Shaxi: een verborgen juweeltje in Yunnan

Shaxi is een kleine stad in de provincie Yunnan, China. Het ligt in de uitlopers van de Himalaya en wordt omringd door bergen en bossen. Shaxi staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn goed bewaard gebleven oude architectuur. De stad herbergt ook een aantal tempels, kloosters en andere historische bezienswaardigheden.

Hoe kom je in Shaxi

De dichtstbijzijnde grote stad bij Shaxi is Kunming, ongeveer 400 kilometer verderop. Er zijn een aantal manieren om vanuit Kunming naar Shaxi te komen, waaronder:

  • Met de trein: Er rijdt een trein van Kunming naar Shaxi. De reis duurt ongeveer 8 uur.
  • Met de bus: Er rijden een aantal bussen van Kunming naar Shaxi. De reis duurt ongeveer 10 uur.
  • Met de taxi: Het is ook mogelijk om vanuit Kunming naar Shaxi te rijden. De reis duurt ongeveer 8 uur.

Praktische informatie

De beste tijd om Shaxi te bezoeken is in de lente (maart-mei) of herfst (september-november) wanneer het weer mild is. De zomermaanden kunnen behoorlijk warm en vochtig zijn, en de wintermaanden kunnen koud en besneeuwd zijn.

Er zijn een aantal hotels en pensions in Shaxi, voor elk budget. Er zijn ook een aantal restaurants in de stad, die een verscheidenheid aan keukens serveren.

Doen in Shaxi

Er zijn een aantal bezienswaardigheden te zien en te doen in Shaxi, waaronder:

Bezoek de oude stad: de oude stad van Shaxi staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de thuisbasis van een aantal goed bewaarde oude gebouwen, waaronder tempels, kloosters en winkels.

Maak een wandeling langs de Yulong-rivier: de Yulong-rivier stroomt door Shaxi. Het is een prachtige plek om te wandelen en er zijn een aantal plekken om te stoppen en van het landschap te genieten.

Bezoek het Shaxi Museum: Het Shaxi Museum is een klein museum met een verzameling kunstvoorwerpen uit de geschiedenis van de stad.

Er zijn een aantal wandelpaden in de bergen rondom Shaxi. Deze paden bieden een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Verblijf in Shaxi

Er zijn een aantal hotels en pensions in Shaxi, voor elk budget. Hier zijn een paar aanbevelingen:

  • The Old House Inn: Deze charmante herberg ligt in het hart van de oude stad. Het biedt een verscheidenheid aan kamers en suites, allemaal ingericht in traditionele Chinese stijl.
  • The Shaxi Garden Hotel: Dit hotel ligt in een prachtige tuinomgeving. Het biedt een verscheidenheid aan kamers en suites, allemaal met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
  • The Yulong River Hotel: Dit hotel ligt aan de oevers van de Yulong-rivier. Het biedt een verscheidenheid aan kamers en suites, allemaal met een balkon met uitzicht op de rivier.

Shaxi is een mooie en historische stad die zeker een bezoek waard is. Het is een geweldige plek om te ontspannen en de sfeer van het oude China op te snuiven. Met zijn goed bewaard gebleven architectuur, adembenemende landschappen en vriendelijke mensen is Shaxi echt een onvergetelijke plek.

Bekijk ook

advertentie