De oude wonderen van China

China had enkele van ’s werelds grootste oude rijken en beschavingen. Ze hadden de vaardigheden en mankracht om een ​​aantal verbazingwekkende staaltjes van architectuur, techniek en kunst tot stand te brengen. Deze zes zijn misschien wel de meest opvallende.

Het leger dat China verenigde: het mausoleum van Qin Shi Huang

Het mausoleum werd gebouwd in opdracht van Qin Shi Huang, de keizer die regeerde over het eerste Chinese rijk (het Qin-rijk, 221–206 v.Chr.). Het bekendste onderdeel van dit enorme complex zijn de Terracotta Warriors. Het is het meest indrukwekkende mausoleum van China en uniek in de wereld.

De Chinese muur

De Grote Muur strekt zich uit over 6.000 km en wordt over de hele wereld erkend als de langste premoderne megastructuur. Keizer Qin Shi Huang begon met het samenvoegen van dit enorme bouwwerk.

the Great Wall

De verboden stad in Beijing

De Verboden Stad was 500 jaar lang het grote paleis van de Ming- en Qing-keizers. Er wordt gezegd dat het het grootste nog bestaande keizerlijke paleis ter wereld is. Het is zo groot als 80 voetbalvelden. Binnen woonden ooit ongeveer 9.000 mensen. De Tempel van de Opperste Harmonie is een van ’s werelds grootste houten gebouwen.

beijing forbidden city at dusk

‘S Werelds grootste kanaal: het Hangzhou-Beijing-kanaal

Het Grand Canal is verreweg het langste kanaal ter wereld en is nog steeds een belangrijke waterweg. Het werd gebouwd om goederen en mensen snel te vervoeren, en om water naar het droge noorden te transporteren, door het Sui-rijk (581-618). Het strekt zich uit over bijna 2.000 km tussen Hangzhou en Beijing en is te bezoeken vanuit de oude stad Wuzhen.

Dujiangyan irrigatiesysteem

Dujiangyan is een ander watertechnisch wonder. Het functioneert al meer dan 2200 jaar en staat bekend als ’s werelds oudste grote irrigatieproject dat nog steeds in gebruik is. Het bevloeit 5.000 vierkante kilometer  van de vlaktes van Sichuan.

De Dali-pagoden

de drie pagodes van Dali zijn technische en artistieke wonderen. Ze hebben talloze aardbevingen en oorlogen overleefd. De hoogste pagode is 16 verdiepingen hoog, de hoogste pagode in de regio en gebouwd door het Nanzhao-rijk in het jaar 840. De andere twee werden ongeveer 100 jaar later gebouwd, waarschijnlijk door het koninkrijk Dali.

high angle view of the wuhan tourism city

Een dagje Wuhan

Wuhan is niet de eerste stad waar mensen aan denken om te bezoeken als je in China bent. Wuhan staat bekend als industrieel, zonder zichtbare

Corona times

Nu ook Nederland in de ban is van het corona virus krijg ik veel vragen over hoe het nu in China is. Het is eind

shanghai yuyuan garden and pudong skyline

De 10 grootste steden van China

Hong Kong Hong Kong is een bruisende en dynamische stad die bekend staat om zijn indrukwekkende skyline, levendige cultuur en uitstekende keuken. De stad biedt