Reisgadgets om jouw reis door Azië compleet te maken.

Golden power bank with cable, red smartphone with blank black screen

Wie de wereld wilt zien heeft een aantal reisgadgets nodig. Dit betekent niet dat je zomaar van alles in je backpack of koffer moet meenemen, maar een paar essentiële dingen die een reis wat leuker en gemakkelijker maken. Daarom heb ik een top 7 in willekeurige volgorde gemaakt van reisgadgets die niet mogen ontbreken op jouw reis.

De powerbank

Eén van de belangrijkste dingen voor mij is dat al mijn apparatuur opgeladen is. Dat ik mijn telefoon of camera kan gebruiken wanneer ik wil is voor mij een vereiste. Met de powerbank heb je een kleine oplader altijd bij de hand. Er zijn verschillende soorten te koop: eentje met usb, mini usb. Opties genoeg. Ik zou zelf kiezen voor eentje die je voor meerdere apparaten kunt inzetten: telefoon, camera, e-reader of iets dergelijks. En ook eentje die lang mee kan gaan qua accuduur. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten, dus er zit er vast één bij die in jouw tas past

Instax Camera

Wat ik echt een leuke reisgadget vind, is de instax camera. Natuurlijk wil ik op reis een goede camera mee, hoewel ik vrijwel alles met mijn IPhone doe. Een instax camera zorgt voor wat leven in de brouwerij. Je hebt digitale instax camera, waar je je foto kunt printen, maar tegelijk ook naar jezelf kunt mailen. Maar de old fashioned instax camera’s zijn analoog. Je kunt op deze manier spontane foto’s maken van de mensen die je ontmoet op je reis of andere dingen die je mee maakt. Het formaat van de foto’s iszo klein, dat je ze gemakkelijk gedurende je reis bij je kunt houden, zonder dat het veel ruimte inneemt. Het heeft mij al heel wat spontane foto’s opgeleverd!

Reiskussen

Voor degenen die vaak en veel reizen mag een goed reiskussen eigenlijk niet ontbreken. Ze kunnen je veel comfort bieden tijdens een lange vliegreis. Je hebt ze met pitten, synthetisch of opblaasbaar. Wat je maar wilt en in welke vorm je maar wilt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een reiskussen te nemen die vibreert. Deze fijne reisgadget masseert zachtjes je nek als je hem aanzet. Of je kunt er voor kiezen om een reiskussen te kopen waarbij je muziek kunt luisteren. Opties genoeg om met deze reisgadget een comfortabele vlieg-, bus-, trein- of autoreis tegemoet te gaan.

Anywhere travel guide

Wat ik een erg leuke reisgadget vind, is de anywhere travel guide.  Dit zijn 75 grappige en originele opdrachten voor op reis. Je moet bijvoorbeeld wat drinken kopen voor een vreemde en zo kun je in contact komen met de locals. Of koop een souvenir die de ervaring van die dag representeert. Je komt echt in contact met de cultuur van het land waarin je verblijft en het laat je andere dingen van het land zien die je normaal gesproken misschien zou zien. Een unieke ervaring met deze reisgadget!

Bluetooth speaker

Houd je net als ik ook erg van muziek? Dan mag een bluetooth speaker niet missen op je reis. De speakers passen goed in je rugzak, je laadt ze makkelijk op met een usb kabel of met je powerbank en bent dan uren voorzien van muziek. Deze reisgadget is een echte musthave voor muziekliefhebbers, omdat je overal ter wereld, op elke plaats, waar je ook bent, muziek kunt luisteren. Je kunt je eigen feestje op het strand, het park of in huis creëren met een bluetooth speaker. Ze zijn er vanaf 10 euro, maar een betere variant kost je een paar tientjes meer. JBL heeft een uitstekende kwaliteit, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Stereoboomm 500. De kwaliteit is wellicht iets minder dan JBL, maar is prima in gebruik. Deze reisgadget gaat 10-16 uur mee en past perfect in je rugzak.

Reisdagboek

Een echte reisfreak kan niet zonder de volgende reisgadget: een reisdagboek. Hier kun je al je ervaringen, verhalen en gekke anekdotes kwijt. Je kunt je reisdagboek opleuken door er polaroidfoto’s bij te plakken. Hierbij heb je gelijk weer het leuke beeld bij je verhaal. Een reisdagboek is ideaal om herinneringen te bewaren en later nog eens terug te lezen.

Corona times

Nu ook Nederland in de ban is van het corona virus krijg ik veel vragen over hoe het nu in China is. Het is eind

Giant Panda - Chengdu Research Center - China

Op reis door China

Mijn eerste reis door China deed ik alleen. Van tevoren had ik een route uitgestippeld en alles gepland. China leek mij geen backpackers land, dus