5 Tips om je bagage niet kwijt te raken op het vliegveld

Gepubliceerd door admin op

Wanneer je regelmatig op een luchthaven vertoeft is het niet ondenkbaar dat je op een zeker ogenblik te maken krijgt met problemen met je bagage. In het bijzonder bij het boeken van een onrechtstreekse vlucht kan het voorkomen dat je bagage plots naar een compleet andere bestemming is vertrokken. Dat is vervelend, want wat doe je dan de eerste dag dat je in China arriveert? Daarnaast verliezen ook heel wat mensen hun bagage gewoon op de luchthaven zelf. Dit kan door diefstal zijn, maar ook door stom toeval. Misschien denkt iemand namelijk wel dat jouw bagage die van hem of haar is? Door rekening te houden met deze tips is het in ieder geval mogelijk om het risico op verlies van je bagage op de luchthaven zo beperkt mogelijk te houden!

Bagage

Tip 1: Kies bij voorkeur voor een rechtstreekse vlucht

Vroeger was het nagenoeg onmogelijk om een rechtstreekse vlucht naar China te boeken. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is dat tegenwoordig eigenlijk geen enkel probleem meer. Wil je het risico op verlies van je bagage zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het altijd een aanrader om een rechtstreekse vlucht te boeken. Maar liefst 45 procent van alle koffers zou namelijk verloren gaan op het ogenblik dat er sprake is van een onrechtstreekse vlucht.

Tip 2: Controleer de luchthavencode op het bagagelabel

Op het ogenblik dat er een label aan je bagage wordt gedaan is het altijd de moeite waard om deze even van naderbij te bestuderen. Op dit label moet namelijk niet alleen de code van de luchthaven van vertrek, maar ook van aankomst worden vermeld. Controleer of deze codes juist zijn. Op deze manier kan je al op voorhand heel wat narigheid voorkomen.

Tip 3: Kies voor een opvallende koffer… of misschien toch niet?

De derde tip is een beetje dubbelzinnig. Het wordt namelijk vaak aangeraden om te kiezen voor een opvallende koffer omdat het risico dat deze per ongeluk door iemand anders wordt meegenomen veel beperkter is. Dat klopt, maar anderzijds springen deze vaak exclusieve en dure koffers wel meteen in het oog van criminelen. Een interessant alternatief voor een dure en opvallende designkoffer is kiezen voor een vrij standaard exemplaar die je opleukt met een aantal accessoires of bijvoorbeeld stickers. Op deze manier is het meteen duidelijk welke bagage die van jou is, maar dan wel zonder dat je criminelen een extra reden geeft om ze te stelen. Wil je dat jouw koffer voor jou wel wat meer opvalt zonder dat je stickers moet kleven? Dan kan een fluoriserende band rond de koffer doen een interessante keuze zijn!

Tip 4: Breng altijd een label aan met je contactgegevens

Het is opvallend hoeveel mensen er tegenwoordig nog steeds reizen met bagage zonder dat ze daar een label met hun contactgegevens aan hangen. Dat is niet verstandig, want op het ogenblik dat er iemand je koffer onder ogen krijgt heeft hij er vaak geen idee van waar deze vandaan komt. Ook het luchthavenpersoneel kan in dat geval veel minder efficiënt actie ondernemen. Gelukkig is er wel nog altijd de unieke code die elke bagage op de luchthaven meekrijgt. Toch, om er zeker van te zijn dat je zo snel mogelijk terug gebruik kan maken van je bagage is het altijd een goed idee om deze zowel aan de binnen- als de buitenkant te voorzien van een label met je adresgegevens.

koffer niet onbewaaktPhoto by Michał Parzuchowski on Unsplash

Tip 5: Laat je koffer niet onbewaakt achter

Reis je alleen naar China en heb je bijgevolg niemand die even op je koffer kan letten terwijl je naar het toilet gaat? Zorg er dan voor dat je deze eerste incheckt. Het onbewaakt achterlaten van je bagage op de luchthaven is nooit een goed idee, zeker niet wanneer je, je nog voor de check-in bevindt. Heel wat georganiseerde criminelen pikken er net deze vaak onwetende reizigers uit om hun bagage buit te maken. Bovendien, wanneer je naar het toilet moet is het misschien een beetje een vreemd zicht, maar schroom niet om je handbagage gewoon mee te nemen. Op deze manier verlies je ze geen moment uit het oog. In je handbagage zitten bovendien vaak toestellen als je smartphone, laptop of tablet, etc. Dit zijn stuk voor stuk zaken van waarde die dus interessant kunnen zijn voor criminelen.

Slechts 1 op de 3.000 koffers raakt zoek

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat het altijd belangrijk is om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om verlies van je bagage op de luchthaven of tijdens de vlucht te voorkomen. Toch, in de praktijk moet het gezegd dat er opvallend weinig bagage echt verloren gaat. Slechts 1 van de 3.000 koffers zou in de praktijk even of voor altijd verdwijnen. In principe hoef je, je dus niet zoveel zorgen te maken.

Wat neem je mee naar China?

Ga je voor het eerst naar China en weet je niet wat er allemaal in je koffer moet? Bekijk dan onze inpaklijst voor China.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *