Shanghai Ocean Aquarium

Aquarium

Het Shanghai Ocean Aquarium is niet alleen leuk voor de kinderen of op regenachtige dagen, maar is ook geschikt voor iedereen die ook maar enigszins van dieren houdt.

Een aquarium bezoeken is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een reis naar Shanghai. Toch is het Shanghai Ocean Aquarium voor iedereen die geen enorme hekel heeft aan vissen en andere waterbeesten het bezoeken meer dan waard. Zelfs als je er niet zo heel enthousiast over bent, dan is het als een van de grootste en beroemdste aquariums ter wereld nog altijd een prima optie om regenachtige dagen op te vullen of om de kinderen mee naar toe te nemen. Door de ligging meteen aan de oever van het nieuw uit de grond gestampte zakendistrict Pudong is het bovendien ook nog eens erg goed bereikbaar.

Bezienswaardigheden

Het bijzondere aan het Shanghai Ocean Aquarium is dat gepoogd is de natuurlijke habitat van de vissen en andere in de oceanen levende dieren zo veel mogelijk na te bootsen. Hoewel je ook veel kleinere vissen in aquariums in de muur zult aantreffen, bestaat het grootste deel van het aquarium uit grote, open ruimtes waar de dieren alle ruimte hebben zich te bewegen. In totaal zijn er ongeveer 15,000 dieren in het aquarium te bekijken met meer dan 300 verschillende soorten.

Het Shanghai Ocean Aquarium beslaat in totaal drie verdiepingen die onderverdeeld zijn in zones voor een speciaal deel van de wereld. Zo is er een speciale Chinese zone met vissen en andere dieren die je nergens anders ter wereld in aquariums of dierentuinen zult aantreffen. Verder zijn er een Australische zone, een Zuid-Amerikaanse, een Afrikaanse, een Zuidoost-Aziatische, een Arctische en een koudwater-zone. Elk van deze zones hebben vissen en andere dieren die in het water of de kusten van deze delen van de wereld voorkomen. Bij de andere dieren kun je onder andere denken aan krabben en kreeften, maar ook aan vogels en krokodillen. Voor wie de dieren gevoerd wil zien worden, dit kan dagelijks van 9:45 tot 11:10 en van 14:15 tot 15:20.

Het hoogtepunt van het aquarium tenslotte is een onderwatertunnel van 155 meter lengte waar je op een loopband langzaam doorheen gaat. Om je heen kun je dan honderden vissen zien, van de meest felgekleurde tropische vissen tot grote haaien. Deze tunnel is de langste aquarium-tunnel ter wereld.

 

Bereikbaarheid

Het Shanghai Ocean Aquarium is erg makkelijk om te bereiken. Je kunt de metro naar station Lujiazui  nemen en dan kiezen voor uitgang 1. Je staat dan recht tegenover de Oriental Pearl Tower, dat is de toren met die bollen. Rechts van de toren staat het aquarium, het witte gebouw in de vorm van twee halve piramides.

Praktische informatie

  • Chinese naam: 上海海洋水族馆 / Shànghǎi hǎiyáng shuǐzúguǎn
  • Openingstijden: dagelijks van 9:00 tot 18:00 (juli en augustus tot 21:00)
  • Toegangsprijs: 160 yuan voor volwassenen, 110 yuan voor kinderen tot 140 cm
  • Nabije attracties: Oriental Pearl Tower, Shanghai World Financial Center
  • Tijdsbestek: anderhalf tot twee uur
  • Website Shanghai Ocean Aquarium

Deel dit artikel :