Wat zijn de onbekende plekjes in Peking?

Een vakantie naar China is een hele belevenis. De Chinese cultuur is uitzonderlijk en totaal niet te vergelijken met de westerse cultuur. Je krijgt te maken met bijzondere architectuur, natuur en bijzonder voedsel en eetgewoonten. Bereid je bij een bezoek aan China dan ook goed voor en check sowieso je zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering dekt misschien niet alles. De meeste reizigers bezoeken de hoofdstad Peking. Peking heeft enkele zeer bekende bezienswaardigheden, maar kunnen door het toerisme erg druk zijn. Probeer daarom eens de minder bekende plekjes of activiteiten in Peking te ontdekken.

Kleine broertje van Verboden Stad

De Verboden Stad is wel de meest bekende bezienswaardigheid van Peking (Beijing). Vanuit hier hebben de Chinese keizers eeuwenlang het land geregeerd. De Verboden Stad ligt aan het Tiananmenplein, ook wel bekend als ‘Plein van de hemelse vrede’. Dit is een gigantisch plein van wel 440.000 m². Omdat het plein en de complexen van de Verboden Stad zo beroemd zijn, is het er altijd druk en toeristisch. Maar de Verboden stad heeft ook een klein broertje, namelijk de ‘Workers Cultural Palace’. Op het eerste gezicht is dit een kleine versie van het grote paleis in de Verboden Stad. Maar er is een verschil: het is hier niet toeristisch en er heerst een serene stilte. Het paleis ligt in een oud bos vol met cipresbomen en werd vroeger door de keizerlijke familie gebruikt om hun voorouders te herdenken. Tegenwoordig is het vooral een educatieve ruimte en zeker de moeite van ontdekken waard.

Black Bamboo Park

Wil je aan de drukte van Peking ontsnappen? Dan zijn er diverse parken waar je dat kunt doen. Een van de grootste, maar ook rustigste parken, is het Black Bamboo Park. Door Chinezen zelf wordt het ‘Purple Bamboo Park’ genoemd. Het is een park van 48 hectare en bevat drie grote aaneengesloten meren, heuvels, bamboebossen en eilanden. De heuvels en meren worden onderling met bruggen verbonden. Het park in vooral bekend bij de Chinezen zelf, toeristen vind je hier weinig.

Een bezoekje aan Renmin University

Een universiteit bezoeken tijdens je vakantie? Wel als je het leuk vindt om lokale Chinese studenten te ontmoeten die hun Engels willen verbeteren. In de ‘English Corner’ in de Renmin University komen elke vrijdagmiddag Chinese studenten samen met buitenlanders om hun Engels te oefenen. Als toerist die wel een mondje Engels spreekt, is het heel leuk om gezellig te babbelen met de studenten en tegelijkertijd draag je bij aan een stukje educatie.

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste

Winkelen in China

Of het nu zoeken naar goedkope kleding en souvenirs is of uren rondlopen op enorme