10 mooiste bezienswaardigheden Beijing

Beijing heeft heeft zoveel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben dat het voor bezoekers niet altijd makkelijk  is om te besluiten welke hoogtepunten van de stad wel of niet bezocht moeten worden. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van plekken die je volgens ons gezien moet hebben tijdens je verblijf in Beijing. Als Beijing de eerste stop is tijdens je verblijf in China dan zul je als waarschijnlijk bezienswaardig vinden. Vergeet daarom dan ook niet om wat tijd in te plannen voor een wandeling door de hoofdstad van China stad zodat je je kunt verbazen over het dagelijks leven in Beijing

Verboden stad

Volgens Chinezen is de Verboden Stad de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Beijing. Het enorme paleis met goudkleurige daken van waaruit de keizers eeuwenlang het Chinese rijk  regeerden is met bijna duizend gebouwen en bijna tienduizend kamers de moeite van het bekijken dan ook meer dan waard. Gelegen midden in Beijing, omgeven door hoge muren en reusachtige toegangspoorten, vormde het eeuwenlang een stad binnen de stad waar het tot de val van de keizers voor de gewone Chinees verboden toegang was.

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en  honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. Eeuwenlang gebruikte de Chinese keizer en zijn entourage het buitenpaleis. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl en het staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Plein voor de hemelse vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede is één van de bekendste plaatsen van Beijing. Iedere Chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend op zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld. In het verleden was het onderdeel van de vele poorten naar de Verboden Stad, maar vandaag de dag is het omgeven door kolossale bouwwerken die de communisten hier een halve eeuw geleden hebben laten neerzetten. Buiten China is het plein vooral bekend als strijdtoneel van politieke opstanden in de vorige eeuw.

Tempel van de hemel

Van de vele tempels die de Chinese hoofdstad rijk is, is de Tempel van de Hemel in het gelijknamige park misschien wel de mooiste en de bekendste. De taoïstische tempel was waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Behalve de gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden eeuwenoude bomen dat dagelijks door vele Chinezen als plaats om muziek te spelen en te dansen gebruikt wordt.

Trommeltoren en klokkentoren

Ten tijde van het Chinese keizerrijk had elke stad een Trommeltoren en een Beltoren die ver boven de bakstenen huisjes uitstaken. Ze waren in de wijde omtrek te zien en in de nog wijdere omtrek te horen wanneer er weer een Chinees de bel luidde of op trommels trommelde. Vandaag de dag bestaan in veel Chinese steden deze torens niet meer, maar in Beijing zijn gelukkig goed bewaard gebleven. Hoewel langs de rand van de oude stad de wolkenkrabbers honderden meters hoog rijzen, steken de Trommel- en Beltorens tegenwoordig nog steeds uit boven de hutongs die zo kenmerkend zijn voor de bewaard gebleven oude binnenstad.

Olympische Park

Als je een sportfanaat bent zul je weten dat de Olympische Spelen van 2008  in Beijing gehouden werden. Met elfduizend atleten, miljoenen bezoekers en een kostenplaatje van tientallen miljarden euro’s waren het de grootste en duurste Olympische Spelen ooit. Hoewel de atleten de stad alweer verlaten hebben, kun je vandaag de dag nog steeds het Olympische Park bezoeken met daarin onder andere het Nationale Stadion, oftewel het Vogelnest, en het Olympische Zwembad, ook wel bekend als de Waterkubus.

Ming graven

De Ming graven net iets ten noorden van Beijing zijn de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers en behoren tot een van de grootste toeristische bezienswaardigheden van de Chinese hoofdstad.Van de talrijke Chinese keizerlijke dynastieën wordt de Ming-dynastie (1368-1644) vaak als de meest glorieuze beschouwd. Als bouwers van onder andere de Chinese Muur zoals die vandaag de dag te bezichtigen is, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel, zal het niet als een verrassing komen dat ook de graftombes van deze illustere dynastie zonder meer indrukwekkend zijn.

Zomerpaleis

Verder lezen

Verboden stad

Verder lezen

Chinese muur

Verder lezen

Tiananmenplein

Verder lezen
Hotel room

Hotels en hostels in Beijing

Ga je binnenkort naar Beijing en ben je op zoek naar een leuk hotel? Wij helpen je graag met het vinden van een leuke accommodatie

Backpack with things needed for travel

Inpaklijst china

Of je in China nu alleen Beijing en Shanghai gaat bezoeken of  juist gaat voor avontuur, er zijn altijd zaken waarmee je tijdens het inpakken

Multiethnic Travellers are walking and finding the train at the train station,

Voorbeeldreis Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul