Goedkoop op reis in Azië

Azië is de ideale vakantiebestemming als je budget niet toereikend is. Je kunt er namelijk naar verschillende landen heen en het verblijf, vervoer, eten, drinken en de bezienswaardigheden zijn vrij betaalbaar waardoor je optimaal van je vakantie kunt genieten. Hieronder vind je de goedkoopste bestemmingen van Azië op een rij.

Azië is goedkoop

Volgens onderzoek is gebleken dat de meeste vakantiegangers minder geld besteden als ze naar Azië gaan dan naar andere delen in de wereld. Dit komt voornamelijk vanwege de lage prijzen die er in Azië gehanteerd worden. De mogelijkheden aan soorten vakanties in Azië zijn zo uitgebreid dat je jezelf met zowel een klein als een uitgebreid budget prima kunt vermaken. Je hebt dus geen hele bankrekening gevuld met geld nodig om op reis te gaan in Azië.

Laos

Laos is een zeer goedkoop en groen deel in Azië waar je heen kunt zonder dat je een fortuin uit moet geven. Je kunt heel het gebied door reizen voor een aantal euro, je kunt voordelig verblijven en goedkoop eten en drinken in lokale restaurantjes op straat. Wil je de bezienswaardigheden in, dan betaal je ook hier een laag bedrag voor aan entrée. Laos is het ideale deel van Azië voor een avontuurlijke backpack vakantie.

Indonesië

Indonesië is een deel van Azië die uit een meer dan 17.000 grote en kleine eilandjes bestaat. Op de meest van deze eilanden kan je genieten van een vrij voordelige vakantie waarbij je kunt eilandhoppen en hiken, aangezien Indonesië goedkoop is. Denk zo aan eilanden zoals Nusa, Gili Air, Lembongan, Lombok, Sumatra, Kalimantan en Sulawesi. Je kunt in Indonesië tegen lage prijzen
verblijven, het openbaar vervoer en het eten is betaalbaar en de activiteiten zijn goedkoop.

Filipijnen

De Filipijnen is niets meer dan een aantal prachtige eilandjes die samen een paradijselijk geheel vormen. Het gaat om een gebied vol met spierwitte stranden die afgelegen zijn, maar je kunt ook langs verschillende dorpjes gaan om de lokale bevolking tegen te komen. Daar kan je tegen goedkope prijzen overnachten, eten en drinken en daar komt nog bij dat je de lokalen Hiermee een handje helpt op financieel gebied.

India

India wordt niet voor niets dé goedkoopste vakantiebestemming wereldwijd genoemd. Dit komt vanwege de mogelijkheid om lange reizen te maken gedurende een aantal weken zonder dat je veel geld uitgeeft. Dit geldt zowel voor de accommodatie, het vervoer en eten en drinken. Een rondreis door India is de perfecte manier om met weinig geld een prachtige reis te maken.

Nepal

Nepal is de ideale vakantiebestemming als je budget niet bepaald toereikend is. Het gaat namelijk om een arm land waarbij de prijzen die er worden gehanteerd zeer laag zijn. Om naar Nepal te reizen moet je echter rekening met bepaalde zaken houden als het om je budget gaat, waaronder de vernieuwde entreeprijzen tot Durbar Square. Tegenwoordig betaal je een behoorlijke entreeprijs vanwege de verwoesting van de aardbeving een tijd terug.

Sri Lanka

Ook in Sri Lanka kan je zeer goedkoop rondreizen. Je kunt al voor een aantal euro per nacht slapen in een leuk hostel, je kunt er goedkoop eten en drinken bij de lokalen, het openbaar vervoer kost er weinig en je komt er goed rond met een kleiner budget. Onthoud echter wel dat je een fikse prijs betaalt voor de entrée bij verschillende bezienswaardigheden in Sri Lanka, al kan je ook verschillende tempels en historische monumenten kosteloos verkennen.

Thailand

Thailand zit boordevol avontuur en magie zonder dat je veel geld mee hoeft te nemen op je reis. Je kunt genieten van een waar paradijs op de prachtige stranden, in de natuurparken, bij de tempels en in de hoofdstad. Thailand biedt elke reiziger een hoop rijke cultuur en geschiedenis, je kunt er goedkoop eten en drinken op straat bij de ‘street food’ kraampjes en ook overnachten kan al vanaf een paar euro per nacht.

Andere parels in Azië

Naast de bovengenoemde landen zijn er nog meer vakantiebestemmingen als je budget niet breed is. Je kunt denken aan bestemmingen als Vietnam, maar ook aan Maleisië, Bali en Bangladesh, Shanghai en Beijing. Vermijd de duurdere landen binnen Azië zoals Dubai, Bangkok en Singapore. Ook de Malediven is een echte toeristische trekpleister waardoor de prijzen die er worden gehanteerd vrij hoog zijn. Je hebt overigens de mogelijkheid om je reis te boeken bij een reisorganisatie waardoor alles compleet geregeld wordt, maar als je op de kosten wilt besparen kan je ook zelf je reis boeken en plannen zonder de hulp van een tussenpersoon.

De oude wonderen van China

China had enkele van ’s werelds grootste oude rijken en beschavingen. Ze hadden de vaardigheden en mankracht om een ​​aantal verbazingwekkende staaltjes van architectuur, techniek

Traditionele geneeskunde in China

In China zijn er twee soorten dokters waar je heen kunt gaan wanneer je ziek bent. De één heeft westerse geneeskunde gestudeerd en zal westere