Metrolijnen Shanghai

shanghai subway station by fish-eye view

Het metronetwerk van Shanghai is zeer uitgebreid en de verschillende metrolijnen zijn met elkaar verbonden, zodat je gemakkelijk door de stad kunt reizen. Daarnaast zijn er tal van buslijnen en taxi’s beschikbaar als aanvulling op het openbaar vervoer.

Belangrijkste metrolijnen en metrohaltes in Shanghai

 1. Lijn 1 (rood): belangrijke haltes zijn Shanghai Station, People’s Square, Xinzha Road, Hengshan Road, en Xujiahui.
 2. Lijn 2 (groen): belangrijke haltes zijn People’s Square, Nanjing East Road, Lujiazui, Century Avenue, en Hongqiao Railway Station.
 3. Lijn 3 (geel): belangrijke haltes zijn Shanghai South Railway Station, Zhongshan Park, Jiangsu Road, en West Yan’an Road.
 4. Lijn 4 (lichtblauw): belangrijke haltes zijn Century Avenue, Shanghai Stadium, Yishan Road, en Hongqiao Airport Terminal 2.
 5. Lijn 5 (paars): belangrijke haltes zijn Xinzhuang, Minhang Development Zone, Dongchuan Road, en Zhongshan Park.
 6. Lijn 6 (oranje): belangrijke haltes zijn Gangcheng Road, Oriental Sports Center, en Century Avenue.
 7. Lijn 7 (lichtgroen): belangrijke haltes zijn Meilan Lake, Changfeng Park, Jing’an Temple, en Huamu Road.
 8. Lijn 8 (donkergroen): belangrijke haltes zijn Shiguang Road, Zhongxing Road, People’s Square, en Laoximen.
 9. Lijn 9 (paars): belangrijke haltes zijn Songjiang University Town, Yishan Road, Zhaojiabang Road, en Century Avenue.
 10. Lijn 10 (donkerblauw): belangrijke haltes zijn Hongqiao Railway Station, South Shaanxi Road, Xintiandi, Lujiazui, en Longxi Road.
 11. Lijn 11 (paars): belangrijke haltes zijn Anting, Disney Resort, en Jiading North.

 

Hoe reis je met de metro vanaf Pudong Airport naar het centrum van Shanghai?

Om van Pudong Airport naar het centrum van Shanghai te reizen met de metro, dien je eerst naar de metrohalte van Pudong Airport (浦东机场) te gaan en daar een kaartje te kopen bij een automaat of balie. Betalen kan met cash of een mobiele betaalmethode zoals Alipay of WeChat Pay.

Vervolgens dien je metrolijn 2 (groene lijn) te nemen en uit te stappen bij de halte East Nanjing Road (南京东路站), welke één van de belangrijkste overstappunten in Shanghai is.

Vanaf hier kun je verder reizen met andere metrolijnen of bussen. De reistijd van Pudong Airport naar East Nanjing Road bedraagt ongeveer 1 uur en de kosten van het kaartje zijn afhankelijk van de afstand die je reist. Het tarief start bij 3 RMB voor de eerste 6 kilometer en stijgt vervolgens met 1 RMB per 10 kilometer.

Deel dit artikel :