Shanghai

Shanghai is een moderne metropool met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een stad van contrasten, waar traditionele Chinese architectuur hand in hand gaat met ultramoderne wolkenkrabbers. Daarnaast is het de perfecte bestemming voor fijnproevers, met restaurants die alles serveren, van de traditionele Chinese keuken tot internationale gerechten. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, winkelen of eten, Shanghai heeft iedereen iets te bieden.

Shanghai

Bezienswaardigheden

De Franse Concessie is een goed bewaard gebleven stukje Frankrijk in Shanghai dat stamt uit de koloniale tijd, met wijde boulevards, groene platanen en statige herenhuizen.

Franse Concessie

Tempel van de Hemel

De Yu-tuin is een eeuwenoude en een van de meest weelderige klassieke Chinese tuinen ter wereld, met vele tientallen vijvers, beekjes, bruggetjes, pagodes en theehuisjes.

De Yu-tuin

De Yu-tuin

De Chenghuangtempel is een eeuwenoude taoïstische tempel, omgeven door historische winkelstraatjes midden tussen de hoge wolkenkrabbers van het moderne Shanghai.

Chenghuangtempel

Chenghuangtempel

shanghai

Praktisch

Ga je binnenkort naar Shanghai en ben je op zoek naar een leuk hotel? Wij helpen je graag met het vinden van een leuke accommodatie

De metro van Shanghai is de snelste manier om je door een groot deel van de stad te verplaatsen en verkeersopstoppingen te vermijden.

Wil je op reis naar Shanghai, dan is het uiteraard handig om te weten wat de beste reistijd is om Shanghai te bezoeken

Als je op doorreis bent naar een derde land kun je Shanghai bezoeken zonder voor vertrek naar China een visum aan de te vragen.

Nanjing, Hangzhou en Suzhou

Op zoek naar een leuke dagtrip vanuit uit Shanghai? Hangzhou, Nanjing en Suzhou zijn allemaal gemakkelijk te bereiken met de trein of bus. Deze drie historische steden bieden een kijkje in de rijke cultuur en geschiedenis van China, met prachtige tuinen, oude tempels en levendige markten.