Weer en klimaat van Shanghai

Temperature Weather Forecast Climate Concept

Voor iedereen die een reis naar Shanghai plant, kan het geen kwaad eens te kijken wat voor weer het er zoal is gedurende het jaar. Shanghai kent namelijk een vochtig subtropisch klimaat dat in grote mate beïnvloed wordt door de ligging aan de monding van de Yangtze, met aan de ene kant de grootste oceaan en aan de andere kant de grootste landmassa ter wereld. Dit zorgt voor relatief veel regen, maar aan de andere kant toch nog vier duidelijk te onderscheiden seizoenen.

Lente

De lente is een van de betere tijden van het jaar om Shanghai te bezoeken, ook vooral omdat alle bomen en planten in de parken dan tot bloei komen. De temperaturen liggen vanaf eind maart tot begin mei overdag ergens rond de twintig graden terwijl het niet al te vaak regent. s’ Avonds en ’s ochtends vroeg wil het nog wel eens frisjes zijn dus het is aan te raden ook iets warmere kleding mee te nemen.

Zomer

De zomers van Shanghai zijn erg lang en erg heet. Vanaf eind mei tot eind september liggen de temperaturen regelmatig boven de dertig graden en in juli en augustus komt het kwik zelfs vaak in de buurt van de veertig graden. Ook is de relatieve luchtvochtigheid in deze periode erg hoog en zijn hevige stortbuien bijna aan de orde van de dag, wat de zomer voor veel mensen tot de meest ongeschikte periode maakt om Shanghai te bezoeken. Een paraplu of eventueel een regenjas is in ieder geval geen overbodige luxe.

Herfst

De herfst daarentegen is de beste periode voor een reis naar Shanghai, en dan met name oktober en begin november. Het is dan overdag nog regelmatig rond of boven de twintig graden en het regent veel minder vaak dan in de zomer of lente. Afgezien van de eerste week van oktober, wat een nationale vakantie is, zullen er in deze periode bovendien veel minder Chinese toeristen in de stad zijn. Neem wel ook wat warmere kleding mee, aangezien het vooral in november ’s avonds snel kan afkoelen.

Winter

In de winter tenslotte ligt de temperatuur overdag doorgaans rond de tien graden en kun je ook nachtvorst verwachten. Warmere kleding is dus noodzakelijk. Echt winters wordt het zelden, met slechts zo heel af en toe een sneeuwbui. Afgezien van de temperatuur kan de winter nog best een goede periode zijn voor een vakantie naar Shanghai, aangezien er weinig neerslag valt en je toeristische attracties met weinig andere toeristen hoeft te delen.

Deel dit artikel :