De verboden stad in Beijing

Volgens Chinezen is de Verboden Stad de meest indrukwekkende attractie van Beijing. Het enorme paleis met goudkleurige daken van waaruit de keizers eeuwenlang het rijk regeerden is met duizend gebouwen en bijna tienduizend kamers de moeite van het bekijken dan ook meer dan waard. Gelegen midden in Beijing, omgeven door hoge muren en reusachtige toegangspoorten, vormde het eeuwenlang een stad binnen de stad waar het tot de val van de keizers voor de gewone Chinees verboden toegang was. Tegenwoordig kan iedereen echter naar zo binnen stappen om de bijna ontelbare gebouwen, paviljoenen en kunstgalerijen met meer dan een miljoen bewaard gebleven werken te bezichtigen.

Praktische informatie

  • De Verboden Stad is geopend van 8:30 tot 16:30 in het laagseizoen (1 november – 31 maart) en van 8:30 to 17:00 in het hoogseizoen (1 april – 31 oktober). De toegangspoorten zijn tot 50 minuten voor sluitingstijd geopend. Op maandag is de verboden stad gesloten
  • Toegang tot de Verboden Stad kost 50 yuan in het laagseizoen (1 november – 31 maart) en 60 yuan in het hoofdseizoen (1 april – 31 oktober). Binnen de Verboden Stad zijn nog twee attracties, de Klokken-tentoonstelling en de Keizerlijke Schatten, waarvoor elk een apart ticket van 10 yuan nodig is. Deze kunnen bij de ingangen van de betreffende attracties zelf gekocht worden.
  • Naam in het Chinees: 故宫 Naam in het Engels: Forbidden City

Bezienswaardigheden in de verboden stad

De Verboden Stad is een enorm paleizencomplex met veel bezienswaardigheden. Het zou dagen duren om alles te zien. Daarom hebben we de mooiste bezienswaardigheden in de verboden stad voor je op een rij gezet.

Bereikbaarheid

De Verboden Stad is eenvoudig te bereiken. Het ligt midden in de stad vlakbij het Plein van de Hemelse Vrede. Elke taxichauffeur zal het kennen, maar houd er wel rekening mee dat er geen taxi’s voor de ingang mogen stoppen en je dus een stukje zult moeten lopen. De Verboden Stad is uiteraard ook per metro te bereiken. Neem lijn 1 naar station Tiananmen East en dan uitgang A, of naar station Tiananmen West op dezelfde lijn en dan uitgang B. Je zult de Poort van de Hemelse Vrede met het grote portret van Mao Zedong gemakkelijk herkennen. Deze poort ga je door en de daaropvolgende ook. Je zult daarna op een langgerekt plein uitkomen met aan het eind een nog grotere poort. Dit is de ingang van de Verboden Stad.

Er is ook een achteringang, maar deze is iets moeilijker te bereiken. Mocht je de Verboden Stad aan de achterkant verlaten, bedenk dan dat hier geen metrostation is en dat je dus per taxi, per bus of per voet je weg terug zult moeten vinden. Wil je terug naar het Plein van de Hemelse Vrede, waar ook de hoofdingang is en waar je weer de metro kunt nemen, dan gaat er vanaf de achteringang een speciale bus, lijn 1 (专1线), die voortdurend rondjes rond de Verboden Stad rijdt. Mocht je naar Wangfujing willen, de drukke winkelstraat waaraan ook veel hotels gelegen zijn, dan kun je een andere speciale bus nemen, lijn 2 (专2路).

Overnachten

Bij het aanvragen van je visum voor China dien je aan te geven in welke hotels en hostels je in Beijing gaat verblijven. Om het vinden van je hotel makkelijker te maken hebben we alvast een selectie van onze favoriete hotels in Beijing voor je gemaakt. We hebben voor de accomodaties gekozen vanwege de prijs en de ligging in de omgeving van de leukste bezienswaardigheden. 

Deel Beijing met je vrienden

Powered by GetYourGuide

lees ook

Geschiedenis van de verboden stad

De geschiedenis van de Verboden Stad gaat meer dan 600 jaar terug naar het begin van de Ming-dynastie (1368-1644). Een nog jonge keizer Yongle genaamd, besloot nadat hij in 1402

10 mooiste bezienswaardigheden Beijing

Beijing heeft heeft zoveel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben dat het voor bezoekers niet altijd makkelijk  is om te besluiten welke hoogtepunten van de stad wel of niet bezocht