Hotels vinden in Shanghai

Shanghai is een gigantische stad met vele duizenden hotels, waardoor het vinden van het juiste hotel op de juiste locatie niet altijd even gemakkelijk is. Voor veel mensen is het afspeuren van de verschillende vergelijkingssites met onbekende hotelketens in nietszeggende stadsdistricten dan ook een hele opgave.

In dit artikel wordt het je daarom allemaal wat duidelijker gemaakt en worden de beste locaties besproken. Verder zullen we een overzicht geven van de verschillende soorten hotels en de prijzen en voorzieningen die je kunt verwachten.

Waar in Shanghai een hotel kiezen

Voor toeristen die Shanghai voor de eerste keer bezoeken, zijn er ondanks de grootte van de stad gelukkig slechts enkele districten die geschikt zijn om te overnachten.

Zonder twijfel het centrum van Shanghai is het stukje vanaf de Bund aan de rivier tot het gebied rond het Volksplein. Je hebt hier hotels in alle prijsklassen en veel toeristische attracties zijn allemaal op loopafstand, zoals de Bund, het Volksplein, de Yu-tuin en de Chenghuangtempel. Bovendien ligt Nanjinglu, de belangrijkste winkelstraat van Shanghai, midden in dit deel van de stad en zul je overal in het centrum talloze restaurants kunnen vinden.

Voor mensen die de voorkeur geven aan een wat rustigere omgeving is de Franse Concessie wellicht een optie. De bewaard gebleven koloniale gebouwen en duizenden platanen maken het straatbeeld heel wat groener en aangenamer dan het beton en staal in het centrum. Restaurants zijn ook hier in overvloed, maar wel zul je wat verder moeten reizen om bij de belangrijkste toeristische attracties te geraken.

Sommige mensen kiezen er tenslotte voor om in Pudong  aan de overkant van de rivier te verblijven. Dit is het nieuwe en ruimer opgezette deel van de stad. Hoewel je hier wat verder bij de actie vandaan zit en er minder restaurants te vinden zijn, is het voor hen die het niet erg vinden om een stukje met de metro te gaan best nog een goede locatie met hotels voor goede prijzen.

Algemene tips

Hoewel sommige vergelijkingssites je de mogelijkheid geven te zoeken op locatie binnen Shanghai, is dit niet altijd even nauwkeurig en weet je vaak nog niet waar het hotel zich bevindt. Het beste kun je vaak het adres of de naam van het hotel daarom even knippen en plakken in Google Maps, zodat je ook meteen kunt zien of in de directe omgeving van het hotel restaurants en winkels te vinden zijn.

Welke locatie je ook kiest, een hotel dat op loopafstand van een metrostation ligt geniet altijd de voorkeur. Het verkeer van Shanghai is vaak erg traag, waardoor de metro de snelste methode is om van A naar B te geraken. Voor toeristen zijn lijnen 1 en 2 het handigste om dichtbij te zitten, aangezien de meeste toeristische bezienswaardigheden in de buurt van deze twee lijnen liggen.

Verder is er wat betreft de hotels nog een onderscheid te maken in hotels die zich enkel op Chinezen en hotels die zich ook op buitenlandse gasten richten. Hoewel er in het eerste geval altijd wel iemand van het personeel (gebrekkig) Engels zal spreken, is het in de hotels die zich ook richten op buitenlandse toeristen toch altijd wat aangenamer verblijven. Het personeel weet namelijk vaak beter uit te leggen hoe je toeristische attracties kunt bereiken of waar je westerse restaurants kunt vinden. Een goede indicatie om dit soort hotels te vinden is het aantal Engelstalige recensies op vergelijkingssites van hotels.

Prijzen en voorzieningen

Je hebt in Shanghai hotels in alle prijsklassen dus er is voor iedereen wel wat te vinden. De goedkoopste hotels beginnen met prijzen van ongeveer 200 yuan per nacht. Je zult dan een vrij kleine kamer hebben met twee bedden en een eigen badkamer. Houdt er wel rekening mee dat in sommige van de goedkopere hotels en ook in enkele van de iets duurdere hotels, de kamers met de laagste prijs soms geen raam hebben. Dit staat wel altijd op de websites aangegeven, maar is niet iets waar je overheen moet lezen als je toch graag frisse buitenlucht op je kamer wilt.

Vanaf 400 a 500 yuan per nacht kom je al bij heel redelijke hotels uit. Je zult dan vaak meerdere restaurants in het hotel aantreffen en naarmate de prijs hoger wordt ook fitness-centra, zwembaden en massage-salons. Kom je per nacht boven de duizend yuan uit, dan heb je al de duurdere internationale hotelketens met vier of vijf sterren met alle luxe die je bij deze ketens gewend zult zijn.

Het grote aanbod maakt het niet makkelijk om te kiezen voor een leuk hotel. Om je daarbij te helpen hebben we de leukste hotels in Shanghai voor je op een rij gezet.

Airbnb in Shanghai

Airbnb, waarbij je een kamer of soms zelfs een appartement  huurt, is een leuke manier om Shanghai van een andere kant te zien. Je brengt je vakantie dan namelijk door in een echte Chinese woonwijk. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten met betrekking tot het gebruik Airbnb in Shanghai. En daarom hebben we een handig artikel geschreven waarin je alles te weten komt over het gebruik van Airbnb in China

delen

Visum

Het 144 uur visumvrij transit beleid geeft reizigers uit Nederland de mogelijkheid om 6 dagen in Shanghai te verblijven zonder vooraf een visum aan te vragen.

Vervoer

Shanghai beschikt over een groot metronetwerk.  En er is er altijd wel een station in de buurt van zowel je hotel als je bestemming.

Klimaat

Shanghai kent  een vochtig subtropisch klimaat. Dit zorgt voor relatief veel regen, maar  toch nog vier duidelijk te onderscheiden seizoenen.

Verblijf

Shanghai heeft een groot aantal hotels. En er is genoeg keus voor zowel de budgetreiziger als de reiziger die op zoek is naar wat meer luxe. 

Temperature Weather Forecast Climate Concept

Beste reistijd China

Of je nu een wandeling maakt door de winkelstraten van Shanghai, een bezoek brengt aan de verboden stad of de Chinese Muur trotseert, het is

Booking.com