Hong Kong

Bezienswaardigheden Hong Kong

Hong Kong is een ideale stad om als toerist te bezoeken. Zo biedt het een van de meest indrukwekkende skylines ter wereld, terwijl er toch verrassend veel natuurschoon is. Doordat de 7 miljoen inwoners tellende metropool een eigen regering en wetgeving kent, geeft het bovendien een heel ander beeld van China dan de Volksrepubliek van Mao dat doet. In dit artikel zetten we de 10 leukste bezienswaardigheden van de stad voor je onder elkaar

1. Skyline vanaf Kowloon

Vanaf de promenade in Kowloon, het vasteland meteen tegenover Hong Kong Island, heb je een geweldig uitzicht op het oerwoud van wolkenkrabbers waar de stad bekend om staat. Het is een uitzicht dat je absoluut niet mag missen. Loop tijdens je bezoek ook even langs de Avenue of the Stars. Hier vind je handafdrukken van beroemde Chinese filmsterren zoals Bruce Lee. Verder wordt er iedere avond om 20:00 uur een indrukwekkende lichtshow met muziek en vuurwerk georganiseerd waaraan meer dan 40 van de hoogste wolkenkrabbers deelnemen.

Vervoer:  Station Tsim Sha Tsui op de Tsuen Wan Line of station East Tsim Sha Tsui op de West Rail Line

2. Victoria Peak

Ook vanaf de andere kant is de skyline van de stad indrukwekkend en dan vooral vanaf Victoria Peak, met 552 meter de hoogste berg op Hong Kong Island. Een leuk detail is dat je de Peak Tram omhoog kunt nemen. Dit is een historische tram uit 1888 die zo steil is, dat je eerder in de houten stoelen ligt dan zit. Bovenop Victoria Peak kun je genieten van het uitzicht, maar ook een aangename wandeling maken door het subtropische regenwoud.

Vervoer: Station Admiralty op de Island Line en de West Rail Line, loop daarna via Hong Kong Park naar het begin van de Peak Tram

3. Tian Tan Buddha

Letterlijk een grote bezienswaardigheid van Hong Kong is de Tian Tan Buddha. Dit is een 34 meter hoog bronzen Boeddhabeeld bovenop een bergtop dat tot het klooster van Po Lin behoort, een belangrijk boeddhistisch centrum in Hong Kong. De Boeddha zit op een grote lotusbloem aan het einde van een lange trap, waarvan het ontwerp geïnspireerd is door de Tempel van de Hemel in Beijing. Om de bergtop te bereiken kun je de Ngong Ping Skyrail nemen, een 5,7 kilometer lange kabelbaan met gondels.

Vervoer: Station Tung Chung op de gelijknamige metrolijn

4. Aberdeen Harbour

Aberdeen Harbour ligt aan de zuidzijde van Hong Kong Island en staat vooral bekend om de vele honderden woonboten die in de haven liggen. Ongeveer 6.000 mensen wonen hier permanent en hebben op hun woonboten complete keukens en woonkamers met televisies ingericht. Wandel langs de kade of neem een veerboot om alles van dichtbij te bekijken. Ook een aanrader is in een van de drijvende restaurants te gaan eten. De bekendste hiervan is het enorme, meerdere verdiepingen tellende Jumbo Kingdom.

Vervoer: Neem buslijn 70 vanaf City Hall op Hong Kong Island

5. Chi Lin Nunnery

Hong Kong kent talloze boeddhistische tempels en kloosters, maar het nonnenklooster van Chi Lin springt er wat prachtige architectuur betreft moeiteloos bovenuit. Dit grote complex is gebouwd in de stijl van de Tang-dynastie (618-907) en bij de houten constructies zijn geen metalen spijkers gebruikt. Het klooster omvat ook scholen, winkels en een restaurant en is gratis te bezoeken. Neem bij een bezoek ook een kijkje in de aangrenzende Nan Lian Garden, een klassieke Chinese tuin die eveneens in de stijl van de Tang-dynastie gebouwd is.

Vervoer: Station Diamond Hill op de Kwun Tong Line

6. De Star Ferry

Tijdens je verblijf in Hong Kong zul je meerdere keren op en neer reizen tussen Kowloon en Hong Kong Island. Dit kan per ondergrondse metro, maar veel interessanter is de Star Ferry. Deze veerboot brengt je voor slechts een klein bedrag naar de overkant. Tijdens je overtocht kun je genieten van het uitzicht op de wolkenkrabbers aan beide zijden en kijken naar de overige schepen in de druk bevaren haven. De Star Ferry maakt nog altijd gebruik van nostalgische veerboten uit de jaren 1950 en 1960.

Vervoer: Stations Central en Wan Chai op de Island Line of station East Tsim Sha Tsui op de West Rail Line

7. Temple Street Market en Ladies’ Market

Wie naar Hong Kong gaat, wil natuurlijk ook op zoek naar souvenirs, goedkope kleding, elektronica en overheerlijke straatsnacks. Temple Street Night Market en de iets verderop gelegen Ladies’s Market bieden hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden. Zelfs als je niets koopt is de gonzende, chaotische drukte van deze markten die je alleen in Azië kunt vinden een hele belevenis. Van de twee straatmarkten spitst Ladies’s Market zich, zoals de naam doet vermoeden, meer toe op goedkope kleding voor vrouwen.

Vervoer: Station Jordan voor Temple Street en station Mong Kok voor Ladies’ Market, beide op de Tsuen Wan Line

8. Hong Kong Museum of History

Ben je op zoek naar iets voor als het regent of wil je de drukkende hitte even ontsnappen? Ga dan langs bij het uitstekende Hong Kong Museum of History. Dit is een groot museum over de geschiedenis van de stad waar je eenvoudig enkele uren kunt doorbrengen. Vooral de tweede verdieping met nagebouwde schepen, historische huizen en informatie over de etnische groepen van Hong Kong is bijzonder fascinerend. Een toegangskaartje kost slechts $10 HKD.

Vervoer: Station Hung Hom de West Rail Line en de East Rail Line

9. Ten Thousand Buddhas Monastery

Het Ten Thousand Buddhas Monastery bestaat sinds 1949 en is een merkwaardige toeristische bezienswaardigheid. In dit klooster in de bergen net ten noorden van Kowloon kun je namelijk meer dan tienduizend goudkleurige Boeddhabeelden bekijken. De meeste beelden zijn erg klein, maar er zitten ook meer dan genoeg grote exemplaren tussen. Bezoek je dit klooster, bedenk dan wel dat tijdens de hete zomer de klim via de steile trappen naar boven erg vermoeiend kan zijn.

Vervoer: Station Sha Tin op de East Rail Line

10. Happy Valley Racecourse

Hong Kong kent talloze culturele erfenissen uit de tijd dat het een Britse kolonie was. Een van de bekendste hiervan is de Happy Valley Racecourse, waar iedere woensdagavond paardenraces gehouden worden. De gemoedelijke sfeer, de populariteit van de sport in Hong Kong en de lage toegangsprijzen maken het een uitstekende manier om nader met Hong Kong kennis te maken. Als je wilt kun je op de paarden wedden, maar het is ook mogelijk om de race gewoon als toeschouwer bij te wonen.

Vervoer: Station Causeway Bay op de Island Line of neem een tram die Happy Valley als eindhalte heeft

Bezienswaardigheden Hong Kong

Hong Kong is een ideale stad om als toerist te bezoeken. Zo biedt het een van de meest indrukwekkende skylines ter wereld, terwijl er toch

Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste wandelroutes vind je buiten Hong Kong Island en Kowloon in