nepal

6 onvergetelijke highlights in Nepal

Nepal staat bekend als het geboorteland van Boeddha, een land met een mystieke sfeer, een rijke geschiedenis en cultuur, en de natuur is adembenemend.

1. De Mount Everest

In dit schitterend gebied vind je de 10 hoogste bergen ter wereld, waaronder de Mount Everest. Ben je een echte bergbeklimmer, backpacker of een wandelaar, dan kan je een avontuurlijke tocht plannen om de Mount Everest te beklimmen. Het beklimmen van een groot deel van deze berg is goed te doen, ook als je geen ervaren bergbeklimmer bent. Wil je echter naar de top, dan is dit voor de echte professioneel weggelegd. Je kunt ook een vliegtuig trip maken om de top van deze fantastische berg van dichtbij te bekijken. De Mount Everest wordt ook wel Sagarmatha of Chomolungma genoemd. Wil je de Mount Everest beklimmen, let dan wel van tevoren op de weersomstandigheden als je van een onvergetelijke ervaring verzekerd wilt zijn en boek je trip bij
een betrouwbare organisatie die zorgt voor de juiste vergunningen om de Mount Everest te mogen beklimmen. Neem overigens een goede reisverzekering zodat je optimaal gedekt bent mocht er iets verkeerd gaan.

2. Kathmandu

De hoofdstad van Nepal, Kathmandu, is een wonderbaarlijke belevenis als je op een ontdekkingstocht wilt gaan. Je komt er allerlei toeristische gelegenheden tegen zoals tempels, winkelcentra, musea, dorpen en dergelijke. Populaire highlights in Nepal zijn het Narayanhiti en het Nationale Museum, Yen Mahanagarpalika, Kasthamandap Tempel en Bhimsen toren. Andere leuke
dingen om te doen zijn een fiets huren om een fietstocht te maken, wandelen in de natuur of een tour boeken om meer over de regio te leren.

3. Bhaktapur

Bhaktapur is een bekende koningsstad in Nepal waar je honderden historische tempels en paleizen treft. Dit gebied is vrij levendig en wordt ook wel de ‘City of Rice’ genoemd. Welbekende highlights in Bhaktapur zijn de torenhoge Nyatapola Temple, Basantapur Chowk, Durbar Square, Potter’s Square, Taumadhi Square, The Palace of 55 Windows, The Golden Gate, de Changu Narayan, de Dattatreya Temple, de Taleju Temple, de Vatsala Durga Temple, de Bhairavnath Temple, de Pashupatinath
Temple, de Siddhi Laxmi Temple en The Peacock Window.

4. Pokhara

Pokhara is ideaal als je een echte sporter bent. Je kunt er namelijk terecht voor verschillende activiteiten waaronder kanoën, fietsen, wandelen, raften, paragliden, zwemmen en dergelijke. Je kunt je ook lekker ontspannen op Pokhara door te genieten van een prachtige zonsopgang of ondergang terwijl je het een adembenemend uitzicht hebt over het gebergte. Je kunt in Pokhara ook
langs de World Peace Pagoda gaan, de Sarangkot beklimmen, een fiets huren en op verkenning gaan, yoga doen in de prachtige natuur, lekker eten in één van de vele restaurants of een drankje doen aan een gezellige bar. Ook het maken van een vaartocht op het meer in een kleurrijk bootje, het bezoeken van musea of dansen op een festival zijn populaire highlights van Pokhara.

5. Lumbini

Als officiële geboorteplaats van Boeddha kan een bezoek aan Lumbini haast niet ontbreken tijdens je reis naar Nepal. Lumbini is een historisch deel van Nepal waar je verschillende boeddhistische kloosters vindt, oude gebouwen en meerdere meren die door het gebied doortrekken. Je bezoek aan Lumbini zou niet compleet zijn zonder dat je naast het verkennen van de kloosters in de omgeving ook langs de Maya Devi tempel en de Ashokan pilaar gaat voor het schitterend uitzicht. Andere opties zijn zitten onder de heilige Bodhi boom waar je dagelijks groepen monniken vindt of het boeken van een georganiseerde tour zodat je kunt ronddwalen in de natuurlijke omgeving van Lumbini.

Lees ook: DE 10 MOOISTE TEMPELS CHINA

6. Chitwan National Park

Ben je een reis naar Nepal aan het plannen, vergeet Chitwan National Park dan niet. Chitwan National Park staat al sinds het jaar 1984 op de populaire Werelderfgoedlijst van Unesco, waardoor het om een beschermde regio gaat die beschouwd kan worden als een echte toeristische trekpleister. In dit tropisch park vind je savannes, moerassen en allerlei wilde dieren die elders in de wereld zeldzaam zijn en amper in het wild zijn te zien. Je kunt de Indische neushoorn vinden in dit park, maar er zijn ook beren, krokodillen, luipaarden, vogels, olifanten, herten, Bengaalse tijgers en nog meer unieke dieren. Vergeet overigens niet om een safaritour te boeken in een jeep en om te overnachten in een safarilodge zodat je het echte ‘jungle-gevoel’ van Nepal kunt ervaren.