Yangshuo

surface of rivers and karst peaks in Yangshuo

Met vele honderden enorm dicht op elkaar staande karstbergen die zo uit de grond lijken tekomen, is het landschap rond Yangshuo één van de mooiste in heel China.

Zelfs zonder de provincie Guangxi in het verre zuidwesten van China bezocht te hebben, zullen de meeste reizigers wel eens het prachtige karstlandschap langs de Li-rivier bij het stadje Yangshuo gezien hebben. Het staat namelijk afgebeeld op het Chinese 20 yuan biljet. Deze zeer opmerkelijke bergen, die als vele honderden grote stulpen zomaar 100 tot 200 meter uit het landschap lijken te springen, zijn zonder twijfel één van de grootste attracties van heel China. Yangshuo is verreweg de beste stad om dit landschap vanuit te verkennen.

Ingepakt tussende vele honderden karstpieken is Yangshuo sinds de komst van de eerste backpackers dertig jaar geleden één van de meest toeristische plaatsen van China geworden. Hoewel het geen authentiek of charmant stadje is, betekent dit wel dat de voorzieningen prima in orde zijn. Verwacht vele westerse en Chinese restaurants, boekenwinkels, kledingmarkten en ontelbare kleine bedrijfjes waar je fietsen en boten kunt huren of zelfs volledig verzorgde cruises en rotsklimtochten kunt boeken.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Yangshuo

Alle activiteit in Yangshuo is namelijk gericht op het verbluffende landschap. Met klautertochten geschikt voor zowel doorgewinterde klimmers als voor beginners zijn er in de directe omgeving enkele honderden gemarkeerde routes. Sommige bergen, zoals de Maanheuvel met groot gat in de vorm van een halve ronde maan, zijn ook prima zonder klimuitrusting te bezoeken doordat er wandelpaden en trappen zijn aangelegd. Andere populaire methoden om van de bergen te genieten is per fiets of te voet. Hoewel de rotsen zelfs voor mountainbikes te steil zijn, zijn de dalen langs de rivier juist vlak genoeg om zonder al teveel inspanning te bedwingen. De vele wandelpaden door de bamboebossen in de omgeving bieden daarnaast het ene verbazingwekkende uitzicht na het andere.

Bij een bezoek aan Yangshuo kan een tocht per boot over de rivier tenslotte niet uitblijven, omdat je van hieruit onbetwist het beste uitzicht hebt. Vooral het deel van de Li-rivier tussen Yangdi en Xingpi is spectaculair mooi. Denk bij een cruise overigens niet aan een grote, luxe schepen zoals je bijvoorbeeld bij een cruise over de Yangtze of in Shanghai kunt nemen, maar aan kleine bootjes of zelfs vlotten gemaakt van bamboe. Deze zijn een stuk minder gerieflijk maar zeker niet minder enerverend. Behalve de Li-rivier is de veel rustigere Yuping-rivier niet ver van Yangshuo overigens ook zeer de moeite van het verkennen waard.

Yangshuo bezoeken tijdens een rondreis door China?

Bezoek je Yangshuo liever tijdens een georganiseerde rondreis door China? Dat kan via een van de onderstaande reisorganisaties. Tijdens een georganiseerde rondreis door China weet je zeker dat je mooiste steden en bezienswaardigheden zal bezoeken

Deel dit artikel :

Boek populaire activiteiten in Yangshuo
Steden in China
Booking.com

Hotels Yangshuo