Reisverzekering voor China: Is het nodig?

Wanneer je vertrekt naar China is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten met werelddekking. Tijdens je reis is er altijd kans op een ongeval of verlies van bagage, waarbij de kosten hoog kunnen uitvallen. Word je in China behandelt aan een medische klacht dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een privé kliniek of kom je terecht op een speciaal gedeelte voor westerlingen in een openbaar ziekenhuis. Wat veel reizigers vergeten is dat de medische kosten veel hoger kunnen uitvallen. Daarom is het van belang om een aanvullende werelddekking bij je reisverzekering af te sluiten. Een goede reisverzekering is belangrijk: een verstruikte enkel of alleen al kiespijn of een gestolen rugzak kan je reis behoorlijk beïnvloeden.

Wat voor hulp kan ik verwachten in China?

Wanneer je een reisverzekering met werelddekking afsluit ben je bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd. Daarbij helpt het dat Allianz Global Assistance een alarmcentrale heeft in China. Dat waarborgt snelle en kwalitatief goede hulpverlening. De verzekeraar weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar je ook bent, als je belt met Allianz Global Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Annuleringsverzekering

Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie af te moeten zeggen. Of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller. Sluit je de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af, dan kan je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed krijgen. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je kan zelfs een vergoeding krijgen bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Binnen China zijn er veel mogelijkheden om te reizen. Reizigers kopen hiervoor een los ticket, aangezien het vaak om een enkele reis betreft. Speciaal voor deze reizigers bestaat de Ticket Annuleringsverzekering. Deze annuleringsverzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De annuleringsverzekering dekt de kosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren.

Werken, Studeren of Rondreizen in China

Voor de avonturiers die ook gaan rondreizen of werken in China, is de Globetrotter reisverzekering de ideale verzekering. Deze reisverzekering houdt rekening met een verblijf van minimaal 1 maand. De Globetrotter reisverzekering is helemaal op maat samen te stellen. Je bent dus verzekerd voor de dekkingen die je zelf kiest. Alleen SOS hulpverlening zit standaard in de verzekering.
Met deze reisverzekering is standaard werk (kantoor ,werken in een bar en vrijwilligerswerk) verzekerd. Als je werk gaat uitvoeren met een verhoogd risico, geldt daarvoor een toeslag.

Korting op je Reisverzekering

Bij een Doorlopende- of Globetrotter reisverzekering krijgt iedere verzekerde onder 27 jaar 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen. Als je de dekking Bagage Comfort of Premium kiest, dan krijg je zelfs 15% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Reisarts en Inentingadvies

Je voelt je niet lekker. Dan heb je wellicht behoefte aan advies. Juist op vakantie of wereldreis is dit belangrijk. De Reisarts van Allianz Global Assistance staat je dan graag telefonisch te woord. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis in de buurt. Ook vóór je reis naar China kan je geholpen worden met professioneel inentingadvies. Sluit hier je Reisverzekering af bij Allianz Global Assistance.

Shanghai

Wonen in Shanghai

Julia | Anderhalf jaar geleden verhuisde ik voor het eerst naar China. Ik studeerde een half jaar Chinees recht aan de East China University of Political Science and Law in Shanghai. Ik herinner mij nog goed hoe ik voor het eerst op de top van het op één na hoogste gebouw van de wereld stond.

CHINESE NEW YEAR WOMAN

Taobao gekte – Single’s day 11/11

vandaag is het single’s day in China (光棍节 – Guānggùn Jié). Een dag speciaal voor de vrijgezelle jongeren die trots zijn op hun vrijgezelle bestaan.