Winkelen in Hong Kong

Hong Kong oefent een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers die China bezoeken. Deze imponerende stad heeft dan ook eigenlijk alles wat de toerist maar wenst. Je kan er niet alleen fantastisch eten, er zijn ook tal van interessante bezienswaardigheden terug te vinden en bovendien zijn de verschillende rooftop bars een ware streling voor het oog. Een andere reden waarom je er voor zou kunnen kiezen om Hong Kong te bezoeken is terug te vinden in het aanbod aan winkels. Haast niemand die Hong Kong bezoekt koopt er niets. Dat kan ook bijna niet, want je vindt hier werkelijk alles waar je maar naar op zoek bent. Wil je een nieuwe outfit van de beste designers bij elkaar shoppen of ben je op zoek naar authentieke geschenken voor de thuisblijvers? Je vindt het allemaal in de winkels van Hong Kong! Omdat het voor de reiziger vaak een behoorlijke uitdaging is om door de bomen het bos te zien hebben we alvast even een gids opgesteld die jou de weg wijst!

Het Aziatische shoppingparadijs bij uitstek

We zeggen geen woord teveel wanneer we stellen dat Hong Kong werkelijk het Aziatische shoppingparadijs is. Je kan het zo gek niet te bedenken of het is er wel te koop. Bovendien valt het Europese reizigers uiteraard meteen op dat de prijzen een behoorlijk stuk lager liggen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat winkelen één van de hoofdactiviteiten is van toeristen die Hong Kong bezoeken. Sterker nog, recent heeft het toeristenbureau van Hong Kong een onderzoek uitgevoerd dat duidelijk maakte dat zomaar even de helft van het beschikbare budget van toeristen wordt gebruikt om mee te gaan winkelen. Globaal kunnen we stellen dat de meer luxueuze shopper er goed aan doet om Hong Kong Island te bezoeken. Hier zijn immers de duurdere designwinkels terug te vinden. Ben je eerder op zoek naar de beste koopjes? In dat geval wijzen we je graag de weg richting Kowloon. Hier zijn tevens de grootste en meest interessante markten terug te vinden.

Winkelen in Knowloon

Voor het merendeel van de reizigers betekent winkelen in Hong Kong een bezoek brengen aan Knowloon. In het bijzonder Nathan Road kan rekenen op een behoorlijke aandacht. In deze belangrijke winkelstraat zijn dan ook heel wat winkels terug te vinden waar je kleding op maat kan laten maken. Daarnaast shop je er ook de mooiste sieraden bij elkaar en mogen uiteraard de nodige shops met elektronische artikelen niet ontbreken. Bovendien is Nathan Road ook de winkelstraat bij uitstek voor mensen die op zoek zijn naar Chinees handwerk. Dit vormt echt een prachtig souvenir welke je thuis ongetwijfeld een mooi plaatsje zal geven!

Hoe interessant Nathan Road ook mag zijn, het is ook altijd een aanrader om even de zijstraatjes in te duiken. Hier zijn opvallend trendy winkeltjes terug te vinden die zich vooral richten op het jongere publiek. Anderzijds kunnen hier ook winkels worden gespot waar je de meest kwalitatieve zijde kan kopen. Op de hoek van Kansu Street met Reclamation Street heb je bovendien dagelijks de mogelijkheid om sieraden die zijn gemaakt van jade te kopen. Althans, dat wordt door de handelaren toch beweerd. Helaas is slechts de helft van het aanbod op de markt echte jade. Wil je hier een sieraad kopen? Dan moet je er dus wel een beetje verstand van hebben en waakzaam zijn voor de namaak.

Eén van de grootste shopping malls van Azië

Winkelen in Hong Kong betekent voor veel bezoekers ook een bezoek brengen aan één van de grootste shopping malls van Azië, namelijk deze in Harbour City aan Canton Road. Op zich betreft het hier niet zomaar een winkelcentrum, maar wel één die is opgebouwd uit vier gigantische warenhuizen. Het betreft hier Ocean Centre, Ocean Galleries, Ocean Terminal evenals de Gateway Shopping Arcade. Wanneer je een fan bent van shopping malls en je op zoek bent naar een groot aantal verschillende artikelen is een bezoekje brengen aan dit stevig uit de kluiten gewassen exemplaar dus zeker en vast een aanrader!

Temple Street Night Market, opgepast voor namaak

Een andere trekpleister voor toeristen is de Temple Street Night Market. Ondanks het feit dat hier altijd een opzwepende sfeer heerst en er echt van alles te koop is moet het gezegd dat zeer veel artikelen hier namaak zijn. Bovendien zal iets kopen op deze markt de beste onderhandelaar in je naar boven moeten halen. Behoorlijk afdingen vormt hier namelijk een bijzonder belangrijk deel van het spel. Merk tijdens het wandelen op de Temple Street Night Market ook op dat er een aanzienlijke afdeling met voedselstalletjes zijn terug te vinden. Hier kan je voor een redelijke prijs opvallend lekkere garnalen, mosselen en / of krab eten. Wij zouden een bezoek aan de Temple Street Night Market aanraden, maar dan meer voor de sfeer en het eten dan voor de artikelen die je er kan kopen.

Winkelen op Hong Kong Island

Ben je naar Hong Kong gekomen met als doel om prachtige designartikelen te kopen tegen een opvallend scherpere prijs dan in Europa? In dat geval is Hong Kong Island iets voor jou! Je vindt hier tal van dure designzaken met onder meer Armani, Cartier, Chanel, Gucci en ja hoor ook Louis Vuitton ontbreekt niet. Mag het voor jou toch allemaal iets goedkoper? In dat geval kan je een bezoekje brengen aan de regio van Causeway Bay. Hier zijn niet alleen enkele goedkopere zaken gevestigd, daarnaast kan je er ook tal van warenhuizen terugvinden. Voor mensen die graag kleding willen kopen is bovendien ook Stanley Market aan de zuidkant van het Hong Kong Island de moeite waard. De zijde is hier goedkoper dan ergens anders en vormt vaak het materiaal bij uitstek om een pak op maat van je wensen te laten maken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, over welke persoonlijke wensen en verwachtingen je ook beschikt, winkelen in Hong Kong zorgt er voor dat ze stuk voor stuk realiseerbaar zijn!

Deel dit artikel :