Shanghai Disney Resort

Er zijn erg veel goede redenen aan te halen om het prachtige Shanghai te bezoeken. Sinds 16 juni 2016 is er echter nog een extra trekpleister bijgekomen onder de vorm van het Shanghai Disney Resort. Dit Disney-resort bestaat eigenlijk uit drie delen. Enerzijds is er het attractiepark zelf dat luistert naar de naam Shanghai Disneyland, maar daarnaast is er ook het uitgaansgebied Disneytown en het wandelpark genaamd Wishing Star Park. Het spreekt voor zich dat ook twee resort-hotels niet mogen ontbreken. Dit alles zorgt er voor dat een bezoek aan het Shanghai Disney Resort een onvergetelijk moment wordt tijdens een reis door China met kinderen.

Opgebouwd uit zes themalanden

Het Shanghai Disney Resort hanteert zoals we van de Disney parken gewend zijn verschillende themalanden. Op moment van schrijven zijn dat er zes in totaal. We onderscheiden op dit vlak Mickey Avenue, de Gardens of Imagination, Tommorowland, Fantasyland, Adventure Isle evenals Treasure Cove. Opvallend is dat er van deze zes themagebieden vier uniek zijn in de wereld. Bovendien is het zo dat, ondanks het feit dat het duidelijk een Disney park is, ze zich weet te onderscheiden door een mix van typisch Chinese invloeden. Dit zorgt er voor dat ze haast op maat van de wensen van de Chinese bevolking werd gemaakt. De typisch Chinese invloeden zorgen er in ieder geval voor dat er een bijzondere sfeer is ontstaan die ook toeristen zeker en vast zullen weten te waarderen.

Grootste Disney kasteel ter wereld

Een bezoek brengen aan het Shanghai Disney Resort doe je uiteraard eveneens voor de aanwezigheid van het Enchanted Storybook Castle. Deze is terug te vinden aan het einde van de Gardens of Imagination en mag zich met gepaste trots ’s werelds grootste Disney kasteel noemen. Een extra opvallend feit is dat ze in vergelijking met andere Disney kastelen niet over één, maar wel over meerdere prinsessen gaat. Bezoek je dit kasteel? Vergeet dan ook de attractie ‘Once Upon a Time’ niet. Ook dit is namelijk een absoluut unicum voor dit Disney resort. De verschillende unieke attracties en omgevingen van dit Disney resort zorgen er in ieder geval voor dat ook de fervente Disney liefhebbers die eerder al andere parken hebben bezocht er de nodige nieuwigheden kunnen ontdekken.

Waan je een echte piraat in Treasure Cove!

Misschien wel één van de meest sfeervolle gebieden in het resort is Treasure Cove. Deze staat volledig in het teken van de piraten. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd om te moeten vaststellen dat de hoofdattractie hier de ‘Pirates of the Carribean: Battle for the Sunken Treasure’ is. Het is meteen ook één van de meest geavanceerde attracties die in een Disney resort zijn terug te vinden. Klein minpuntje is dat het verhaal uitsluitend in het Chinees wordt verteld. Als reiziger zal je dan ook een klein beetje je fantasie moeten gebruiken. In een resort als deze hoeft dat echter helemaal geen probleem te zijn!

Op avontuur in de bergen in Adventure Isle

Helemaal nieuw is het Adventure Isle van het Shanghai Disney Resort niet. In werkelijkheid is het dan ook een remake van Adventureland. Tijdens een bezoek aan dit gebied vallen meteen de bergen van Roaring Rapids op. Het betreft hier een wildwaterattractie die je meeneemt op expeditie door de grotten van de bergen. Het levert niet alleen het nodige avontuur op, maar ook nog eens adembenemende foto’s. Een andere topattractie die je hier terug kan vinden is ‘Soaring Over the Horizon’. Echte liefhebbers die al andere Disney parken hebben bezocht leggen uiteraard meteen de link met de Soaring attracties in Epcot en het Disney California Adventure Park, maar dat maakt ze niet minder interessant, in tegendeel!

Mickey’s Storybook Express

Bij de opening van een nieuw Disney Resort hoort uiteraard ook altijd een gloednieuwe parade evenals een avondshow met vuurwerk. Dat is hier in Shanghai niet anders. De dagparade kreeg de naam ‘Mickey’s Storybook Express’ en bevat werkelijk alle bekende Disney figuren. Ook hier zijn de Chinese invloeden evenwel niet te overzien. Aan het einde van de dag kan je rekenen op een mooie en spectaculaire afsluiter met vuurwerk.

Overnachten in twee verschillende Disney hotels

Het Shanghai Disney Resort omvat zoals eerder al aangegeven dus ook twee prachtige, typische Disney hotels. Het betreft hier het Shanghai Disneyland Hotel met 420 kamers en het Toy Story hotel (echt waar) met zomaar even 800 kamers. Zou je tijdens je verblijf in dit prachtige resort graag ook een leuke musical mee willen pikken? Dat kan! In het plaatselijke Disney theater wordt namelijk de eerste versie van de ‘The Lion King’ musical opgevoerd. Dit sfeervolle spektakelstuk is absoluut de moeite waard voor zowel jong als oud.

Praktische informatie Shanghai Disney Resort

De Yu-tuin

Meer lezen

Oriental Pearl Tower

Meer lezen

Jing’an Tempel

Meer lezen

Franse Concessie

Meer lezen
Backpack with things needed for travel

Inpaklijst china

Of je in China nu alleen Beijing en Shanghai gaat bezoeken of  juist gaat voor avontuur, er zijn altijd zaken waarmee je tijdens het inpakken

Multiethnic Travellers are walking and finding the train at the train station,

Voorbeeldreis Beijing naar Shanghai

Deze reisroute China is een praktische route voor reizigers die graag zowel Beijing als Shanghai willen zien. Behalve deze twee grootste steden van China, zul

Hotel room

10 Leukste hotels in Shanghai

Of je nu in de Shanghai bent tijdens een rondreis door China of tijdens een stedentrip, Shanghai is een heerlijke stad om een aantal nachten te