Parkeren op Schiphol


car park

De mogelijkheden om te parkeren bij Schiphol Airport
. Waar kun je parkeren op Schiphol? En wat kost dat?

Je gaat vliegen vanaf Schiphol. Maar hoe ga je er naartoe? Je kunt met de trein gaan, maar veel mensen kiezen ervoor om met de auto te gaan. De reden? Je stopt je bagage in de kofferbak en je hebt er geen omkijken meer naar. Met de trein moet je overstappen, vaak sjouwen met je bagage en moet je er erg op letten. Ook heb je met de auto niet te maken met eventuele vertragingen van de trein. Kies je ervoor om met de auto naar Schiphol te gaan? Dan moet je daar parkeren of in ieder geval in de buurt van het vliegveld. Wat zijn de parkeermogelijkheden? Dat lees je hier.

Kort parkeren op Schiphol

Kom je alleen maar iemand afzetten, uitzwaaien of ophalen? Dan is kort parkeren op P1 een goede optie. Je zet je auto op loofstand van de vertrek- en aankomsthallen. Ook is het ideaal als je weet dat je maar een dag – maximaal twee – weg bent. Je mag de auto hier namelijk maximaal 48 uur laten staan. Sta je er langer? Dan krijg je per € 100,- boete. Dus goed om hierop te letten. De parkeerkosten op P1 zijn maximaal € 37,50 per dag of € 1,- per 11 minuten.

Lang parkeren op Schiphol

Lang parkeren op de P3 bij Schiphol kan onoverdekt of je kunt kiezen om te parkeren in een garage. Je bent vanaf hier in vijf minuten met de snelbus in de vertrek- of aankomsthallen. Deze parkeerplaatsen zijn ideaal als je drie dagen of langer weggaat. De garage biedt oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. De onoverdekte parkeerplaats is beschikbaar vanaf € 65,- voor 1 tot 3 dagen. Daarna betaal je € 65,- + € 7,50 per extra dag. In de garage betaal je € 10,- meer, maar is het ook € 7,50 per extra dag na drie dagen. Let erop dat je de plaats van tevoren moet reserveren. Reserveer hier alvast je parkeerplek op schiphol.

Valet Parking, peace of cake

Je hebt ook de optie om je auto dichtbij de terminal te parkeren. Dit is de gemakkelijkste manier en gelijk ook de duurste. Je rijdt je auto naar vertrekhal 2 of 3, pakt je bagage en geeft je sleutels aan een medewerker. De medewerker parkeert je auto in een overdekte garage waar deze veilig en afgezonderd staat. Kom je terug van je reis, dan wordt je auto je weer voorgereden. Je hoeft zo niet te zoeken naar je auto en te slepen met je bagage. Een nadeel kan zijn is dat je vooraf online moet reserveren en je sleutels moet afgeven.

Parkeren, maar niet op Schiphol zelf

Je kunt er ook voor kiezen om niet op Schiphol zelf te parkeren, maar op één van de parkeerplaatsen in de buurt, zoals bijvoorbeeld in Aalsmeer. Op internet vind je verschillende mogelijkheden voor deze parkeerplaatsen als je zoekt op ´goedkope parkeerplaatsen Schiphol´. Je kunt nog vlak van tevoren reserveren of je ziet ter plekke of er nog plaats is. Het voordeel van parkeren buiten Schiphol Airport is dat het goedkoper is,  je je sleutels niet hoeft af te geven en dat je gratis met een shuttlebus naar de terminal wordt gebracht.

Parkeer je auto bij een hotel

Als je vroeg in de ochtend moet vliegen, kan het fijn zijn om de dag ervoor al in de buurt van Schiphol te zijn. Je kunt een hotel boeken en daar je auto achterlaten. Een aantal hotels in de buurt biedt een service aan waar je tijdens je vakantie je auto bij het hotel kunt laten staan. Deze service heet Park, Sleep and fly. Bij het hotel wordt dan gezorgd voor een shuttlebus die je vanaf het hotel naar het vliegveld brengt. Als je op terugweg laat aankomt op Schiphol, zou je eventueel ook weer voor deze optie kunnen kiezen. Je begint dan uitgerust aan de reis terug naar huis.

Wil jij je auto parkeren bij Schiphol? Dan zijn er dus meerdere opties in de buurt van of op Schiphol zelf. Kijk van tevoren wat jouw wensen zijn wat betreft parkeermogelijkheden. Wil je liever niet te veel sjouwen met bagage? Kies dan voor parkeren op Schiphol. Ook van belang is om te weten hoe lang je waar mag staan en wat de kosten daarvan zijn. Heb je wat minder te besteden, maar wil je wel met de auto naar Schiphol? Kies dan voor één van de parkeerplaatsen in de buurt. Met een shuttlebus ben je zo op Schiphol.

Wonen in Ningbo

Sinds augustus 2018 woon ik samen met mijn man Martijn in Ningbo. Martijn is leerkracht van grade 5 van een internationale IB school en ik