vliegen naar Hong Kong

Hong Kong wordt ook wel eens het Hollywood van het Oosten genoemd. Het is dan ook helemaal niet verrassend dat zeer veel mensen met het idee spelen om er een bezoekje aan te brengen. Vliegen naar Hong Kong is tegenwoordig kinderspel geworden. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden deze mogelijkheid vanuit Nederland aan en dat veelal ook nog eens zonder dat je rekening moet houden met een tussenlanding. Ben jij ook van plan om naar Hong Kong te vliegen, maar wil je hier graag eerst wat meer informatie over hebben? Wij hebben alle belangrijke informatie met betrekking tot vliegen naar Hong Kong alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Hoelang is het vliegen naar Hong Kong vanuit Nederland?

Om vanuit Nederland naar Hong Kong te vliegen beschik je over verschillende mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om een rechtstreekse vlucht te boeken, maar worden er ook heel wat vluchten met tussenlandingen aangeboden. Het merendeel van de reizigers kiezen tegenwoordig wel voor de comfortabelste oplossing en boeken een directe vlucht. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval dien je rekening te houden met een gemiddelde vliegtijd van zo’n 11 uur en 30 minuten.

Hong Kong International Airport

Vliegen naar Hong Kong doe je uiteraard op Hong Kong International Airport. Deze luchthaven ligt op zo’n 30 kilometer van het centrum van Hong Kong. Wanneer je er voor kiest om vervolgens met de auto van de luchthaven naar het centrum te reizen mag je rekening houden met een transfertijd van om en bij de 30 minuten. Het spreekt voor zich dat deze reistijd sterk kan worden beïnvloed door het aanwezige verkeer. Onderschat dit niet. Het verkeer in en rond Hong Kong kan behoorlijk indrukwekkend zijn.

Ben je op zoek naar een voordeligere oplossing? Boek dan een rit met het openbaar vervoer. In dit geval loopt de reistijd wel al snel op tot zo’n anderhalf uur.

Hong Kong International Airport is een grote en drukke luchthaven die elk jaar gemiddeld zo’n 64 miljoen passagiers te verwerken krijgt. Op moment van schrijven zijn er in totaal zomaar even 90 verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar deze luchthaven. Enkele bekende namen op dit vlak zijn Cathay Pacific Airways, Air China, Air France, KLM en British Airways.

Rechtstreeks vliegen van Nederland naar Hong Kong

Ben je net zoals het merendeel van de reizigers vooral een fan van directe vluchten? In dat geval zal het je goed doen om te horen dat er op dit vlak vanuit Nederland verschillende mogelijkheden worden aangeboden. Rechtstreekse vluchten naar Hong Kong zijn dan ook onder meer mogelijk vanaf Schiphol met Cathay Pacific. Deze populaire Aziatische luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Hong Kong en voert frequente vluchten uit.

Het moet wel gezegd dat de kostprijs van de vliegtickets gemiddeld iets hoger ligt in vergelijking met de bij Nederlanders populairste optie. Ook KLM vliegt namelijk rechtstreeks van Schiphol naar Hong Kong International Airport. Wil je echt zeker kunnen zijn van de beste prijs voor jouw vliegticket naar Hong Kong? In dat geval is het altijd een aanrader om de verschillende opties even met elkaar te vergelijken.

Vergeet je extra bagage niet te boeken!

Hong Kong staat bekend als het shoppingparadijs van niet alleen China, maar Azië in haar totaliteit. Dit zorgt er voor dat reizigers vaak met veel vollere tassen terug huiswaarts keren dan ze in eerste instantie hadden verwacht. Ben jij ook van plan om de nodige kleding en andere artikelen bij elkaar te shoppen tijdens je vakantie? Zorg er dan voor dat je zeker op voorhand je extra bagage boekt! Op deze manier kan je heel wat geld besparen!

Deel dit artikel :