het Zhongshan hotel is verder nog een druk bezochte avondmarkt, een belevenis op zich.

Van Hangzhou naar Xiamen

Vanuit het Zhongshanhotel kun je met de airportshuttle naar de luchthaven van Hangzhou, vanwaar wij een vlucht hadden naar Xiamen onze laatste bestemming deze reis.

Xiamen is een minder bekende plaats, maar zeker de moeite van een bezoek waard. Door de hoge temperaturen in de zomer is het echter in die periode wel afzien. Het ligt voor een groot deel aan zee, maar stel je van de strandjes niet te veel voor. Helaas is het water vaak vervuild en nodigt de zee niet uit om er in te gaan. Wij verbleven drie nachten in het Peony Wan Peng hotel, een hotel met zeer ruime kamers, heerlijk ontbijt (en ook prima avondbuffet) en hele gunstige kamerprijzen. Het hotel ligt niet heel centraal, maar toch kun je op loopafstand leuke dingen bezoeken, zoals een oude spoortunnel die omgetoverd is tot kunstzinnige wandelroute, heerlijk koel in de zomer en erg gezellig vooral ’s avonds.

Wij bezochten verder Wanshi Botanical Garden, een erg mooi park, wij aten een paar keer in de omgeving van de winkelstraat Zhongshanlu en bezochten natuurlijk Gulangyu een eiland voor de kust van Xiamen. Hier zijn de Europese invloeden nog heel goed te zien, het is af en toe net of je in Italië of ander Zuid-Europees land loopt. De boottocht naar het eiland is al een leuk uitje, maar op het eiland zelf kun je je ook uren vermaken in de smalle straatjes. Het is er erg toeristisch en het is aan te bevelen om vooral vroeg op pad te gaan, niet alleen vanwege de warmte, maar zeker ook vanwege de drukte.

Voor kinderen is het Zhongshanpark in Xiamen een leuk uitje, even lekker gebruik maken van de vele attracties. Naast deze bezienswaardigheden heeft Xiamen ook nog een erg mooie tempel de Nanputuo tempel en ook het Universiteitsterrein moet de moeite van een bezoek waard zijn. 

Reisroute China 3 weken

Tijdens  deze 21-daagse reis begin je in Beijing met het bezoeken van een paar van de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van China. Daarna reis

Reisroute van Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul

14-daagse rondreis door China

Deze rondreis van 14 dagen neemt je mee langs de hoogtepunten van China. Je begint in Beijing, de hoofdstad van China. Hier bezoek je onder

Mongolian Woman Standing In Front Of The Tent Outdoors

Reisroute Mongolen en moslims

China is natuurlijk het land van de Chinezen. Ook wonen er in het reusachtige land echter tientallen verschillende minderheden. Deze reis door het noorden van