Yangtze rivier cruise

De Yangtze rivier of de Yangtze Kiang rivier is de langste rivier van China en de derde langste rivier van de wereld. De rivier telt een totale lengte van maar liefst 6300 kilometer en begint in het Tibetaans Hoogland. Vanuit het Tibetaans Hoogland stroomt de rivier helemaal door naar de oostzijde van China, in de buurt van Shanghai. De rivier wordt gebruikt om handel te transporteren, maar is ook zeker een toeristische trekpleister. Wil jij deze bijzondere rivier in China eens in het echt zien? Dan kun je een cruise over de Yangtze rivier maken.

De Yangtze rivier: een bijzondere rivier met vele hoogtepunten

Maak je een cruise over de Yangtze rivier, dan hoef je je zeker niet te vervelen. De rivier heeft namelijk vele hoogtepunten, waaronder de ravijnen (‘gorges’) in de omgeving van het dorp Wushan. Deze ravijnen worden ook wel de Three Little Gorges genoemd en zijn prachtig om te zien. Je kunt een losse excursie boeken naar de drie ravijnen, maar je kunt hier ook tijdens een riviercruise langs varen.

Verschillende soorten cruises over de Yangtze rivier

Ieder jaar gaan er duizenden toeristen naar de Yangtze rivier om hier op de boot te stappen voor een ontspannen cruise. Door de grote populariteit van de Yangtze rivier cruises, worden er vele soorten cruises aangeboden.

Ten eerste kies je bij het organiseren van een Yangtze rivier cruise helemaal zelf hoe lang de cruise moet duren. Wil je de hele rivier zien, dan heb je ongeveer 10 dagen nodig op de boot. Vind je het ook prima om enkel de hoogtepunten van de omgeving te zien of een deel van de rivier te zien, dan kun je een kortere cruise organiseren. In dit geval ga je in ieder geval over de rivier tussen Shanghai en Chongqing, aangezien de rivier hier het mooist is. Minder bijzondere gedeelten van de rivier sla je over.

Verder kies je ook zelf op wat voor boot je wil varen. Voor mensen met een kleiner budget zijn er de budget cruises over de rivier, terwijl mensen met een groter budget op de standaard boot, de luxe boot en de superdeluxe boot kunnen stappen voor een cruise. Bepaal voor jezelf hoeveel je ongeveer uit wil geven aan je Yangtze rivier cruise en zoek een boot die binnen jouw budget voor een cruise past.

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste

Fietsen in China

Nederlanders fietsen graag, ook op vakantie. Fietsen tijdens de vakantie in China is dus een

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste