Rusland is een mysterieus land en een populaire bestemming voor een stedentrip. Verreweg de meeste vakantiegangers kiezen voor een bezoek aan de wereldstad Moskou. De stad heeft enkele wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder het Rode Plein en de Basiliuskathedraal. Je hebt misschien ook wel eens afbeeldingen voorbij zien komen van het indrukwekkende Komsomolskaja metrostation. Het klinkt gek, maar het station staat bekend om zijn pracht en praal. Liefhebbers van kunst zijn ook aan het juiste adres in Moskou, je kan namelijk diverse bekende musea bezoeken. Wil je meer weten over Moskou, lees dan snel verder!

Wandel over het Rode Plein

De landen in Oost-Europa staan bekend als grauw, maar dat is wel anders in Moskou. De Russische hoofdstad kan je juist bestempelen als kleurrijk en enerverend. De bezienswaardigheden zorgen voor een kleurrijk geheel en een levendige sfeer. Het Rode Plein is natuurlijk de grootste toeristische trekpleister van Moskou en zelfs heel Rusland. Het plein is ruim 500 meter lang en er staan allerlei imposante gebouwen. Je moet beslist eens een kijkje nemen bij de Basiliuskathedraal, je krijgt direct het gevoel in een sprookjeswereld te wandelen. De kerk is een architectuurkunstwerk. Daarna loop je langs het wereldberoemde Kremin, wat ook een artistiek hoogstandje is. Alle toeristen die een bezoek brengen aan Moskou komen ook op het Rode Plein en dat heeft dus zo zijn redenen.

Musea en kunst in Moskou

Liefhebbers van kunst en cultuur reizen ook maar als te graag af naar Moskou. De stad beschikt over meerdere bekende musea, waaronder het Nationaal Historisch Museum. Je kan het museum vinden aan het Rode Plein. Je kan in het Nationaal Historisch Museum Moskou meer te weten over de historie van Rusland. Er worden kunstwerken tentoongesteld die ooit in het bezit waren van de Romanov tsarenfamilie. 

Daarnaast is het een unieke ervaring om eens gebruik te maken van met metronetwerk in Moskou. Het metrostation Komsomolskaja is het hoogtepunt van de reis. Het station is omringd door tientallen marmeren pilaren, imposante kroonluchters en prachtige fresco’s. Wij raden je dan ook zeker aan om een fototoestel of smartphone mee te nemen.

Winkelen in Moskou

Aangezien Moskou een wereldstad is kan je ook geweldig shoppen in de binnenstad. Het GUM-warenhuis is de grootste aanrader voor een bezoekje. Het warenhuis beschikt over meerdere verdiepingen aan winkeltjes. Je kan er alles kopen, waaronder leuke cadeautjes voor het thuisfront. Er is ook een speciaal deel met designerkleding, maar dat kost natuurlijk wel wat meer. Net zoals in Nederland kan je ook in Moskou genieten van mooie aanbiedingen in de sale. Daarnaast beschikt Moskou ook over meerdere grote en vooral gezellige winkelstraten.

Openbaar vervoer in Moskou

Moskou staat ook bekend om zijn geweldige ov-netwerk. Je kan met één pas gebruik maken van de metro, tram en bus. De pas werkt hetzelfde als de ov-kaart in Nederland. Daarnaast kan je ook in één van de trolleybussen stappen die volledig op elektriciteit rijden. Het openbaar vervoer in Moskou is erg goedkoop en efficiënt. Het metronetwerk bestaat bijvoorbeeld uit meer dan 200 haltes.

Naar China vanuit Rusland

Vanuit Moskou naar Beijing  reizen is vrij eenvoudig. Zolang je maar een visum voor China hebt, kun je vrijwel overal de grens over.