Winkelen in Shanghai

Voor wie van winkelen houdt is Shanghai met honderden winkelcomplexen waar je bijna alles kunt krijgen wat je wilt een paradijs op aarde. Hier een overzicht van de belangrijkste winkelstraten.

Nanjinglu

De grootste en bekendste winkelstraat van Shanghai is Nanjinglu. Met elke dag opnieuw meer dan een miljoen bezoekers is het zelfs een van de drukste winkelstraten ter wereld. Met name het oostelijk deel, dat grotendeels een voetgangerszone is en loopt van de rivier tot het Volksplein, staat bomvol met enkele van de grootste en bekendste warenhuizen van de stad. Toch zijn de prijzen heel behoorlijk, aangezien de echt dure winkels de laatste jaren allemaal hun toevlucht hebben gezocht naar meer exclusieve winkelcomplexen in de nieuw uit de grond gestampte delen van de stad. Bij het Volksplein loopt de straat nog enkele kilometers verder naar het westen. Hier heb je zelfs een stukje straat waar je peperdure sportwagens kunt kopen. Ook staan hier telkens grote warenhuizen, maar deze worden af en toe ook afgewisseld met kantoorgebouwen. De straat eindigt bij de Jing’antempel.

Chinese naam: 南京路 / Nánjīnglù
Engelse naam: Nanjing Road
Metrostations: Jing’an Temple (lijn 2), West Nanjing Road (lijn 2), People’s Square (lijn 1,2,8), East Nanjing Road (lijn 2,10)

Huaihailu

Een veel duurdere winkelstraat dan Nanjinglu is Huaihailu, waarvan het belangrijkste deel aan de zuidelijke kant van het Volksplein te vinden is. Je vind hier merkkleding in grote, luxe winkelcomplexen waar het heel wat rustiger en aangenamer winkelen is. De meeste wolkenkrabbers hier hebben winkels op de eerste tien verdiepingen, met vaak ook een aparte verdieping met alleen maar restaurants om na het shoppen even te kunnen eten. Het oostelijke deel van de straat heeft de grootste complexen, terwijl deze langzaam plaats maken voor boetiekjes en kleine, exclusieve winkels naarmate je verder naar het westen de voormalige Franse Concessie in loopt.

Chinese naam: 淮海路 / Huáihǎilù
Engelse naam: Huaihai Road
Metrostations: South Shaanxi Road (lijn 1), South Huangpi Road (lijn 1), Dashijie (lijn 8)

Xujiahui

Xujiahui is een redelijk nieuw winkeldistrict waar sinds de eeuwwisseling in steeds sneller tempo reusachtige wolkenkrabbers uit de grond zijn verrezen. Hoewel alle mogelijke winkels er wel te vinden zijn, staat het vooral bekend om de honderden elektronica-winkels. Het centrale punt van Xujiahui is een verkeersplein waar meerdere grote boulevards bij elkaar komen. De winkelcomplexen die rond dit plein staan zijn ondergronds allemaal met elkaar verbonden via de 18 uitgangen van het metrostation. Om te beginnen is uitgang 12 waarschijnlijk het beste uitgangspunt. In Xujiahui vindt u overigens ook de in 1900 gebouwde St. Ignatiuskathedraal.

Chinese naam: 徐家汇 / Xújiāhuì
Engelse naam: Xujiahui
Metrostations: Xujiahui (lijn 1,9)

Zhongshan-park

Hoewel niet zo uitgebreid als de bovenstaande winkeldistricten, biedt het gebied rond het Zhongshan-park toch een uitstekende gelegenheid te winkelen. Vooral de Cloud 9 Mall (龙之梦购物中心 in het Chinees) is een van de grootste winkelcomplexen die je ooit in je leven zult tegenkomen. Je hebt hier supermarkten, kledingwinkels, elektronica, maar ook restaurants, bioscopen, bars en nog veel meer verspreid over 12 verdiepingen. Als je met de metro gaat, neem dan uitgang 2 en je komt meteen binnenin de Cloud 9 Mall terecht.

Chinese naam: 中山公园 / Zhōngshān Gōngyuán
Engelse naam: Zhongshan Park
Metrostations: Zhongshan Park (lijn 2,3,4)

Deel dit artikel :