Fietsen in Beijing

Beste hotels Beijing

Bij het aanvragen van je visum voor China dien je aan te geven in welke hotels en hostels je gaat verblijven. Om het vinden van je hotel makkelijker te maken hebben we alvast een selectie van onze favoriete hotels in Beijing voor je gemaakt. We hebben voor de accomodaties gekozen vanwege de prijs en de ligging in de omgeving van de leukste bezienswaardigheden 

Op de fiets of te voet is een van de leukste manieren om kennis te maken met de Chinese hoofdstad. Je ziet dingen die je nooit zou zien als je je zou beperken tot het bezoeken van de grote en bekende bezienswaardigheden van Beijing, zoals de Verboden Stad, het Zomerpaleis of de Tempel van de Hemel. Het is namelijk juist door het straatleven gade te slaan dat je Beijing pas echt leert kennen. Dan lijkt die grote metropool met zijn twintig miljoen inwoners opeens gereduceerd te worden tot een dorp en krijg je het gevoel echt onderdeel uit te maken van deze bruisende stad.

Historische straatjes – de hutongs

Tijdens fietstochten kom in de hutongs (de historische straatjes in het oude centrum van Beijing). Beijing blijkt niet alleen groots en anoniem, maar juist ook heel kleinschalig en intiem te zijn. Een groepje ouderen zit te kaarten of speelt een spelletje mahjong, was hangt te drogen aan elektriciteitsdraden die over de straat gespannen zijn, een familie eet een uitgebreide maaltijd gezeten op lage stoeltjes aan een laag opklaptafeltje voor de poort van hun huis. Opvallend zijn de vele bomen en de stilte die hier heerst, alsof je helemaal niet in een miljoenenstad bent maar ergens in een dorp op het platteland. Tot je weer uitkomt bij een grote doorgaande brede weg, met toeterende auto’s in de file en voetgangers, fietsers, brommers en driewielkarretjes die zich behendig een weg door de drukte banen.

Keizerlijke hoofdstad vol geschiedenis

Beijing was van 1276 tot 1911 bijna onafgebroken de keizerlijke hoofdstad van de Yuan-, Ming- en Qing-dynastieën. Ondanks dat er veel is afgebroken zie je hier gelukkig overal in het historische centrum nog de getuigenissen van. Zo was de Trommeltoren tijdens de Yuan-dynastie het exacte middelpunt van de stad en staan bij de ingang van de huizen in de hutongs eeuwenoude stenen die aangeven dat in dat huis vroeger een ambtenaar dan wel een generaal woonde. Tijdens de tochten hoor je veel over de geschiedenis van de stad en ook over het dagelijks leven.

Historisch en hypermodern

Je kunt  fietsen door de hutongs, we komen dan in het gebied ten noorden van de Verboden Stad en rijden over wat waarschijnlijk het breedste fietspad ter wereld is, voor het Plein van de Hemelse Vrede langs. Tijdens de meeste fietstochten bezoek je ook Shichahai, een sfeervol, uitgestrekt merengebied ten westen van de Verboden Stad.

Fietsen in Beijing met Baja Bikes

Met Baja Bikes fiets je samen met een lokale, Nederlands sprekende gids, langs delen van de Verboden Stad, het Nationaal Museum, Jingshanpark, de Tempel van Confucius en nog veel meer! Het is dé manier om in een korte tijd veel van de stad te zien. Kom fietsen in Beijing aan het begin van je stedentrip zodat je de rest van je verblijf nog profijt hebt van alle tips van de tourguide!

Deel dit artikel :

 

Bezienswaardigheden

Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur.

 Iedereen heeft wel eens gehoord van de meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden.