Harbin

Harbin is de hoofdstad en tevens grootste stad van de provincie Heilongjiang. De provincie is gelegen in het noordoosten van China. De stad heeft veel Russische invloeden. De provincie ligt dan ook tegen Rusland aan en er zijn veel Russen geëmigreerd naar Harbin. In de zomer zijn de temperaturen niet zo hoog als in andere Chinese steden. Ook kan het in de winter aanzienlijk kouder zijn. Voor toeristen is het daarom een minder geschikte plek om op vakantie te zijn en daarom organiseert het Chinese bestuur van de stad meerdere festivals om zo meer publiek aan te trekken.

Bezienswaardigheden

De stad heeft, ondanks dat het minder druk bezocht wordt dan andere grote Chinese steden, voldoende bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. Je kunt een bezoekje brengen aan de Sofiakathedraal, de Confuciustempel, het Stalin Park, de Jille tempel en bovendien worden er elk jaar meerdere festivals georganiseerd.

Sofiakathedraal

De Sofiakathedraal is gelegen in één van de oudste wijken van de stad. Het is een voormalig Russisch-orthodoxe kathedraal en werd gebouwd tussen 1923 en 1932. Het gebouw ziet er van zowel binnen als buiten prachtig uit.

Confuciustempel

Door heel China staan verschillende Confuciustempels, zo ook in Harbin. De tempels zijn gebouwd om de wijsgeer Confucius te eren. Dit complex werd gebouwd in 1929 en zou daarmee de grootste Confuciustempel zijn in het noordoosten van China. Je dient je paspoort te laten zien als je naar binnen wilt.

Stalin Park

Het Stalin Park ligt parallel aan de rivier en staat vooral bekend om het prachtige uitzicht. Het is een ontspannende plek waar veel mensen op af komen. Niet alleen toeristen bezoeken het park, maar ook locals komen er graag. Het park is voor jong en oud en is dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30.

Jile Tempel

Tijdens je vakantie naar Harbin moet je absoluut een bezoekje brengen aan de Jile Tempel. Dit is het grootste boeddhistische complex in de provincie en werd gebouwd tussen 1921 en 1924. De letterlijke betekenis van Jile is ‘gelukzaligheid’.

Harbin Winter Festival

Elke winter wordt de stad drukbezocht. Sinds 1963 wordt er namelijk ieder jaar een groot ijsfestival gehouden. Alhoewel het erg koud kan worden in de stad, bezoeken toch veel toeristen dit grote festival. De stad is dan helemaal gekleurd met ijssculpturen en ijslantaarns. Doorgaans begint het festival op 5 januari en duurt het tot eind februari.

Overnachten

In de stad heb je keuze uit voldoende hotels. Je kunt kiezen uit goedkope hotels, maar de stad heeft ook veel luxe vijfsterrenhotels.

Hoe kom je er?

Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Harbin te vliegen. Wel kun je er met een overstap komen. Een ticket kun je al boeken vanaf 700 euro en qua reistijd moet je rekening houden met minimaal 13 uur. Dan heb je een gunstige overstap. Soms moet je ook langer wachten.

The Great Wall at Mutianyu, Bejing, China

De Chines muur bij Mutianyu

Mutianyu is een veel bezocht deel van de Chinese Muur, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het

Datong

Datong, dat wordt omgeven door een ruig en genadeloos landschap, biedt talloze historische bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens een reis door China. De

Zhangjiajie mountains, China

Top 10 nationale Parken van China

China is een land met fenomenaal natuurschoon, maar toch verlaten veel bezoekers zelden de grote steden of de comfortabele hogesnelheidstreinen die het landschap in snel