Beste VPN voor China 2024

Beste VPN voor China 2024

Steeds meer mensen in China gebruiken  een VPN om de strikte wetgeving rondom internet te omzeilen. En als je tijdens je verblijf in China gewoon gebruik wilt blijven maken van je favoriete websites en apps dan kun je voor je vertrek naar China het beste een VPN installeren op je laptop, tablet of telefoon.

De Chinese overheid is uiteraard niet blij met het gebruik van een VPN. En het gebruik van een VPN is in China in 2018 dan ook in de ban gedaan. Het is echter nog steeds niet duidelijk wat dit precies betekend. Er zijn tot op heden echter nog geen buitenlandse gebruikers  van een  VPN bestraft.

Hoe kies je de beste VPN voor China?

Bij het kiezen van een goede VPN die je kan gebruiken tijdens je reis door China is het belangrijk dat je rekening houdt met de onderstaande punten. Wij hebben deze meegenomen bij het maken van onze lijst.

1. Waar staan de servers?
De strenge internet censuur in China kan het het gebruiken van een VPN lastig maken. De VPN aanbieders die wij hebben uitgekozen hebben meestal servers in Azië en soms zelfs in China. En vaak zijn deze servers geoptimaliseerd voor gebruik in China.

2. Bereikbaarheid website vanuit China
Controleer of de website van de aanbieder zonder VPN te bereiken is vanuit China. Je kunt dan namelijk ten alle tijden de support pagina’s bereiken zodat je eventuele problemen zelf op kunt lossen.

3. Aantal apparaten waarop je VPN kunt gebruiken
Vraag je voor de aanschaf van een VPN af op hoeveel apparaten je een VPN moet installeren

4. Prijs
Als je van plan bent om een VPN alleen aan te schaffen om te gebruiken tijdens je reis in China dan kun je soms schrikken van de prijs voor een abonnement van 1 maand. Deze zijn namelijk veel hoger dan abonnementen van 1 of 2 jaar. Als je van plan bent om de VPN ook nog te blijven gebruiken na je verblijf in China dan is het verstandig om een abonnement voor 6 of 12 maanden aan te schaffen

Welke websites kun je niet gebruiken zonder VPN?

 • Facebook (+ Messenger)
 • Gmail
 • Google Apps
 • Instagram
 • OneDrive
 • Pinterest
 • Snapchat
 • Spotify
 • Twitter
 • Wikipedia
 • WhatsApp
 • YouTube

delen

1. NordVPN | 6 apparaten

Bij NordVPN zijn ze gespecialiseerd in het omzeilen van de online blokkades in landen als China. Daardoor kun je er vanuit gaan dat zij constant controleren of hun servers nog vanuit China te bereiken zijn. De website is van NordVPN is bereikbaar in China en je kunt deze VPN 7 dagen gratis proberen.

2. ExpressVPN | 5 apparaten

ExpressVPN is een van de meest gebruikte VPN in China en heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het goed in staat is om de great firewall te omzeilen.Belangrijk is ook nog dat de ExpressVPN website in China niet wordt geblokkeerd waardoor je bij problemen snel contact op kunt nemen met de helpdesk.

3. Surfshark | Onbeperkt aantal apparaten

Ben je op zoek naar een goedkope VPN voor China? Dan is Surfshark misschien wel wat voor jou, want het is veel goedkoper dan de concurrentie met prijzen vanaf slechts € 2,30 per maand. Maar ondanks de lage prijs, hoef je geen concessies te doen aan de kwaliteit. De apps van Surfshark zijn namelijk super veilig, gebruiksvriendelijk en hebben veel extra functies om online censuur te omzeilen.

Een eSim gebruiken in China

Tijdens je verblijf in China kun je een lokale eSIM kaart gebruiken in je telefoon. Een eSIM-kaart is een virtuele SIM-kaart die je tegenwoordig op de meeste smartphones kunt installeren. Dit doe je naast de SIM-kaart die al in je telefoon zit

Als je op  zoek bent naar een handige manier om verbonden te blijven met mobiele data tijdens je reis in het buitenland, is een eSIM-kaart van Saily zeker het overwegen waard.  Met deze eSIM-kaart kun je vooraf een databundel kopen voor China en deze direct activeren en beheren vanaf telefoon of tablet. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar kan ook aanzienlijk goedkoper zijn dan het betalen van hoge roamingkosten of het kopen van lokale SIM-kaarten.