Praktische informatie China

Reizen door China wordt een stuk makkelijker als je voor aanvang van je reis al op de hoogte bent van een aantal belangrijke praktische zaken. Ga daarom goed voorbereid op vakantie met onze praktische informatie over China. Of je nu zoekt naar informatie over een visum, geldzaken of inentingen, je vindt het hier.

 

Paspoort

Voor een reis naar China dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn vanaf het moment dat je China verlaat. ​

Visum

Voor China is een visum verplicht. Onder bepaalde voorwaarden kun je China bezoeken zonder visum.​

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later. China heeft geen tijdzones​

Valuta

De officiële valuta van China is de renminbi (人民币 / rénmínbì), wat vaak afgekort wordt tot RMB met ¥ als valutateken. Daarnaast wordt in internationale situaties ook wel de afkorting CNY gebruikt, wat staat voor Chinese yuan.

Geld opnemen

Verreweg de eenvoudigste, snelste en voordeligste manier om aan geld te komen is door bij een pinautomaat te pinnen. Uiteraard is het ook mogelijk een creditcard van Visa of MasterCard mee te nemen. Bij vrijwel alle pinautomaten waar je met je pinpas terecht kunt, kun je ook met een creditcard geld pinnen.

Netspanning

Over het algemeen geldt dat er in China gebruik wordt gemaakt van 220 Volt.