9 gratis activiteiten in Beijing

Reizen kost geld. Dat is een feit waar we met elkaar niet omheen kunnen. Feit is denk ik ook dat we allemaal zo lang mogelijk met ons geld willen doen en zo veel mogelijk willen zien. Gelukkig kun je (overal ter wereld) veel gratis en voor niets zien en / of doen. Hartstikke fijn! Dat vind ik zelf natuurlijk ook en als inwoner van Beijing

1. Tian’anmen – Plein van de Hemelse Vrede.

Het bekendste plein van Beijing China. Iedereen weet wat er zich hier af heeft gespeeld en welke invloed dat heeft gehad. Het Plein van de Hemelse Vrede is een enorm groot en indrukwekkend plein. Je kunt er zonder problemen op (je moet wel even door de veiligheidspoortjes) en hebt vanaf het plein een goed zicht op de Verboden Stad. Ben je op het plein dan kun je ook het mausoleum van Mao bekijken

2. 798 art district.

Nog niet zo lang geleden schreef ik over deze toffe buurt. Je kunt hier gratis en voor niets toffe galerijen bezoeken en kunst kijken. het is alsof je door een outdoor museum loopt. Er zijn toffe winkeltjes met leuke, originele souvenirs en gezellige cafeetjes om een lekkere mok thee te drinken. Zeker wanneer je in de lente of het najaar Beijing bezoekt is het leuk om hier buiten rond te lopen in de zon en een heerlijk temperatuurtje.

 

3.Houhai Lake.

Nog zo’n plek die echt heel leuk is om te bezoeken en waar je gratis en voor niets naar toe kunt. Er zijn meerder meren te vinden midden in Beijing en het HouHai Meer is toch wel het leukst. Je kunt er omheen wandelen, verdwalen in de omliggende hutongs en heerlijk mensen kijken! Ik schreef er al eens over op deze blog, meer kun je hier lezen.

4. Olympisch Stadion.

2008 was het jaar waarin China de Olympische Spelen organiseerde en een enorm stadion (het vogelnest) uit de grond stampte. En niet alleen een stadion. Ook de water cube werd voor de gelegenheid gebouwd, net zoals er een flink park (Olympic Forest Park) werd aangelegd. De gebouwen staan er nog steeds en worden nog gebruikt.
Wil je het Bird’s Nest in dan zal je moeten betalen, maar gelukkig is het ook van de buitenkant heel indrukwekkend!

5. Wangfujing xiao chi jie.

Dit is een plek voor de reiziger met een sterke maag en voor de backpacker die het niet erg vindt om zich, vanwege de drukte, amper voort te kunnen bewegen. Om één of andere reden is de WangFuJing Xiao Chi Jie enorm populair onder de Chinese toeristen. Als westerling mag je het eigenlijk ook niet missen; het is wel een ervaring! je kunt er de vreemdste dingen eten (sprinkhanen, zeesterren en zijdewormen), maar gelukkig ook dumplings, baozi of heerlijk zoete kastanjes. Je hoeft natuurlijk niets te kopen (dan blijft het gratis), maar voor 10rmb (ongeveer €1,50) heb je al wat lekkers.

 

6. Panjiayuan Market.

Een plek die ik nog altijd niet zelf heb gezien, maar wel hoog op mijn lijstje staat. Hoe het komt dat ik er nog niet geweest ben? Je moet er vroeg voor op! In het weekend. Nu sta ik door de week al vroeg op (5.50) en dus is het weekend een beetje heilig. Ik slaap dan graag wat langer.

7. Ritan Park.

Niet ver van mijn huis ligt het Ritan Park (vlakbij metrostation Chaoyangmen). Een park waar ik, zeker in het voorjaar & dezomer, regelmatig te vinden ben. Het is een ruim opgezet park met bankjes,grasveldjes en genoeg ruimte om (bijvoorbeeld) te badmintonnen. Omdat het wat verder van de hele toeristische plaatsen ligt zul je hier weinige andere laowai’s tegenkomen, waardoor je het echte China ervaart. Er wordt gekaart, Chinees geschaakt, tafeltennis gespeeld en heel wat afgekletst. Neem wat lekker te eten en te drinken mee en je kunt hier prima een middagje in het park zitten genieten van het Chinese leven.

8. Nanluoguxiang.

Nanluoguxiang is een van de vele hutongs die Beijing rijk is en het is ook een van de populairdere. Je vindt deze hutong bij het gelijknamige metrostation aan lijn 6 & 8, in de wijk Gulou. Het is eenpopulaire plek en dat is het met recht. Er zijn tal van leuke bars,winkeltjes en restaurants waar je je uren kunt rondneuzen en je je kunt vermaken. Rondslenteren, alles in je opnemen en je ogen goed de kost geven.

9. Maliandao Tea Street.

Tenslotte nog een plek die ik zelf nog niet gezien heb, maar waar hopelijk snel verandering in gaat komen. Zuidelijk van het westelijke station in de stad ligt de theemarkt MaliandaoNaar het schijnt is het de grootste theemarkt van No0rd-China en ze schijnen er echt onnoemlijk veel thee te hebben. Sommige winkels zijn alleen voor de groothandelaren, maar er zijn ook voldoende kleinere winkels waar je zelf thee kunt kopen. Of leuke theepotjes & -kopjes die je mee kunt nemen naar huis als souvenirs.


Dit artikel is geschreven door Yvonne en is ook terug te vinden op de website GoYvon, Een informatieve reisblog met informatie over wonen, werken & reizen in China. 


Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste

Bergbeklimmen in China

Afgezien van kuststeden zoals Shanghai en een aantal laagvlaktes, is China een bergachtig land. In

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste