Beijing Daxing International Airport - Bezoekchina

Beijing Daxing International Airport

Vliegen naar Beijing? De stad is er klaar voor! Met de opening van het nieuwe vliegveld Beijing

Daxing International Airport (京⼤大兴国际机场, Beijing Daxing Guoji Jichang, code PKX) kan de stad meer vliegverkeer aan dan ooit. En dat is niet zo gek, want het is op dit moment het grootste vliegveld ter wereld.

Dit is het nieuwe vliegveld van Beijing

In slechts vijf jaar tijd bouwden de Chinezen het enorme nieuwe vliegveld, dat zo’n 50 kilometer ten zuiden van Beijing ligt. Een bijzonder gebouw, dat vanuit de lucht lijkt op een grote zeester die op het land is gestrand. Hoewel het vliegveld in september 2019 geopend is, is het nog niet volledig in gebruik. Toch zijn er grootste doelen gesteld: Over twee jaar moet het vliegveld zo’n 45 miljoen reizigers verwelkomen. Tegen 2025 moeten dat er 72 miljoen zijn! Er zullen vluchten aankomen en vertrekken via 100 verschillende routes en er zijn vier landingsbanen met totaal 80 gates.

Aankomen en landen op Daxing Airport is zeker geen straf. Het hypermoderne vliegveld is van alle gemakken voorzien! Luxe winkels, Tax-Free shopping, restaurants en entertainment, maar ook 5G internet, kinderopvang en een hotel voor huisdieren maken het verblijf voor iedere bezoeker bijzonder aangenaam.

Belangrijke locaties op Daxing Airport

De unieke zeester-vorm van Beijing Daxing International Airport zorgt er voor dat iedere locatie op het vliegveld snel te bereiken is. Zo is het vanaf de douane tot de verste gate maximaal 600 meter lopen. Dat is goed te doen! Om je zoektocht gemakkelijker te maken volgt hieronder een lijstje met de belangrijkste locaties:

– Aankomst internationale vluchten: 1F – Vertrek internationale vluchten: 4F
– Aankomst binnenlandse vluchten: 2F – Vertrek binnenlandse vluchten: 3F

– Ondergronds transportcentrum (openbaar vervoer): B1 & B2

Inchecken en boarden

Het moderne nieuwe vliegveld van Beijing is helemaal ingericht op een snelle doorstroom van reizigers. Dat zie je terug in de korte afstanden naar de gates, maar ook in de geautomatiseerde check-in. Natuurlijk is het ook dan nog slim om op tijd te komen. Je wilt je vlucht immers niet missen! Neem dus de tijd voor je reis en houd rekening met het volgende:

–  Zorg dat je 2 – 3,5 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig bent

–  Inchecken voor internationale vluchten kan tot 75 minuten voor vertrek. Heb je een binnenlandse vlucht geboekt? Dan kun je inchecken tot 45 minuten voor vertrek.

–  Ga op tijd naar de gate, je kunt boarden tot 20 minuten voor vertrek.

Overstappen op Beijing Daxing International Airport kan natuurlijk ook. Vluchten zijn zo gepland dat je, wanneer je geen vertraging hebt gehad, je aansluiting prima kunt halen. De minimale overstaptijd voor vluchten is:

– Binnenlandse vlucht —> Binnenlandse vlucht: 30 minuten – Binnenlandse vlucht <—> Internationale vlucht: 60 minuten – Internationale vlucht —> Internationale vlucht: 45 minuten

Reizen van en naar Beijing Daxing International Airport

Omdat Beijing Daxing International Airport wat verder van de stad ligt, is de reis naar Beijing centrum met een taxi of bus wat langer en duurder dan je gewend bent vanaf het oude vliegveld. Gelukkig is de trein een goed alternatief! Dankzij een hogesnelheidstrein tussen Daxing Airport en Station Beijing West ben je er in 20 minuten. Ook reizen met de metro is een goede optie.

Het kan gebeuren dat je aankomt op het ene vliegveld en moet overstappen op een vlucht die van het andere vliegveld vertrekt. Om dit gemakkelijker te maken wordt er hard gewerkt aan een goede treinverbinding tussen de twee vliegvelden van Beijing. Zodra deze gereed is, kun je gemakkelijk tussen de twee locaties heen en weer reizen en duurt een treinreis naar het centrum van Beijing slechts 11 minuten.

Zonder visum naar Beijing

Goed nieuws voor reizigers die overstappen in Beijing: een visum is niet nodig! Alle reizigers die overstappen van de ene internationale vlucht naar de andere internationale vlucht mogen 24 uur achter de douane blijven, zonder door de controle te gaan. Moet je Daxing Airport verlaten om over te stappen op een vlucht die vanaf Capital Airport vertrekt? Dan mag je 144 uur zonder visum verblijven en reizen in Beijing, Tianjin en Hebei. Let op, deze regeling geldt voor reizigers met een paspoort uit 53 geselecteerde landen. Met een Nederlands paspoort zit je in ieder geval goed! Op het vliegveld zijn hiervoor speciale 144-uur visumvrij balies die je bij aankomst bijna niet kunt missen.

delen

Temperature Weather Forecast Climate Concept

Beste reistijd China

Of je nu een wandeling maakt door de winkelstraten van Shanghai, een bezoek brengt aan de verboden stad of de Chinese Muur trotseert, het is

Booking.com