Drankjes met uitzicht in Hong Kong

Hong Kong staat er om bekend niet alleen een bruisende, maar bovendien ook een bijzonder hippe stad te zijn. Ze beschikt dan ook over een bruisend nachtleven en biedt haar bezoekers en inwoners heel wat mogelijkheden om een glaasje te drinken met een fantastisch uitzicht

Hong Kong kenmerkt zich dan ook door een groot aantal wolkenkrabbers die lang niet allemaal als kantoorpand worden gebruikt, in tegendeel. Verspreid over het centrum van deze fascinerende stad zijn dan ook een groot aantal zogenaamde rooftop bars terug te vinden. Het spreekt voor zich dat je voor je cocktail op deze locatie net iets meer zal betalen, maar je krijgt er (zeker na het ondergaan van de zon) wel een haast onevenaarbaar uitzicht voor in de plaats. Wij hebben alvast enkele rooftop bars in Hong Kong voor jou uitgezocht die je absoluut niet mag missen!

Sevva Restaurant & Rooftop Bar

Het zakendistrict van Hong Kong staat niet alleen bekend om de vele bedrijven die er zijn gevestigd, daarnaast kan je er ook fantastisch winkelen. Er zijn dan ook verschillende luxe winkels terug te vinden zoals deze van met name Chanel, Hugo Boss, Cartier evenals Ralph Lauren. Ook in het zakendistrict van Hong Kong Central terug te vinden is de Sevva Restaurant & Rooftop Bar. In eerste instantie lijkt het er dan ook een beetje op dat hier alleen maar de ‘rich and famous’ hun cocktails komen drinken, maar dat is niet zo. Ook wanneer je niet tot deze doelgroep behoort is even vertoeven op dit rooftop terras zeker een aanrader. Vanaf de Sevva Restaurant & Rooftop Bar kan je dan ook rekenen op een 360 graden uitzicht op Hong Kong. Tijdens de middag kan je hier overigens terecht voor een lekkere koffie met een bijbehorend gebakje. Vanaf het open terras beschik je over een zeer mooi uitzicht op de haven van Hong Kong evenals het haast iconische Bank of China gebouw.

Sugar Rooftop Bar

Wil je kunnen genieten van een lekkere cocktail, gecombineerd met een fantastisch uitzicht en tal van opzwepende beats? In dat geval is de Sugar Rooftop Bar in Hong Kong voor jou een zeer interessante locatie. Deze rooftop bar is terug te vinden op de 32e verdieping van het populaire East Hotel. Zoals de naam al een beetje aangeeft beschikt ze over een vrij luxueus karakter waardoor genieten in stijl probleemloos mogelijk wordt gemaakt. Op regelmatige basis treden er dj’s op en je kan er werkelijk fantastisch lekkere tapas bestellen. De Sugar Rooftop Bar is een leuke en tevens ook hippe bar van waaruit je een subliem uitzicht hebt op de haven van Hong Kong. Het moet wel gezegd dat de sfeer er een beetje pretentieus is. Je outfit aanpassen is dan ook aangeraden. De Sugar Rooftop bar beschikt tot slot ook over een heus VIP-gedeelte om de luxueuze setting helemaal af te maken.

Ozone Sky Bar

Ongetwijfeld de meest indrukwekkende rooftop bar van Hong Kong is de Ozone Sky Bar. Deze bar heeft in tegenstelling tot vele anderen in Hong Kong geen dakterras wat er voor zorgt dat er hier pas echt sprake is van een “rooftop bar”. Ze bevindt zich bovendien ook op een duizelingwekkende hoogte. Dat is niet zo moeilijk, want ze is gelegen op de 118e verdieping van het Rits-Carlton Hotel. Daarmee mag ze zich op moment van schrijven ’s werelds hoogste bar noemen. Het hoeft niet gezegd dat het uitzicht dat je vanaf deze hoogte hebt werkelijk adembenemend is. De Ozone Sky Bar is niet alleen een aanrader voor mensen die met een fantastisch uitzicht een lekkere cocktail willen drinken, je kan er ook heel wat smaakvolle Aziatische tapas bestellen. Eigenlijk mag een bezoek aan deze bar zeker niet ontbreken tijdens jouw verblijf in Hong Kong.

Aqua Roma, Aqua Tokyo, Aqua Spirit en Hutong Restaurant

Dineren op grote hoogte in Hong Kong? Dat kan perfect in één van de restaurants van de internationale restaurantketen ‘Aqua‘. De verschillende restaurants van deze groep zijn allemaal terug te vinden in het One Peking gebouw. Deze is gelegen in de wijk Tsim Sha Tsui. De restaurants beschikken in tegenstelling tot het merendeel van de rooftop bars en restaurants van Hong Kong niet over een open terras, maar dat maakt het uitzicht niet minder indrukwekkend. Vanuit de restaurants heb je dan ook steevast een fantastisch uitzicht over niet alleen de Victoria Harbour, maar ook over Hong Kong Island. De restaurants zijn gelegen op respectievelijk de 28e, 29e en 30e verdieping van het One Peking.

Deel dit artikel :