Reisstekker & elektriciteit

Op het ogenblik dat je een reis naar China in de planning hebt staan zijn er heel wat praktische zaken waar je rekening mee zal willen houden. Tijdens je vakantie zal je bijvoorbeeld veelvuldig gebruik willen kunnen maken van je camera, je laptop en andere elektronische toestellen. Dat is uiteraard geen probleem, maar je moet er wel rekening mee houden dat met name de stopcontacten in China iets anders zijn dan bij ons het geval is. Wil je dus zeker zijn dat je probleemloos al jouw elektronische apparaten kan blijven gebruiken in China? In dat geval is rekening houden met de informatie in dit artikel aan te raden.

Niet overal 220 Volt

Over het algemeen geldt dat er in China gebruik wordt gemaakt van 220 Volt. Je moet er echter rekening mee houden dat dit nog niet overal het geval is. Ben je bijvoorbeeld van plan om het ‘echte’ China te gaan ontdekken en wil je dus ook graag meer afgelegen gebieden gaan ontdekken? In dat geval kan het gebeuren dat je wordt geconfronteerd met een netspanning van 110 Volt. Hier rekening mee houden is dan ook zeker en vast geen overbodige luxe.

Ondanks het feit dat er in China globaal dus sprake is van 220 Volt hoeft dit geen probleem te vormen voor toestellen die zijn gemaakt voor de Nederlandse markt. Hier mag dan wel 230 Volt van toepassing zijn, bij de ontwikkeling van toestellen houden fabrikanten rekening met deze kleine verschillen in netspanning. Je hoeft dus zeker niet te vrezen dat dit je toestellen stuk zal maken. Dit geldt uiteraard wel voor de 110 Volt die je in bepaalde regio’s nog aan kan treffen. Bij twijfel is het altijd belangrijk om even na te vragen welk Volt-percentage er nu precies van toepassing is in het gebied waar je, je bevindt!

Stekkers en stopcontacten in China

China is een groot land. Dit zorgt er voor dat je tijdens je vakantie kan geconfronteerd worden met uiteenlopende stekkers en stopcontacten. In China wordt er dan ook niet alleen gebruik gemaakt van de stopcontacten van het type A en C, ook een stopcontact type I kan aanwezig zijn. Dit betekent dat je als Nederlander voor de stopcontacten A en I steeds gebruik moet maken van een reisstekker. De toestellen waarover je beschikt met een stekker type C passen niet in het stopcontact A of I. De toestellen met een stekker F werken dan weer niet in een stopcontact A of I.

[table id=17 /]

Omvormer nodig of niet?

Om met zekerheid te kunnen stellen of er bij het toestel dat je wenst te gebruiken een omvormer moet worden toegepast is het belangrijk om het etiket op het apparaat in kwestie te controleren. Wist je namelijk dat verschillende toestellen nooit een omvormer nodig hebben? Op het ogenblik dat er op het etiket staat ‘INPUT: 100-240V, 50/60 Hz’ kan ze eigenlijk overal ter wereld worden gebruikt. Dit geldt veelal voor opladers van tablets en laptops, maar ook voor fotocamera’s, mobiele telefoons en zelfs elektrische tandenborstels. Wil je weten of jij een omvormer nodig hebt? Gebruik dan deze  tool waarin je snel vindt of je een adapter of converter nodig hebt

Meer informatie

de afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van de website worldstandards.eu. Wil je je meer weten over de verschillende soorten stekkers & stopcontacten die gebruikt worden in China? Dan is deze site een echte aanrader!

delen

Visum

Een visum voor China aanvragen is een prettige kennismaking met de Chinese bureaucratie.

Vervoer

Reizen door China kan een uitdagende onderneming zijn. Daarom vind je hier  per trein, bus en vliegtuig

Klimaat

Welke regio van China je het best kunt bezoeken in het welke jaargetijde? We hebben een handig overzicht voor je gemaakt.

VPN

Bij het kiezen van een  VPN die je kan gebruiken tijdens je reis door China is het belangrijk dat je rekening houdt met deze informatie.

Used to connect to different electrical socket plug adapters outlets worldwide model airplane on

Reisstekker & elektriciteit

Op het ogenblik dat je een reis naar China in de planning hebt staan zijn er heel wat praktische zaken waar je rekening mee zal

Passport with stamps

China 72 uur visumvrij

Het China 72 uur visumvrij beleid staat transit reizigers uit onder andere Nederland en België toe om onder bepaalde omstandigheden 72 uur in China te verblijven

VPN scrabble letters word on a red background

VPN gebruiken in China

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet werkt het internet in China niet altijd zoals je zou willen. Een groot aantal websites wordt geblokkeerd door de