Internet & bellen in China

Young woman using smartphone outdoor

Reis je naar China dan wil je natuurlijk in contact blijven met mensen in Nederland en misschien af en toe foto’s laten zien. Ook zal het soms nodig zijn informatie op te zoeken over bijvoorbeeld bezienswaardigheden of een treinreis. De aangewezen methoden daarvoor zijn per telefoon en via het internet.

Een eSim gebruiken in China

eSIM staat voor embedded SIM, een chip die de inloggegevens van je mobiele netwerk opslaat. Het is het digitale equivalent van de fysieke SIM-kaart, waarmee je verbinding kunt maken met verschillende mobiele providers en tegelijkertijd twee telefoonnummers kunt gebruiken. eSIM’s zijn compatibel met verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en smartwatches,

Als jouw apparaat compatibel is met eSIM-technologie kun je een eSIM ’toevoegen’ aan je telefoon.  Je kunt dan makkelijk een tijdelijk eSIM-abonnement afsluiten voor je reis door China. Zo bespaar je op roamingkosten en kun je redelijk goedkoop internetten in China.

Ben je van plan om tijdens je reis door China of Hong kong een eSim te gaan gebruiken? Dan is een eSIM-kaart van Saily zeker het overwegen waard.  Bij Saily kun je kiezen uit meerder bundels en weet je zeker dat je in China verzekerd bent van voldoende gigabytes!

Internet en Wifi in China

In tegenstelling tot telefonie is internet voor toeristen een stuk eenvoudiger voorhanden in China. Vrijwel alle hotels zijn tegenwoordig uitgerust met wifi wat het meenemen van een laptop, tablet of smartphone erg gemakkelijk maakt. Ook in gelegenheden zoals Starbucks en talloze Chinese klonen is wifi gratis beschikbaar. Neem je echter geen laptop of tablet mee dan wordt het een stuk lastiger.

Welke websites kun je in China niet gebruiken?

Om kritiek op de communistische partij te censureren en om binnenlandse bedrijven te bevoordelen, zijn in China vele duizenden websites geblokkeerd. Dit betreft ook een groot aantal websites die veel Nederlandse vakantiegangers gebruiken, zoals Facebook, google, YouTube en instagram. E-maildiensten zoals Gmail meestal niet of soms gedeeltelijk. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden voordat je naar China vertrekt. Wil je toch gebruik maken van deze sites dan is het aan te raden een VPN-abonnement aan te schaffen. Hierbij gaat al het verkeer via een versleutelde verbinding naar bijvoorbeeld een Nederlandse provider, waardoor de geblokkeerde sites wel toegankelijk worden.

VPN in China

Als je tijdens je verblijf in China deze websites toch wilt of moet gebruiken dan ben je aangewezen op een VPN. Wanneer je in China gebruik maakt van zo een Virtual Private Network  wordt het IP adres van je tablet, smartphone of laptop afgeschermd. Hierdoor lijkt het alsof je, de door de Chinese overheid verboden, websites bezoekt vanuit bijvoorbeeld Japan of de Verenigde staten. Op deze manier omzeil je dus de great firewall  en kun je gewoon gebruik blijven maken van je favoriete websites. Wil je gebruik gaan maken van een VPN? Dan raden wij je aan om NordVPN te gaan gebruiken. Dit is een betaalde VPN service waar zowel wijzelf als de bezoekers van deze website en onze Facebookgroep erg enthousiast over zijn! Kies je liever voor een andere VPN? Lees dan ons artikel over de beste VPN voor China

WhatsApp gebruiken in China

WhatsApp kan momenteel in China alleen gebruikt worden als je een VPN op je telefoon hebt of als de WIFI verbinding die je gebruikt een VPN heeft. Een goed alternatief voor WhatsApp is de Chinese WeChat app. Deze kun je makkelijk installeren op je telefoon. Wil je meer weten of WeChat? Lees dan dit artikel over WeChat gebruiken in China.

In onze Facebookgroep vragen over reizen door China kun je navragen wat de actuele stand van zaken is als het gaat om het gebruik van WhatsApp. En welke alternatieven er zijn om toch te kunnen blijven appen tijdens je verblijf in China.

Deel dit artikel :

Steden in China