Wandelen in Hong Kong

In Hong Kong zijn er uitstekende mogelijkheden om heerlijk te wandelen door de natuur. De mooiste wandelroutes vind je buiten Hong Kong Island en Kowloon in de New Territories. In dit artikel bespreken we er drie.

1. MacLehose Trail

De MacLehose Trail is verreweg de beroemdste wandelroute van Hong Kong. Het voert langs hoge bergpieken, prachtige stranden en je zult meer natuurschoon zien dan je ooit in deze grote Aziatische wereldstad zou verwachten. De totale lengte is 100 kilometer, maar het is niet nodig dit in eenmaal te lopen. De MacLehose Trail is namelijk onderverdeeld in 10 aaneengesloten secties die elk in enkele uren te voltooien zijn. De paden zijn uitstekend begaanbaar en omdat de route telkens duidelijk met bordjes staat aangegeven, hoef je niet bang te zijn dat je verdwaalt. De meest toegankelijke secties liggen in de bergen net ten noorden van Kowloon, maar de meest spectaculaire liggen in het oosten in de buurt van het Highland Reservoir. Om deze te bereiken kun je de metro nemen naar station Wu Kai Sha op de Ma On Shan Line, en vervolgens een taxi nemen naar het begin van een sectie.

2. Lantau Trail

Net als de MacLehose Trail, is de 70 kilometer lange Lantau Trail een wandelroute die onderverdeeld is in verschillende secties. De route bevindt zich op Lantau Island, waar ook de luchthaven van Hong Kong te vinden is. Verwacht opnieuw een leuke ontdekkingstocht door subtropisch regenwoud, langs mooie stranden en over hoge bergtoppen vanaf waar je een geweldig uitzicht op de andere eilanden van Hong Kong hebt. Het best bereikbaar zijn secties 1 en 9 bij de haven van Mui Wo, die via een veerboot verbonden is met Central op Hong Kong Island. Wil je een rustiger deel van de route met meer natuurschoon in het westen van het eiland lopen? Dan kun je net als met de MacLehose Trail het beste een taxi nemen naar het beginpunt van een sectie.

3. Lamma Island Family Trail

Lijkt wandelen in Hong Kong je wel wat, maar zoek je een kortere en gemakkelijke route? Kijk dan eens naar de Lamma Island Family Trail. Dit is een korte wandelroute op het kleine Lamma Island net ten zuidwesten van Hong Kong Island. Het pad kent minder hoogteverschillen, maar loopt toch langs een aantal mooie stranden. Je zult er in totaal ongeveer anderhalf uur over doen. Het is ook eenvoudig te bereiken. Neem vanaf Central op Hong Kong Island een veerboot naar Yung Shue Wan, waar de route begint. Aan het einde van de Lamma Island Family Trail, bij de haven van Sok Kwu Wan, kun je kiezen uit een veerboot terug naar Central of naar Aberdeen.

Deel dit artikel :