Hoe gebruik ik mijn Alipay-tourpas?

Vanaf april 2023 heeft Alipay de alipay tourpasfunctie vereenvoudigd en verbeterd voor buitenlandse bezoekers. In dit artikel beschrijven we hoe je de tourpass functie van Alipay kunt gebruiken

In China worden mobiele betalingen gebruikt voor meer dan 80% van alle transacties. Mensen maken bijna dagelijks gebruik van hun mobiele telefoon voor verschillende consumptieactiviteiten, zoals winkelen, eten, gebruik van het openbaar vervoer of het nemen van een taxi. Deze meeste van deze betalingen worden gedaan via Alipay. Alipay maakt gebruik van QR-codes die worden gescand met de mobiele telefoon om betalingen te voltooien. Als je geen Chinese bankrekening hebt kun je gebruik maken van de tourpasfunctie van Alipay. Je kunt in China dan betalen met je mobiel zonder dat je een Chinese bankrekening hebt.

Alipay instellen

Als je  gebruik wilt maken van de tourpas van Alipay tijdens je verblijf in China dien je het volgende te doen

  1. Download de Alipay-app – deze is beschikbaar voor Android- en Apple-apparaten.
  2. Meld je  aan met een niet Chinees telefoonnummer
  3. Kies de Alipay International-versie
  4. Selecteer ‘Tourpas’
  5. Voer het laadbedrag in – dit is het bedrag waarmee je de app in eerste instantie wilt laden
  6. Voeg je  bankpas toe
  7. Voer je ID-gegevens in als daarom wordt gevraagd. Een belangrijk ding om te onthouden is dat je ID-gegevens overeen moeten komen met de gegevens op je bankpas
  8. Voltooi het laadgeldproces.
  9. Als je eenmaal klaar bent, kun je Alipay-betalingen doen in China, waar het ook wordt geaccepteerd. Scan of toon eenvoudig uw QR-code om te betalen bij de kassa.

Hoe gebruik ik mijn Alipay-tourpas?

Het is eigenlijk heel simpel. Zodra je jouw Alipay-account hebt opgewaardeerd (wat in eerste instantie wordt gedaan als onderdeel van het aanmeldingsproces), kun je beginnen met uitgeven.

Dit is hoe het werkt. Als je in een winkel bent, tik je gewoon op de knop ‘pay’ of ‘scan’ in je Alipay-app. Er verschijnt een persoonlijke QR-code die de handelaar scant bij het afrekenen.

Je zult ook zien dat Alipay een van de automatisch geselecteerde betalingsapps is in andere apps. Bijvoorbeeld bij het huren van een fiets via Didi.

Chinees geld opnemen in Nederland

Het is altijd handig om te zorgen dat je al wat Yuan in je portemonnee hebt zitten als je in China aankomt. Dan hoef je op het vliegveld niet direct opzoek naar een geldautomaat. Tussen de 700 en de 1000 Yuan zou meer dan genoeg moeten zijn om in ieder geval vanaf het vliegveld naar je hotel te kunnen reizen. Klik hier om eenvoudig Chinese yuan te bestellen bij GWK Travelex

Deel dit artikel :