VPN op reis

VPN scrabble letters word on a red background

Internetten op een veilige manier is meer en meer belangrijk geworden. VPN speelt hier een belangrijke rol in. Dit staat voor Virtual Private Network. Dit is vooral belangrijk geworden door de opkomst van openbaar wifi. Daaruit is natuurlijk al af te leiden dat VPN op reis kunnen gebruiken een wel heel belangrijk punt is geworden. Om hier wat meer inzicht in te krijgen is het goed om eens te kijken waar dit allemaal voor te gebruiken is en wat de voordelen ervan dan precies zijn. Dit geeft een goed inzicht in hoe meer privacy te ontwikkelen is op een simpele manier.

Openbare wifispots gebruiken

Aan de ene kant is de opkomst van openbare wifispots heel fijn. Je kunt overal op het netwerk inloggen. Aan de andere kant schuilt hier ook een gevaar. Zo is het bijvoorbeeld zo dat deze netwerken juist ook zwak zijn doordat ze openbaar zijn. Iedereen kan erop. Ook mensen met kwade bedoelingen. Dat betekent dus dat jouw gegevens daardoor gevaar lopen. VPN beschermt je hiertegen omdat het de verbinding waar je op zit versleutelt. Je wachtwoorden en data zijn daardoor veilig. Niemand kan zien wat jij verstuurt en wat er bij je binnenkomt. Het neemt je zorgen weg.

Het gebruiken van streamingdiensten

Net als de opkomst van wifispots is ook de opkomst van streamingdiensten heel fijn. Je kunt nu altijd en overal je favoriete programma’s bekijken. Bekende diensten in Nederland zijn NPO start, RTLXL en Netflix. De nadruk ligt daarbij op Nederland. Kom je in het buitenland dan krijg je met een geografische blokkade te maken. Je kunt dan op je camping in Frankrijk niets zien. VPN op reis brengt de oplossing, want doordat je via de VPN-server werkt, wordt de software die de blokkade verzorgt om de tuin geleid en kan je gewoon alles bekijken wat je wilt bekijken.

Geen last van censuur

In het verlengde van het vorige punt ligt ook het volgende pluspunt van VPN op reis. Omdat je je geografische locatie ermee kunt manipuleren kan je niet alleen de blokkades van de streamingdiensten omzeilen. Ook de blokkades van bijvoorbeeld regeringen, zoals die in China zijn te passeren dankzij de VPN-server. Je kunt dan dus bijvoorbeeld gewoon op Facebook plaatsen dat je in China bent. Iets wat Chinezen zelf niet kunnen. Een ander voorbeeld van een gecensureerde website is Google. Toch wel gemakkelijk wanneer je daar gewoon bij kunt komen op deze gemakkelijke manier.

Goedkoper vliegtickets boeken met een VPN

Geografische locatie zegt wel heel veel als het om VPN op reis gaat. Wil je goedkoper vliegen, dan is het bijvoorbeeld slim om te boeken op de plek waar de tickets net iets goedkoper zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op rondreis of aan het backpacken bent. Het einde van je budget kan dan weleens in zicht komen. Ben je echter niet op de plek waar je het goedkoopst kunt boeken, dan kan VPN je daarbij helpen. Je plaatst jezelf dan op een plek waar je wel goedkoop kunt boeken. Tenminste, dat maak je de servers van de ticketdienst wijs.

Algehele voordelen

Over het algemeen wordt vooral benadrukt dat je privacy veilig is wanneer je VPN op reis gebruikt. Dit is dan ook een belangrijke reden om ervoor te gaan. Dat neemt niet weg dat het wel heel lekker is dat je op deze manier ook allerlei andere voordelen kunt benutten, zoals het beperken van je kosten en het toegang krijgen tot diensten waarvan jij gebruik wilt maken op plekken waar dit eigenlijk niet mogelijk is. Alle reden om je hier dus niet langer van te onthouden en ervoor te zorgen dat je voortaan altijd gebruikmaakt van de VPN-mogelijkheden die er liggen.

Een VPN gebruiken op reis?

Openbare WIFI netwerken zijn niet altijd veilig. We raden je daarom aan om op je device gebruik te maken van een VPN. Daardoor maak je altijd gebruik van een veilige verbinding. Onze keus voor een goede VPN aanbieder is Nord VPN. Dit is een heel goede aanbieder die je helpt je online privacy te beschermen

Mao Zedong portrait on beige China 1 yuan 1999 Banknote in good condition

Een bankrekening openen in China

Opstarten in een land waarvan je de taal niet spreekt en niet kunt lezen, doe je met geduld. Neem nu bijvoorbeeld het openen van een bankrekening. Zeer handig, want ondanks dat je overal ter wereld moet kunnen pinnen met je pinpas, was er om onduidelijke redenen haast geen mogelijkheid voor buitenlanders in China om geld op te nemen.

Hunan met rotsen en bergen

Hunan, een provincie vol natuur!

Een van de meest dichtbevolkte provincies in China is Hunan. De Chinese provincie staat voornamelijk bekend om zijn hibiscusplanten en indrukwekkende natuurgebieden. De bijnaam van

First aid kit with mask and sanitizer on blue background

Gezond op reis naar China

Een reis naar China staat nog bij veel mensen op hun bucketlist. Dat is niet zo gek natuurlijk, want het is een prachtig land dat

Yu Xiang Qie Zi

yú xiāng qiézi), letterlijk vertaald als “visgeurige aubergine,” is een populair vegetarisch Chinees-gerecht met als hoofdingrediënt aubergine. Ondanks de naam bevat het gerecht zelf geen