Guilin

Guilin (桂林, Guìlín), de op een na grootste stad van Guangxi, heeft de kenmerken van de meeste Chinese  stedelijk gebieden, maar het voelt veel meer ontspannen aan vanwege de spectaculaire ligging tussen de karstbergen die het omringen.

Guilin dient als een handige uitvalsbasis om uitstapjes naar de rest van de provincie te plannen. Het is schoon, modern en biedt veel groen tussen de stadsmeren en de majestueuze Li-rivier. Star Wars-fans herkennen de omliggende karstpieken misschien uit Revenge of Sith, dat werd gebruikt als de vaste locatie voor de Wookiee-planeet, Kashyyyk.

Wanneer kun je Guilin het beste bezoeken?

Je kunt Guilin het beste bezoeken in de zomer of de herfst. Als dit niet goed past in je plannen probeer Guilin dan in ieder geval te bezoeken in de periode april tot oktober  De zomer is ietwat warm  terwijl het tijdens de herfst aangenaam en comfortabel weer is.

Reisroute Guilin

3 dagen: cruise over de Li rivier + verblijf in Guiling

4 – 5 dagen: + Yangshuo + Longji rijstterrassen + Daxu Ancient Town (大圩古镇)

6 dagen of meer: meer dagen in Yangshou + Sanjiang

Hoogtepunten van Guilin

Volgens een oud Chinees gezegde is het landschap van Guilin het beste ter wereld ((桂林山水甲天下)) Of dat waar is kun je zelf bepalen tijdens een bezoek aan de prachtige bezienswaardigheden in en rondom Guilin

Riviercruise van Guilin naar Yangshou

Dit is absoluut een van de beste dingen om te doen in Guilin. Onderweg vormen de blauwe lucht, groene bergen met vreemde rotsen en het heldere water een prachtig landschap.

Elephant Trunk Hill

Elephant Trunk Hill ligt in het centrum van Guilin City en is een van de beroemdste bezienswaardigheden. De vorm van de heuvel is als een gigantische olifant die met zijn neus het water uit de Li-rivier zuigt. Daarom is de naam Elephant Trunk Hill. Op de heuvel staat de Puxian Pagoda die werd gebouwd in de Ming-dynastie (1368 – 1644). Een andere goede plek om de heuvel te zien is Love Island, dat ten noorden van de heuvel ligt.

Reed Flute Cave

Guilin is een prachtige stad met een typische karst-landvorm en er zijn veel karstgrotten om te verkennen. Van al deze grotten is de Reed Flute Cave de meest schitterende.  De grot lijkt een ondergronds paleis met een groot aantal prachtige stalagmieten, stenen pilaren, stenen mantels en stenen bloemen.

Longji rijstterrassen

de rijstterrassen van Longji Rice liggen op ongeveer  90 km van Guilin en zijn te bezoeken tijdens een dagtrip.

Terracottaleger

Het Terracottaleger bij Xi’an met duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagens kan onbetwistbaar tot de grootste toeristische attracties van heel China gerekend worden. Tijdens het graven

Sunrise in Chinese national famous mountain Taishan

Taishan

Taishan in de provincie Shandong is met talrijke tempels, paviljoenen en steles met wijze spreuken zowel de heiligste berg in het taoïsme als de meest

Datong

Datong, dat wordt omgeven door een ruig en genadeloos landschap, biedt talloze historische bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens een reis door China. De